Skocz do zawartości

Nasze wytopy, czyli chwalimy się gumkami.

fish28

Rekomendowane odpowiedzi

Savagear i nie tylko ma tyle dozbrojek wszelkiego rodzaju że chyba nie ma sensu.Można rurkę puścić w środku z obciążeniem,żaden problem.Można dać magnes kadmowy na brzuchu żeby kotwica się nie fajtała,żaden problem ale wtedy nie będzie możliwości dowolnego obciążenia gumy. 

Edytowane przez Tomy
  • Like 1

Tomy perfekcja w każdym calu ! 

U mnie forma z silikonu porażka silinkon zaschnie za 20 lat ;) gips wyszedł nawe ładnie ale gumy wychodza matowe. Widze kolega z forum sprzedaje formy fajne ale trzeba nalewać gume strzykawką i moje pytanie jak to robicie ze guma jest lejąca jak woda ? czy dodajecie jakiegoś rozcienczalnika co tak leciutko sie leje ? zastanawiam sie na jedną z form od kolegi z forum tylko ta strzykawka droższa jak forma ;)

poczytaj posty od początku,filmiki zobacz i dasz radę ( guma lejąca jest wtedy gdy ją odpowiednio podgrzewasz i cała filozofia )

fish28 super to na filmiku pokazuje

Ryby już tylko po zapachu mogą dojść że to "podróbka". :D :D :D

Nie bardzo.Zrobiłem mix z resztek raczków i tych które są za duże na odbitkę potem zalałem -Worm Oil-.Powiem szczerze że wali to rakami jak cholera :)

Dzisiaj puszczałem przy brzegu i startowały takie maluchy po 25.Miętoliły to długo w pysku za nim wypluły.

Edytowane przez Tomy

Gumiaki gotowe, na razie malowanie dla mnie nie jest istotne, choć wiem że prawie najważniejsze, na to przyjdzie czas.

Gumki w dwóch wersjach, zachowują się całkiem odmiennie, i o to mi chodziło, zresztą sami ocencie :)

Która według Was lepiej pracuje?

Edytowane przez fish28