Skocz do zawartości

Hand made ark 70

ark70

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli jakie poliuretany stosujesz i jak barwisz? Czy gotowe kupujesz? Napisz konkretnie co, jakiej firmy i inne przydatne info żeby mieć coś gotowego do zabarwienia blanku (np. muchówki). O ile oczywiście nie jest to twoją tajemnicą. :)

Dziękuje.

• Like 1

Trafna diagnoza, każde drewno stabilizowane to rodzaj laminatu. MMA (czynnik stabilizujący) to nic innego jak pochodna akrylu. Jednak gwarantuje że przeciętny użytkownik nie jest w stanie odróżnić drewna surowego, od laminatu. Staram się tak wykonać finisz elementu by jak najwierniej oddać strukturę i dotyk drewna.

• Like 1

Kompozycje z drewnem to trudna i złożona umiejętność. Na starym forum rb, przy Mudhole - nie umiem tego odnaleźć - było sporo eksperymentów z surowym drewnem, niektóre pomysły czerpiące wprost z estetyk znanych i praktykowanych w produkcji zabytkowej broni, grawerki i metaloplastyki albo ekskluzywnej galanterii. Ale mam wrażenie, że wszystko i tak pada w zderzeniu ze standardowym uchwytem Fuji :)

Masz rękę!!

• Like 2

Ostatni w tym roku trociowy SLS 9625 . Projekt typu ,, mój jedyny - ma być *ajebisty ''. Tematem wiodącym jest kolor 1f642.png Blank lakierowany na autorski kolor Everton Blue. Insert uchwytu i wstawki w rękojeść -czeczota klonu stabilizowana i bawiona, dodatkowo dodające charakteru przekładki z czarnego grabu. Korek klasy Silk, przelotki Fuji Sic Slim . Na życzenie właściciela ciepły grafitowy uchwyt SK 17.
Omotki Pac Bay nylon lekko opalizujące. Tipety nić PW grafit.
Będzie łowił :)

post-50039-0-59580100-1640537184_thumb.jpg
post-50039-0-78962800-1640537206_thumb.jpg
post-50039-0-12614700-1640537237_thumb.jpg
post-50039-0-44593700-1640537251_thumb.jpg
post-50039-0-77950000-1640537276_thumb.jpg
post-50039-0-62949400-1640537291_thumb.jpg
post-50039-0-38009700-1640537307_thumb.jpg

• Like 19

Ja zawsze powtarzałem i będę powtarzał, że niebieski kolorek pasuje do każdego mężczyzny.

Wędka świetna, pełny korek nadaje jej to COŚ.

Trudno się nie zgodzić.Niebieski jest... ????

Dzięki

Edytowane przez ark70

• 1 miesiąc temu...

Od dłuższego czasu obserwuje dzieła stworzone przez Arka i na zdjęciach zawsze wyglądają super.Kiedys wpadła mi w oko szpada jednego z użytkowników który mu ja zlecił jako odbudowa już starej konstrukcji,która wyglądała cudnie.Jak życie długie dziwnym zbiegiem okoliczności stałem się jej właścicielem i wizualnie była dopieszczona a zleceniodawca miał wizję by mieć narzędzie które miał jasno sprecyzowane czego oczekuje i co chciałby,i to też otrzymał.Ja łowiąc zakochałem się w pracy blanku ale niestety rekojesc niebyła zrobiona dla mnie.Wiec decyzją podjęta i kto jeśli nie budujący.Miało być prosto klasycznie beż fajerwerków i wygodnie.Wedka straciła wizualnie że swojego smaku wizualnego wzgledem wcześniejszego,ale dla mnie taka miała być.

Ark jesteś mistrzem świata precyzja i zdobyte doświadczenie robi z ciebie jednego z lepszych rzemieślników w Polsce.Podejscie do klienta i fachowa pomoc w aspekcie oczekiwań.Miało być jakby miała być przedłużeniem reki w naszym hobby,dla mnie jest i to jest najważniejsze.Poprostu robota zrobiona rewelacyjnie.

Pełna klasyka obecnie.

Wcześniej drewienka i ratan mega wykonane,niestety nie w mych średnicach na wielgachne dłonie.

