Skocz do zawartości

Spodniobuty Vision

kalenji84

Rekomendowane odpowiedzi

• 6 miesięcy temu...
  • 1 miesiąc temu...

Dziś zakupiłem Atomy, podstawowy model śpiochów od Visiona (140e). Ich przeznaczeniem będzie belly boat. Jak wszedłem do sklepu nawet o ten model nie pytałem i zacząłem przymiarki od środkowej półki koski i kurra, kończąc na scout-ach. W między czasie podszedł sprzedawca z działu muchowego i zaczęliśmy rozmowę, co chcę kupić, jakie zastosowanie, jak często itd. To mówię, że zaczynam przygodę z oponą i w 90% śpiochy będą do tego wykorzysywane. Na to On mi odpowiada, że nie inwestował by 300-500e na śpiochy od Visiona pod belly bo i tak wszystkie się przetrą w kroku w miejscu gdzie będzie największe miejsce styku uda-belly-pupa. Jeżeli mam budżet to dobijamy do 700-750e i wychodzę ze śpiochami od simmsa nie mam problemu przez najbliższe kilka ładnych lat niezależnie do czego je użyje.

Przymierzyłem atomy, rozmiarowo dopasowane jak inne modele (jedynie luźniejsza skarpeta w porównaniu z droższymi modelami). Waga też ok, lekkie, oddychalność zapewne będzie już gorsza, no ale 140e. Rozmowa toczy się dalej i sympatyczny sprzedawca mówi mi tak: zaczynasz zabawę z belly kup dobre, podkreślił dobre podstawowe śpiochy, przetestuj intensywnie na kilku wyprawach latem i jesienią, jak coś zacznie przeciekać wymiana w 2-3dni na nowe i używaj dalej. Potem, jeżeli uznasz, że to jest coś dla Ciebie, że lubisz tą formę aktywnego wędkowania kup simmsy a atomy zostaw jako backup.

No i kupiłem [emoji12]. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Czy polubimy się z belly czy pozostanę przy łowieniu z łodzi?

Wysłane z mojego CLT-L29 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez MarCinFin
  • Like 3

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...

Ja używałem dwa lub trzy model Visona, Heavy Havu, i jeszcze jakieś nie pamiętam, wszystkie po jakimś roku ciekły jak sito, na jajach, skarpetach, kolanach.

Używałem je dość intensywnie i nie oszczędzałem ich, ale tak nie powinno być.

Firma oczywiście wymieniała lub naprawiał towar bez problemu nawet bez paragonu którego dawno już nie było. To bardzo duży plus dla nich.

Wytrzymałość spodniobutów albo raczej jej brak to niestety bolączka większości  firm.

• 1 miesiąc temu...
  • 3 tygodnie później...

Ja używam Scout bez 2.0. Trochę zmieniłbym krój, tzn. odrobinę poszerzyłbym nogawki w dół od kolan, z kolei zwęził w udach i pasek umieściłbym wyżej, ale poza tym nie narzekam. 2.0 mają zmieniony krój, ale oczywiście każdy "ludź" jest inny, więc nie każdemu musi to pasować - ja nie porównywałem.

Fakt, że nie męczę ich straszliwie, ale wodę i górską, i nizinną widziały już wiele razy przez dwa lata i na szczęście nic złego się nie dzieje. Wydaje się, że - podobnie jak Adam Sikora, który o tym mówi w filmie reklamowym - mniej się w nich pocę. Mam nadzieję, że wersja 2.0 i następne są/będą równie dobre.

• 2 tygodnie później...

Kurcze nie ma u mnie w pobliżu sklepu visiona tylko z odzieżą Jacksona,graffa,trapera, Mikado.Troche boję się zakupu przez neta.Teraz visio ma dobre ceny.

Chyba pierwsze oddychające śpiochy moje będą z Mikado.

Nie wiem jak one się mają z jakością.

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...