Skocz do zawartości

Hand made ark 70

ark70

Rekomendowane odpowiedzi

Kawał dzidy pod odrzańskie sandacze, a i przyłów wąsa mu nie straszny. Komponenty top, insert i wstawki z czarnego grabu. Optymistyczne zestawienie kolorów:)

Będzie łowić :)

Pięknie wykonany kij????

Aż dziw, że ktoś zdecydował się na oklejenie blanku tą dramatyczną jakościowo naklejką z dołączaną przez Roodgeks????

Następny Croix, tym razem aparat dramatycznie nie poradził sobie z turkusem blanku. :( Zdjęcia w galopie- powinny trafić do albumu " jak nie należy robić zdjęć"

Komponenty na jakie zasługuje ten szacowny blank, wstawki ze stali, omotki jedwab i zatyczka połączenie aluminium lotniczego i drewna :)

post-50039-0-52301300-1634321690_thumb.jpg

post-50039-0-13187800-1634321707_thumb.jpg

post-50039-0-95392000-1634321730_thumb.jpg

post-50039-0-10307000-1634321748_thumb.jpg

post-50039-0-17002100-1634321773_thumb.jpg

post-50039-0-81678300-1634322141_thumb.jpg

Edytowane przez ark70
  • Like 10

Suzi pod szczupaki, bardzo fajny blank pod gmeranie wszelkim asortymentem wabików.

Uzbrojenie - przelotki T, insert uchwytu i wstawki rękojeści stabilizowana i barwiona czeczota dębu. Klasyczny korek i elementy dekoracyjne wykonane ręcznie.

Chyba jeden z ładniejszych patyków jakie pokleiłem :)

post-50039-0-69207100-1634660137_thumb.jpg

post-50039-0-41622600-1634660123_thumb.jpg

post-50039-0-58358900-1634660154_thumb.jpg

post-50039-0-55012600-1634660167_thumb.jpg

post-50039-0-55200800-1634660181_thumb.jpg

post-50039-0-12887500-1634660216_thumb.jpg

post-50039-0-32568900-1634660231_thumb.jpg

post-50039-0-55151300-1634660248_thumb.jpg

post-50039-0-28663200-1634660260_thumb.jpg

• Like 17

Ładny :good: . I widać , że to prawdziwa ręczna robota a nie składak z gotowych elementów. Co dla mnie znaczy bardzo wiele. Niestety coraz rzadziej spotykany temat w tak zwanych kijkach "ręcznie robionych". 

Edytowane przez skalek-77
  • Like 1

Ładny :good: . I widać , że to prawdziwa ręczna robota a nie składak z gotowych elementów. Co dla mnie znaczy bardzo wiele. Niestety coraz rzadziej spotykany temat w tak zwanych kijkach "ręcznie robionych".

Sorry Artur, że wtrącę ale...

Rafał 10lat albo więcej składałeś wędki z tych gotowych komponentów i nazywałeś to wtedy ręcznie robione. Teraz jest inaczej ?

Nie każdy potrzebuję do łownia drewna i innych upiększających wstawek, które najczęściej nic do łowienia nie wnoszą poza wyglądem estetycznym i wyższa ceną.

Rafał 10lat albo więcej składałeś wędki z tych gotowych komponentów i nazywałeś to wtedy ręcznie robione. Teraz jest inaczej ?

Nie każdy potrzebuję do łownia drewna i innych upiększających wstawek, które najczęściej nic do łowienia nie wnoszą poza wyglądem estetycznym i wyższa ceną.

Przepraszam najmocniej ale mylisz się strasznie. Zawsze unikałem tzw. gotowców. Nie powiem że nigdy nie zdarzyło mi się ale to jednostkowe przypadki i nie ja o nich decydowałem. Ogólnie jestem przeciwnikiem takiego podejścia do budowania.

Z drugiej strony nie wiem skąd ten atak z Twojej strony. I skąd Twoja wiedza z czego składałem kijki 10 lat temu. Jedno wiem natomiast na pewno , że jesteś w błędzie.

• Like 1

świetny projekt i wykonanie brawo :clappinghands: , nie jest to długi blank , ale ma moc - jak udało się Tobie uzyskać balans przy dzielonym reagripie ..?

. Dziękuję Maciej. Bardziej to zasługa bardzo dobrego balansu blanku niż moja. Fakt że nieco dłuższa rękojeść pozwoliła na poprawne zbalansowanie.

Patryk ,absolutnie się nie gniewam ;) na szczęście cieszymy się swobodą wyrażania poglądów. Przynajmniej jeszcze ...

...Nie każdy potrzebuję do łownia drewna i innych upiększających wstawek, które najczęściej nic do łowienia nie wnoszą poza wyglądem estetycznym i wyższa ceną...

