Skocz do zawartości

Scorpion 1001 - uszkodzony gwint

Rekomendowane odpowiedzi

Wziąłem się za smarowanie zakupionego pod koniec zeszłego sezonu Scorpiona 1001 i spotkała mnie przykrość Zauważyłem że na elemencie na którym mocowana jest korbka, gwiazda hamulca itd lekko uszkodzony jest gwint. Starałem się to ukazać na zdjęciach, ale telefon nie był w stanie zrobić dokładniejszych (jeśli będzie potrzeba to postaram się zrobić jakieś makro fotki). Czy da się ten element gdzieś dokupić, albo coś w z tym zrobić? Na razie multik łowi, tylko przy regulacji hamulca jest to czasami odczuwalne (czuć że "przycina się" gwiazda). Mam się pogodzić ze świadomością że raczej nie uratuję Scorpionka, czy może da radę coś z tym zrobić? Z góry dzięki za jakąkolwiek pomoc :)

post-45997-0-56886200-1488147723_thumb.jpg

post-45997-0-55086600-1488147738_thumb.jpg

hasior życie mi ratujesz :) chyba udało się zamówić, przy okazji okładzinę do hamulca :)

EDIT: zamówiłem i wybrałem opcję zapłaty PayPal. Jednak w rubryce koszt dostawy mam "--------". Gdzieś w trakcie zamówienia obiło mi się, że oni skalkulują koszt dostawy i odezwą się w tej kwestii. Rozumiem, że wtedy też dostanę link, albo dane do zapłaty za całe zmówienie? :)

Edytowane przez siewicz

Nakrętkę też zamówiłem, ale niestety, dzisiejszy mail mnie zasmucił:

Sorry,
The production of the following part had been already ended.
Parts_00 Scorpion 1001 No.95 (Discontinued)
I am sorry I removed it from your order list

Do you purchase only the following this time ?
1 x    Parts_00 Scorpion 1001 No.26
1 x    Parts_00 Scorpion 1001 No.92

Czyli nie mają częci 95, czyli najbardziej istotnej dla mnie. Będę dziś pisał, czy jest szansa, że kiedykolwiek będą jeszcze :) A tymczasem, znacie jakieś inne sklepy z częściami?

Okazuje się, że plat.co.jp ma połączenie z magazynem Shimano, więc jeśli nie ma jakiejś części to znaczy że nie ma i już nie będzie.

Spróbuję to jakoś naprawić, a jak się nie uda - dziś zamówiłem z ebay od Japończyka Scorpiona 1001 za 60 dolków - z zewnątrz wygląda tragicznie (mocno porysowana obudowana, głębokie rysy), ale mechanicznie podobno bez zarzutu. Będzie dawca, a przy okazji szpulka zapasowa :) Powinien być za około dwa tygodnie, dam znać co i jak.

Mam nadzieję, że nie skończę z dwoma uszkodzonymi Scorpionami ;)

• 2 tygodnie później...