Dwia różne projekty wykonanie w obydwu przypadkach rewelacyjne.Naprawde polecam.????????.

post-57058-0-38113600-1643314103_thumb.jpg

post-57058-0-25325800-1643314131_thumb.jpg

post-57058-0-54101500-1643314242_thumb.jpg

post-57058-0-15849000-1643314279_thumb.jpg

• Like 6

Od dłuższego czasu obserwuje dzieła stworzone przez Arka i na zdjęciach zawsze wyglądają super.Kiedys wpadła mi w oko szpada jednego z użytkowników który mu ja zlecił jako odbudowa już starej konstrukcji,która wyglądała cudnie.Jak życie długie dziwnym zbiegiem okoliczności stałem się jej właścicielem i wizualnie była dopieszczona a zleceniodawca miał wizję by mieć narzędzie które miał jasno sprecyzowane czego oczekuje i co chciałby,i to też otrzymał.Ja łowiąc zakochałem się w pracy blanku ale niestety rekojesc niebyła zrobiona dla mnie.Wiec decyzją podjęta i kto jeśli nie budujący.Miało być prosto klasycznie beż fajerwerków i wygodnie.Wedka straciła wizualnie że swojego smaku wizualnego wzgledem wcześniejszego,ale dla mnie taka miała być.

Ark jesteś mistrzem świata precyzja i zdobyte doświadczenie robi z ciebie jednego z lepszych rzemieślników w Polsce.Podejscie do klienta i fachowa pomoc w aspekcie oczekiwań.Miało być jakby miała być przedłużeniem reki w naszym hobby,dla mnie jest i to jest najważniejsze.Poprostu robota zrobiona rewelacyjnie.

Pełna klasyka obecnie.

Wcześniej drewienka i ratan mega wykonane,niestety nie w mych średnicach na wielgachne dłonie.

Dwia różne projekty wykonanie w obydwu przypadkach rewelacyjne.Naprawde polecam..

Dziękuję za tak pochlebną ocenę mojej twórczości :) ,czy zasłużona nie mnie oceniać. Wojtek, trudno mi być obiektywnym wobec swoich prac, jestem prostym człowiekiem dalekim od nadymania się popularnością , sławą, itp.   I chyba nieco mnie krępują takie pochlebne recenzje :)

Cieszę się niezmiernie, że robota została odebrana bez uwag. Myślę że kij będzie służyć jeszcze wiele lat w konfiguracji którą wybrałeś.

Ps

Przyznam szczerze że nieco drżała mi ręka w czasie ścinania ratanu ;)

pozdrawiam A.

Edytowane przez ark70
  • Like 3

Napewno ratan do usuwania to jak stąpanie po cienkim lodzie,I tutaj musi być to mega uważne by nieuszkodzic blanku a tego nikt by niechciał.Gdyby uchwyt był wiekszy pewnie by został nieruszony ale niestety rece mam raczej z tch wiekszych .Ale wcześniejszą wersją wyglądała kozacko.Mysle że Jakub niemiał sentymentu do tej wedki bo blank opisał mi idealnie.I nieobrazi się ze zniszczyłem jego wizję na wykonanie wedki.Ale spokojnie Arku kolejny projekt się szykuje.

• 2 tygodnie później...
Uniwersał brzegowo- łódkowy pod wabiki średniej wielkości. Bardzo przyjemny blank pod wiele zastosowań. Czuły, rzutny i celny. Gdybym miał szukać kija pod bardzo duże kropki i spore przynęty byłaby to ciekawa propozycja.

Przelotki Fuji Sic Slim, mix pianki i drewna, blank lakierowany na kolor czarny. Omotki jedwab.

post-50039-0-05942100-1644316578_thumb.jpg

post-50039-0-89771400-1644316595_thumb.jpg

post-50039-0-43890700-1644316608_thumb.jpg

post-50039-0-74924300-1644316632_thumb.jpg

post-50039-0-87621600-1644316656_thumb.jpg

• Like 13

To arku ta szpada 6element o której rozmawialiśmy jak to się gnie na gotowo?Bo goły blank gięty już widziałem.A mocy napewno mu niebraknie.

Zapas mocy jest imponujący, to za sprawą sporej zbieżności. Nie wszyscy lubią tego typu konstrukcje, nie mniej ma ona niewątpliwe zalety.

Ugięcie progresywne , brak przesztywnienia na złączu.

Może się podobać.

Warto też zwrocić uwagę na kapitalny balns.

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...