Przy okazji drobna dygresja,obserwując  rynek pewnej grupie klientów wędziska wyłącznie użytkowe, gdzie walory estetyczne są sprowadzone do minimum zwyczajnie się znudziły. Mają lub mieli ich kilka, kilkanaście, czy kilkadziesiąt. Dołożenie do tej kolekcji kolejnego które niczym się nie wyróżnia jest ...no właśnie ,nic nie wnoszącym epizodem. W człowieku drzemie  potrzeba wyróżniania się i bycia wyjątkowym, choć przez chwilę...

Jeśli jesteśmy w stanie te marzenia spełnić, dać komuś odrobinę radości w tych trudnych czasach,myślę że warto podjąć takie wyzwanie. A cena czy koszty nie zawsze jest wartością nadrzędną :)

post-50039-0-07832400-1634755486_thumb.jpg

Pozdro A. :)

• Like 11

Patryk ,absolutnie się nie gniewam ;) na szczęście cieszymy się swobodą wyrażania poglądów. Przynajmniej jeszcze ...

...Nie każdy potrzebuję do łownia drewna i innych upiększających wstawek, które najczęściej nic do łowienia nie wnoszą poza wyglądem estetycznym i wyższa ceną...

Przy okazji drobna dygresja,obserwując  rynek pewnej grupie klientów wędziska wyłącznie użytkowe, gdzie walory estetyczne są sprowadzone do minimum zwyczajnie się znudziły. Mają lub mieli ich kilka, kilkanaście, czy kilkadziesiąt. Dołożenie do tej kolekcji kolejnego które niczym się nie wyróżnia jest ...no właśnie ,nic nie wnoszącym epizodem. W człowieku drzemie  potrzeba wyróżniania się i bycia wyjątkowym, choć przez chwilę...

Jeśli jesteśmy w stanie te marzenia spełnić, dać komuś odrobinę radości w tych trudnych czasach,myślę że warto podjąć takie wyzwanie. A cena czy koszty nie zawsze jest wartością nadrzędną :)

attachicon.gif 244349118_3120908471565845_3367096701239989760_n.jpg

Pozdro A. :)

W pełni popieram !

• Like 1

Moim zdaniem , czy ktoś poskłada sobie kijka z gotowych elementów czy sam je zrobi nie ma znaczenia jedni mogą sobie pozwolić na urządzenia , pomieszczenia żeby takie elementy zrobić inni muszą je zamówić u tych którzy mają taki sprzęt lub kupić gotowe komponenty lub chociażby bazowe w sklepach rodbuildingowych będzie to hand made, rodbuilding ponieważ to jak rozmieści przelotki, ile centymetrów przesunie uchwyt jakie zrobi omotki , pod jako młynek , styl wędkarza łowisko gatunek ryby zrobi ten kijek to tylko inwencja handmadeowca nieraz gorsza lub lepsza ale jego,cenie prace Skałka i Ark70 , wędki robicie piękne i spersonalizowane pod wędkarza i oto chodzi ale jak ktoś kupi wyprofilowana piankę matagi bo nie ma tokarki , wiertarki itp , założy na rear grip , a cała inwencję swoją da w uzbrojenie ,wyważenie itp to kim jest?

• Like 1

Rafał źle mnie odebrałeś, to nie był żaden atak. Poprostu odpowiedź na Twój post, w którym według mnie wrzuciłeś niektóre osoby zajmujące się RB do wora "niższego sortu"

Zrobiłeś dziesiątki wędek na delfinach, dps, krokach na tak zwanych gotowcach. Widać to w Twoich galeriach.

Osobiście podchodzę trochę bardziej użytkowo do wędek bo przedewszytskim maja ona służyć do łowienia.

Oczywiście nie chodzi o to żeby był szare, bure i ponure ale wszystko w granicach rozsądku.

Kończe spam Artur w Twoim wątku.

Cenie Twoje wyroby i podziwiam od dawna, są naprawde wysmakowane i niepowtarzalne !!!

• Like 3

Rafał źle mnie odebrałeś, to nie był żaden atak. Poprostu odpowiedź na Twój post, w którym według mnie wrzuciłeś niektóre osoby zajmujące się RB do wora "niższego sortu"

Zrobiłeś dziesiątki wędek na delfinach, dps, krokach na tak zwanych gotowcach. Widać to w Twoich galeriach.

Osobiście podchodzę trochę bardziej użytkowo do wędek bo przedewszytskim maja ona służyć do łowienia.

Oczywiście nie chodzi o to żeby był szare, bure i ponure ale wszystko w granicach rozsądku.

Kończe spam Artur w Twoim wątku.

Cenie Twoje wyroby i podziwiam od dawna, są naprawde wysmakowane i niepowtarzalne !!!

Źle odebrałeś mój wpis. Napisałem tylko co doceniam w RB i to jest moja opinia na ten temat i tyle. 

A z tym worem z niższym sortem ? Nawet bym o tym nie pomyślał. Chyba więcej wyczytałeś z mojego postu niż rzeczywiście napisałem. Absolutnie nikogo nie dziele na żadne sorty.

Edytowane przez skalek-77