Skocz do zawartości

CAPERLAN AXION SW 270 XXH 50-80 G opinie

BamboTM

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zastanawiałem się ostatnio nad kijem pod szczupaka do dużych gum (ok 50-70 g)  i przeglądając stronę  decathlonu znalazłem taki kijek w fajnej cenie, opisany jest jako kij do połowy drapieżników morskich i nie wiem czy w ogóle jest sens stosować taki kij pod szczupaka i ogólnie czy warto zawracać sobie głowę wędkami z decathlonu jak z ich wykonaniem itp. używał ktoś może tego kijka ?? 

Napisz cos więcej cena , akcja , nigdy nie miałem kija z Decathlonu w łapie ale domyślam sie ze pewnie szału ni ma , i mozna znaleść jakaś ciekawa alternatywę jak nie nowa to używana w podobnych pieniądzach .

Ja sam używam na szczupaki kijka morskiego wiec technicznie jedno nie wyklucza drugiego.

Za 300 to kupujesz już przyzwoity kij ,wiec to pewnie jakiś chwyt marketingowy a ten kij nigdy powyżej stówy nie kosztował , ja osobiście bym sobie odpuścił i poszukał jakiegoś kijka używanego choćby tu na giełdzie , lub dorzucił pare groszy i kupił jednak cos markowego jakiś Dragon , mikado.

Wiem że za ok 300zł można już kupić coś ciekawego ale ten kosztuję 100 wiec się nim troszkę zainteresowałem... nie  chcę wydawać ok 300zł na taki kij bo nie wiem czy takie łowienie będzie mi odpowiadać bo nigdy nie łowiłem tak ciężkimi przynętami... a castingiem nie mam nic wspólnego :( 

Zresztą sprawdź sobie ta serię kijów można kupić również długie spiningi z większym cw . I jak poszukasz to w tych pieniądzach powinieneś się zmieścić choć nie wiem dokładnie ile teraz kosztują , może któryś z kolegów podpowie coś sensowniejszego ale jeśli szukasz casta to chyba dobra opcja za te pieniądze.

Pozdrawiam

Edytowane przez Krzysiu

Powiem Ci. , że ja osobiście lowie kijkami raczej koło dwójki bo tylko z gumy ale kolega miał tego dragon milenium do sandaczy drugi do szczuplych i wyglądały na mocarne wedki w swoim zakresie więc jak kupisz o większym co to może oprócz zmeczonej łapy nie będzie problemów więcej niestety nie mogę pomóc a widzę że koledzy mało aktywni może ktoś się jeszcze odezwie .