wobo Opublikowano 19 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2017 I doświadczenie wędkarskie jest chyba o wiele ważniejsze niż zapachy przynęt czy owe 15 łożysko. A zapachy czy garść kulkowych łożysk to zwyczajne działania marketingowe i nic więcej. W kołowrotku stałoszpulowym ma uzasadnienie łożysko oporowe.Pozostałe - z korzyścią dla konstrukcji( byłaby trwalsza) można by zastąpić tulejkami z brązu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 (edytowane) Wooooow...ta złota smuga daje niesamowity efekt. Edytowane 20 Września 2017 przez cyprys19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Wooooow...ta złota smuga daje niesamowity efekt.tak ale najlepszy efekt jak jest barwa w materiale.Malowana nigdy tak nie wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Dopóki nie zobaczę wyników, że ktoś złowił 100 na zapachowe a ktoś na zwykłe nic, to takie kombinowania są równie warte co 15 łożysko... A mnie najbardziej "boli" ryska na dupce hahahahahahahahahahaha Wydaje mi się, że to nie jest kwestia wiary w jakąś nadzwyczajną skuteczność "doprawianych" gum (czy to w procesie produkcji, czy to smarowanych jakimś wynalazkiem tuż przed wrzuceniem do wody) ale tego, że gumę z dodatkiem takiego specyfiku ryba przytrzyma w pysku minimalnie dłużej, zanim się zorientuje, że to coś jest niejadalne, co daje większą szanse na zacięcie. Zakładam, że np. słona i "zalatująca" kałamarnicą czy krewetką guma może nie zwiększa ilości brań w jakiś radykalny sposób, ale przynajmniej nie jest dla ryb mniej atrakcyjna niż guma zwyczajna, którą często czuć jakimiś chemikaliami z procesu produkcji. Innymi słowy, "doprawiona" przynęta z syntetycznego tworzywa, o ile nie pomaga, to zapewne nie przeszkadza w porównaniu do przynęty zwykłej. Jeśli chodzi o drugie stwierdzenie, to mnie nie tyle boli co wk...wia małe wyszczerbienie na stopce mojego nieskazitelnego dotąd Biomastera z 2005 r., które zrobiłem upuszczając kołowrotek na twarde podłoże w ostatnią niedzielę. Zastanawiam się, czy magik od felg aluminiowych byłby w stanie coś takiego naprawić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 Czyli uważasz Krzysztofie,że sandacz chwyta przynętę i po "degustacji" wypluwa ,gdyż nie jest ona o smaku krewetki,ale smakuje jak ząbek czosnku ...Moim zdaniem ważna jest praca,sposób poprowadzenia, i oczywiście pokarm,na jakim w danej chwili ryby żerują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flexx Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 (edytowane) Nie mam bladego pojęcia, mogę się jedynie domyślać i sobie spekulować. Zapach czosnku zapewne będzie lepszy niż rozpuszczalnika, barwników itp. choć intuicja podpowiada, że w przypadku drapieżników sprawdzi się zapach zwierzęcy. Ryba, jak każdy zwierz, chwyta do pyska coś, co wygląda i zachowuje się jak pokarm i sprawdza, czy nadaje się to do jedzenia. Tyle tylko, że ta "degustacja" trwa czasem ułamek sekundy. U mnie wygląda to tak, że w przypadku gum "niedoprawionych" w procesie produkcji biorę odrobinę takiego specyfiku i nanoszę na przynętę przed łowieniem. Edytowane 20 Września 2017 przez Krzysiek Rogalski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyprys19 Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 Ale to wkręca... 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 Ryby czują "smak" poprzez powierzchnię ciała stąd na pewno atakując wabik nie kierują się zamysłem smaku. Co do betonowych jaskółek to myślę, że jeszcze wielu wędkarzy nie zna i nie potrafi wykorzystać ich zalet. Niektóre gatunki wolą gumy wyraźnie twarde. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 23 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2017 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thoffi Opublikowano 25 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2017 5cm 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biker1 Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Po roku zabawy w wykonywanie przynęt gumowych. Jest czym łowić. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 Nowa wersja real fish ruffe 3,5" ... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menduza Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 GP team przedstawia: kolorowy duet ???? 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menduza Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 A jeszcze tak dla hecy: Wytopy GP team silver edition ???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 28 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2017 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 1 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2017 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 2 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2017 Babeczki .... 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menduza Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 GP team prezentuje na szybko i trochę ''denatural'' ???? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
menduza Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 Jeszcze ciepłe 'dresy w paski' GP team 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAMIR Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 (edytowane) Babka piaskowa .... Edytowane 3 Października 2017 przez DAMIR 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 3 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2017 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 4 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2017 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2017 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi