Skocz do zawartości

FAVORITE VARITA

BOB1

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 lata później...

Robert, pytanie odnośnie wędki ;)

Myślę, że przez ten czas wyrobiłeś sobie zdanie o niej.

Możesz napisać swoje wrażenia po dłuższym użytkowaniu?

Bardzo zainteresował mnie ten model. Tym bardziej, że mogę osobiście przywieźć z UA za śmieszne pieniądze w porównaniu z tym ile kosztuje w PL. A szukam czegoś typowo pod opad sandaczowy :D

Wszystko co napisałem powyżej potwierdzało się przy kolejnych okazjach używania nad wodą. Co prawda nie zaliczyłem na nim dużej ryby, ale kilka wrednych zaczepów przy łowieniu w dryfie lub lekkim trollu pokazało jak kij potrafi głęboko się ugiąć ... i wytrzymać. 

Jak możesz kupić za "dobre" pieniądze to warto.

• 2 tygodnie później...

Powiedz, jakimi przyjętymi operujesz i co masz podpięte po Varite? Bo ja obecnie szukam multika do niej :)

Abu Garcia Revo MGX2 z plecionką 0.20 Favorite Smart X4. Przynęty np Realistic Shad 7cm i główki od 5g.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Polecam. Moim zdaniem ten kij jest bardziej czuły niż Dragon Cxt Microspecial do 16g czy Westin W3 Finesse Crank-T 5-20g.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Dragona nie miałem akurat w rękach także nie będę mógł porównać. Ale mogę już powiedzieć, że udało mi się znaleźć tu na forum MGX'a i będę miał zestaw identyko jak Twój :D no, tyle że na drugą łapkę.

Jeden MGX, o którym wiedziałem poszedł wcześniej. Drugiego dogadałem przed chwilą, choć jedną rękę trzymałem już Abu Premiera.

• Like 1

• 2 tygodnie później...

Jestem po 2 dniach obcowania z Varitą :) No dwa dni to przesada, ale dwa krótkie wypady po 3h zaliczone.

Póki co nie miałem możliwości pobawić się w pełnym zakresie i zobaczyć gdzie zaczyna się i kończy komfort. Dość silny i porywisty boczny wiatr skutecznie utrudniał rzetelne testy. A niestety łowiłem z brzegu...

Maks co założyłem to 14g + 12cm Grass pig minimum 6g + lunatic 10cm. I w tym przedziale, nawet przy tych warunkach atmosferycznych, wędka sprawiła się doskonale.

Szybka, cięta i bardzo dobrze przenosząca wszystko co dzieje się z przynęta. Zaliczyłem jedno branie niewielkiego sandacza - wszystko poczute w łapce, niestety nie zacięty więc na prace wędki pod rybą będzie trzeba zaczekać :D Oby tylko do weekendu.

Ogólnie jestem bardzo zadowolony. Wydaje mi się, że w przedziale 7-20g + guma 8-12cm będzie doskonałym narzędziem!

527a39bd00f05dd0871279d81a0992fd.jpg13f503f385fe9b62a1295a6fe528bb01.jpg60d79a96bb236fffd28e9df0437c1b78.jpg191d2e1dcf87094d6444273c9b0a8bc9.jpgf7eb2d401180e31d15b08ca5965131d8.jpgf6e1ec1dceb01c8621b2fe2b94ea00c2.jpg

Wysłane z mojego SM-N950F przy użyciu Tapatalka

• Like 4