jasieczek Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Super wygląda ta ukleja Dzięki Piotr, też jestem zadowolony z efektu. Zdjęcie wyszłoby lepiej jak bym lał jaśniejszy plastisol, ale taki miałem pod ręką na próbny odlew. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 @jasieczekFajnie wyszła ... teraz tylko odpowiednio dobrać kolorystykę i będzie gotowa do testów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasieczek Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Dzięki Darku, takie słowa motywują do działania. Jeśli chodzi o opracowywanie wzorów to zaczynam już ogarniać temat, muszę jeszcze popracować nad laniem na kilka kolorów. Najważniejsze, że nie brakuje chęci, zapału i pomysłów, gorzej trochę z czasem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2017 Niestety czas nie jest z gumy ...... gdyby doba miała 36 godzin to miałbym czas na normalną ilość snu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uups Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 jestem pod wrażeniem jakie piękne gumy ludzie potrafią zrobić szacun Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Dzięki Piotr, też jestem zadowolony z efektu. Zdjęcie wyszłoby lepiej jak bym lał jaśniejszy plastisol, ale taki miałem pod ręką na próbny odlew.przetop jeszcze raz dodaj troszkę brokatu i zobaczysz jak na taki kolorek reagują szczupaki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasieczek Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 przetop jeszcze raz dodaj troszkę brokatu i zobaczysz jak na taki kolorek reagują szczupaki Wiem Piotrze. To jest odlew próbny na pierwszej formie. Teraz muszę zrobić co najmniej z 5 form, bo lać na jedną to strata czasu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Ekonomia to podstawa .... odlewanie na 5 formach przynosi już widoczne efekty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Guma real fish roach 4,5" z przepalenia formy i próbne malowanie .....Waga : 12 gPraca : mocne lusterko korpusu oraz zamiatanie ogonka Teraz tyko korekty i zaczynamy odlewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasieczek Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Dzisiaj robiłem drugi odlew próbny na jaśniejszym tworzywie. Niestety odwzorowanie szczegółów typu łuska i skrzela wyszły gorsze niż na ciemnej, ale nie wiem z jakiego powodu. Forma ta sama, użyta dosłownie dwa razy, raz na ciemnym i raz na zielonym tworzywie.Forma wygrzana przed zalewaniem, nie mierzyłem temperatury formy.Lejąc zielony plastisol kontrolowałem aby jego temperatura była w przedziale 165-170 stopni.Lejąc ciemny plastisol nie kontrolowałem temperatury i możliwe, że była ona nieco wyższa. Ciemny plastisol bez pyłów.Zielony z pyłem perłowym Czy macie koledzy jakieś sugestie co może być przyczyną tych różnic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Moim zdaniem wszystko wygląda ok.To chyba takie złudzenie, bo na ciemnej lepiej widać szczegóły, a jasna bardziej odbija światło 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2017 Wiem Piotrze. To jest odlew próbny na pierwszej formie. Teraz muszę zrobić co najmniej z 5 form, bo lać na jedną to strata czasu.zrób jeszcze jaskółkę, ja odlewam na raz co najminej 4 różne modele 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacyfik.77 Opublikowano 14 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2017 No to Wesołych Świąt 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACHU1971 Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 P1490367.JPGzajebiszcza!!! ...to już jest prawdziwe dzieło!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomspinn Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 No to Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomspinn Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2017 Tomek czyżby zajac cos dla mnie zostawił u Ciebie??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasieczek Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Pierwsza własnoręcznie odlana ukleja, ta która kiepsko wyszła, wczoraj niekiepsko połowiła Wypad na dwie godzinki i trzy ładne okonie, wszystko powyżej 30 cm. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mg2718 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Pierwsza własnoręcznie odlana ukleja, ta która kiepsko wyszła, wczoraj niekiepsko połowiła Wypad na dwie godzinki i trzy ładne okonie, wszystko powyżej 30 cm.Witam.Mam pytanie w jakim celu jest wypalana forma,przed zalewaniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacyfik.77 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Pierwsza własnoręcznie odlana ukleja, ta która kiepsko wyszła, wczoraj niekiepsko połowiła Wypad na dwie godzinki i trzy ładne okonie, wszystko powyżej 30 cm.No to Kamil gratulacje ,niema to jak ładny garbusek.........a złapany na własnoręcznie zrobioną przynętę to już pełnia sukcesu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekc1991 Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2017 Pierwsze koty za płoty Płoteczka 12 cm 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasieczek Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Witam.Mam pytanie w jakim celu jest wypalana forma,przed zalewaniem? W wygrzanej formie tworzywo lepiej się rozprowadza, nie stygnie tak szybko, prze co mamy więcej czasu na lanie kolejnego koloru, nie zapowietrza się w newralgicznych miejscach np. kopytko. Takie są moje spostrzeżenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
golenia Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Jasieczek w jaki sposób wygrzewasz formę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Jasieczek w jaki sposób wygrzewasz formę?Ja robię odlew z jednego koloru, i zostawiam w formie na 5 min i już zagrzana, jeśli chodzi o silikonową formę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasieczek Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2017 Jasieczek w jaki sposób wygrzewasz formę? Tak jak Kolega Bliker zalewam jednym kolorem aby wygrzać formę, lub też opalarka z dalszej odległości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi