Bolo8888 Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Witam jak w temacie ktos mial, pokrecil, uzywal?. Cena przystepna na chwile obecna jakies 350zl na alledrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
okonilowca Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Ja trochę pokręciłem. Jak na kołowrotek w tej cenie wypada bardzo przyzwoicie. W moim odczuciu znacznie lepszy od TD; bratniego modelu z podobnej półki czyli Exage. Minus taki, że nie ma szpuli zapasowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav00 Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Ja też ją miałem w rękach, za tą kasę fajnie wygląda i nieźle się nią kręci ,ogólnie wygląda na droższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Potwierdzam pokręciłem nim na targach ,chodził lepiej jak nowa ultegra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wielinskik Opublikowano 27 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Ktoś podpowie, czy różni się od Nasci? Poza pokrętłem hamulca wyglądają niemal bliźniaczo, na papierze również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 28 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Macie może porównanie do ninjy?, Może warto zmienić młynek. Wiem że cena nie ta bo nowa Sahara jest ponad stówkę droższa ale może warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Jeśli miałbym wybierac miedzy Sahara, Nasci a Daiwa Ninja to brałbym Nasci zdecydowanie... A takie ze tak powiem moje zdanie jest takie ze te kołowrotki Shimano na Rybomani jakoś tak za ładnie wypadły pod względem luzów i według mnie na potrzeby targów zostały wybrane, takie mam wrażenie przynajmniej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Te młynki które były na stoisku to obleciały kilkadziesiąt takich targów :-)Nikt się nie pierdzieli i nie wybiera specjalnie na potrzeby wystawy.Są na JB wystawcy więc nich powiedzą jak to jest :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leny Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Sahara inny materiał korpusu w porownaniu do Nasci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 To prawda, że te na targach bardzo ładnie kręciły. Tyle, że "na sucho". Te sahary i nasci kręciły nawet lepiej niż stradic. Ciekawe jednak jak w boju się sprawdzają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Mam nowe Nasci i nowego Stradica. Potwierdzam, że Nasci kręci lepiej. Jakby chcieć to opisać obrazowo i trochę przypajacować werbalnie to właśnie Nasci kręci bardziej maślanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Też takie wrażenie odniosłem :-) Długo już ich używasz czy na razie tylko je masz?:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Nie było kiedy przetestować ... leżą i błyszczą. Czasami podepnę i pomacham sobie w salonie na sucho. Kobieta tylko patrzy jak na pieroln***. No to wtedy ciach szczytówkę po główce i już jest spokój 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Witam jak w temacie ktos mial, pokrecil, uzywal?. Cena przystepna na chwile obecna jakies 350zl na alledrogo.A tak na marginesie to u Mefiego na stronie masz nieco taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 (edytowane) Posiadam nasci c3000 jak tylko się pojawiło model z wolnym przełożeniem 5.0:1 Kołowrotek już testowałem w zeszłym roku w boju jak i w tym.Miałem okazję pociagnąć bolka nim jak i inne gatunki. Kołowrotek stosunek jakość - cena ideał.Szkoda że nie ma zapasowej szpulki ale można wybaczyć.Pracuje i nawija super. Wg mnie sahara to biedniejszy model nasci. Edytowane 28 Lutego 2017 przez woblery L.E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal.Bednarkiewicz Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Posiadam nasci c3000 jak tylko się pojawiło model z wolnym przełożeniem 5.0:1 Kołowrotek już testowałem w zeszłym roku w boju jak i w tym.Miałem okazję pociagnąć bolka nim jak i inne gatunki. Kołowrotek stosunek jakość - cena ideał.Szkoda że nie ma zapasowej szpulki ale można wybaczyć.Pracuje i nawija super. Wg mnie sahara to biedniejszy model nasci. A na czym biedniejsza wersja polega oprócz ceny niższej Nasci ma core protect a sahara nie a jakieś inne wyraźne różnice? Tak się zastanawiam nad jednym i drugim jako sensowny młynek w sensownej kasie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 A na czym biedniejsza wersja polega oprócz ceny niższej Nasci ma core protect a sahara nie a jakieś inne wyraźne różnice? Tak się zastanawiam nad jednym i drugim jako sensowny młynek w sensownej kasie.Jak sama nazwa wskazuje sahara jest w środku sucha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nalewator Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Kręciłem na targach tą Saharą ,Ultegrą , Stradickiem CI4 i Ninja z tych 4 najlepiej kręciła właśnie Sahara .Jedyna bolączka obecnych Shimano to to ,że nie dają szpuli zapasowej(nawet plastikowej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Panowie, czy nasci lub sahara ma przełącznik do obrotów wstecznych??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Nie maja. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 28 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 (edytowane) To teraz pytanie jaką wielkość Sahary do ninjy 2500?. Odnośnie tej biedy Sahary do nasci to może ktoś użyczy schemacik jak ma jednego i drugiego. Jeżeli chodzi o mnie druga szpulka zbędna. Edytowane 28 Lutego 2017 przez Bolo8888 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 28 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 (edytowane) No i po przegladnieciu schematow Sahara to nic innegro jak Nasci, tylko pozbawiona uszczelnien po obydwoch stronach kola napedowego. Oczywiscie tulejka, zamiast lozyska rolki. Pinion podparty dwoma lozyskami w oby dwoch przypadkach. Rotory inne. Oczywiscie wszystkie glowne elementy napedu maja te same oznaczenia producenta. http://fish.shimano-eu.com/media/fishing/shimano/sefh/documents/exploded_views/17SHC3FI_v1_m56577569831040735.pdfhttp://fish.shimano-eu.com/media/fishing/shimano/sefh/documents/exploded_views/16NASC3FB_v1_m56577569831032346.pdf Edytowane 28 Lutego 2017 przez Bolo8888 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Z tego co sie orientuje i ktoś wcześniej pisał inny materiał body.Nasci dodatkowo można łowić w słonej wodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bolo8888 Opublikowano 28 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Material body ten sam XT-7, wedlug strony producenta. O uszczelnieniach pisalem ze w Nasci sa w Saharze brak. Od tyle roznic. http://fish.shimano-eu.com/content/eu/pl_pl/Home/products0/reels/spinning/nasci-fb.htmlhttp://fish.shimano-eu.com/content/eu/pl_pl/Home/products0/reels/spinning/sahara-fi.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 No to nasci ładniejsze:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi