Skocz do zawartości

Shimano Sahara 2017

Bolo8888

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...

Witajcie!

Czytam, szukam i mam problem...szukam kolowrotka na kropki wielkosci 2500-3000 pod kij 2,4 3-15g główni kandydaci sa wymienieni w wątku czyli Nasci, Ultegra, Stradic i do tego rozwazam Sustaina tylko czy warto? Ma służyć do kilku wypadów w roku miedzy styczniem, a majem wiec sie nie napracuje...ale na mrozie przyjdzie teoche podkręcić pewnie. Zależy mi na jak najlepszym nawoju, waga nie jest istotna. Pomożecie? Pytanie kieruję glownie do uzytkownikow ww kołowrotków przy podobnym zastosowaniu i rozmiarach

• 2 tygodnie później...

Panowie jak po sezonie kręcenia spisuje  się Sahara ? Zastanawiam się nad zakupem(rozmiar 3000) obecnie można ją mieć za 260zł.Kołowrotek będzie używany głównie do jigowania ( 6-12g + Kajtek 3- 4" ES ) , chyba ,że jest coś lepszego w tym budżecie .Waga max 250g

Kolego mam tak owa sezon i dla mnie miód malina. Kręci lepiej niż nowa. Żadnych luzów itp. poza minimalnym co bym od początku. Ostatnio miałem przyjemność kręcić zachwalana Dajwa tournamentem z w rozmiarze 3000. Nadmienie że według sprzedającego w bardzo dobrym stanie, a ma trochę tego tak jak i kanciaki. Mówi że ta i tak kręci w porządku. I powiem szczerze że nie dał bym za to 200zl. Może mam moc jak niektórzy twierdzą ale praca pozostawia wiele do życzenia.

Edytowane przez Bolo8888
  • Like 2

• 1 miesiąc temu...

To zależy jak łowisz bolki czy szybko kręcąc czy wolno i na jakie przynęty.Do szybkiego prowadzenia najlepiej przełożenie od 6.0:1 jak wolno to lepiej aby miał mocniejszą przekładnię.Sahara i zauber to niskobudżetowe kołowrotki i nie oczekuj od nich zbyt wiele.Porównaj tylko jak jest z serwisowaniem w obu przypadkach bo i tak się posypią przy intensywnym użytkowaniu lub dostaną znacznych luzów mechanizmu.

A co powiedzie w kwestii porównania Shimano sahara a Ryobi zauber . Chodzi mi o coś pod bolka więc pewnie rozmiar 4000. Zauber nieco droższy ale oba wyglądają atrakcyjnie :)

Da się ;)

a w temacie. Sahare to tylko na foto widziałem, zaubera miałem i mam i napiszę tak troszkę przewrotnie. Użytkując zgodnie z przeznaczeniem powinien dać radę :)

Edytowane przez SlawekNikt

• 1 miesiąc temu...