Robert Crocker Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Szukam czegoś seryjnego do delikatnego twitchingu. W rozsądnych piniENdzach. Maks 190 cm. Ktoś ma coś na oku ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muszka Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Cormoran TX4 Motala. Zresztą cała seria bardzo udana i aż dziwne, że nie odbiła się w Polsce jakimś większym echem a widziałem reprezentanta Słowacji, który łowił którymś z tych kijów na Trout Union Cup a że Słowacy to ścisła czołówka od lat to chyba mówić nie trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muszka Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Tu masz opis bardzo dobrego wędkarza o TX4 Jaala. http://wedkarskiewakacje.pl/2015/07/wedka- godna-uwagi/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 (edytowane) można wyrwać taniej z tego co się orientuje to Piotrek Dziadura używa możesz go podpytać http://allegro.pl/wedka-dam-effzett-perch-special-190-12g-i6702546269.html ten do 8g bym polecał Edytowane 28 Lutego 2017 przez woblery L.E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawekus Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Szukam czegoś seryjnego do delikatnego twitchingu. W rozsądnych piniENdzach. Maks 190 cm. Ktoś ma coś na oku ? Twiching okoniowy? Czy delikatny ale szczupakowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 28 Lutego 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Okoniowy ... pstrągowy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspoldi Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Panowie pomóżcie.. chodzi o krótki kijek max 190- 210 ciężar powiedzmy 10-12g. Przegladałem troche internetu znalazłemDAM microflex 190cm 2-10gDragon Nano core 198cm 1-12gCzy coś z tych wędek nadaje się do tej metody? nie mam możliwości pomachania w sklepie, dlatego zdaje się na opinie kolegów pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 (edytowane) Obie to raczej wklejki a przynajmniej dam więc odpada. Musisz szukać tabular.Lepiej napisz budżet jaki chcesz przeznaczyć.Tak wstępnie konger streeto Edytowane 2 Sierpnia 2018 przez woblery L.E. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspoldi Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Kijek powiedzmy do 400zl, kurcze na pewno są wklejkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wabik Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Celuj w tego Daiwa Generation Black Two Drunk Monkeys trochę ciężko dostępny ale chyba warto. Wejdź na filmiki Wkra fishing jest tam trochę o nim. Kiedyś chodził mi po głowie ale zrobiłem customa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Dam microflex to chyba nie jest wklejka, kiedys machalem microflexem kolegi, co prawda dlugosc 230 ale to nie byla wklejka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Jednak nie jest to wklejka sorki. Pomyliło mi się z innym dam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspoldi Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 ale czy ten DAM nada się do twitchowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Ja sie nie wypowiem bo mialem w ręce wersje do 7g w dlugosci 230cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siemson Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Kupiłem z Alie Kuying Teton 198 2-10 za 248 zl z przesyłem i dla mnie kładzie wszystkie seryjne wędki do 250 zł. Łowie nim ze stradic 3000 HG Ci4+ Kosze nim dwa sezony, zabieram go na pstragi i okonie z dropa. Nie mam potrzeby czegoś lepszego. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Dobrze by było jak byc napisał jakimi przynętami zamierzasz twichować i za jaka rybą. To jednak ma znaczenie bo jak zamierzasz twchowac kilkunastocentymtrowym suspendingiem o wadze kilkudziesięciu gramów za szczupakiem albo za sadndaczem to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspoldi Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Głwónie pstrag, okoń niewielkie woblerki ok 4-6cm 3/4g, gumeczki na niewielkiej czeburaszce, badz gówce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gringo Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Jeżeli będziesz łowił w małych ciurkach brodząc to według mnie 190cm to max. Osobiście używam kija 6'. Najważniejsza jest praca szczytówki, musisz zwrócić uwagę na to by nie była ona zbyt miękka nie będziesz miał mocy by szarpnąć lub zbyt twarda wobek nie będzie ładnie odchodził na boki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Polecam team dragon feeling lub brown trout (2,45 - 2,75) 6-21g. Dobre kijki do twitchingu stosując przynęty które wymieniłeś. Poradzi sobie z pstrągalami i okoniami. Dla mnie wersja 5-18g jest zbyt spolegliwa, ale najlepiej jakbyś sam popróbował. Na portalu olzyx znajdziesz je w cenach dwieście kilkadziesiąt pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukaspoldi Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Delbanka szukam czegoś krótszego.. a dragon nano core 1-12g nadałby się do takiego łowienia.. nigdzie nie znalazlem ze jest to wklejka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Nie odpowiem, bo nie miałem z nim styczności. Inna propozycja mikado excellence journey 2,14m (3-15g). Kijek travel. W tym roku nabył go kolega i zachwala... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Głwónie pstrag, okoń niewielkie woblerki ok 4-6cm 3/4g, gumeczki na niewielkiej czeburaszce, badz gówce.jSpójrz w stronę Tsuri Emotion EMS 662 -6 , nada się do tej roboty . Do Twitcha jeszcze lepszym wyborem jest odpowiednik z serii Pasion ale to już inny przedział cenowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Panowie pomóżcie.. chodzi o krótki kijek max 190- 210 ciężar powiedzmy 10-12g. Przegladałem troche internetu znalazłemDAM microflex 190cm 2-10gDragon Nano core 198cm 1-12gCzy coś z tych wędek nadaje się do tej metody? nie mam możliwości pomachania w sklepie, dlatego zdaje się na opinie kolegów pozdrawiam.Ja do twitchingu zaadoptowałem złamanego przez nieuwagę Favorite Balance 213 cm do 7 g. Obecnie kijek ma ok 200 cm i cw do +/- 10-12 g. Nie ma topowego uzbrojenia ale sprawdza się bardzo dobrze. Łowię nim pstrągi do ok 40 cm na woblerki pływające i tonące dł 4-6 cm. Spokojnie możesz zerknąć na ofertę Krzyśka Stepanowa i podpytać co by polecił. Myślę, że ten Balance czy X1 w długości ok 200 cm i cw do 10-12 g sprawdzi się znakomicie. Ja w nowym sezonie przetestuję bardzo udżetowy model Wariant w dł 183 cm i cw do 12 g. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siatkaz Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 (edytowane) Mam i często łowię na tego DAMa - szczyt jest trochę za miękki.Kupiłem Jaxona Grey Stream 2,1 do 12 g, użyłem brzeszczota od góry i dołu i wyszła wędka do twitcha. Szału nie ma ale jak za 100 zł to więcej nie oczekiwałem. Krótki dolnik, szybki szczyt i nawet pod okoniem 20 cm się wygina. Sporadycznie łowię w jeziorze okonie na wobki twitchingowe i dlatego stwierdziłem że wędka ma być mocno budżetowa. Edytowane 3 Sierpnia 2018 przez siatkaz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rav_id Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Tak mi się jeszcze przypomniało odnośnie kijków DAM-a. Myślę, że lepiej od Microflexa sprawdzi się Perch Special 190 cm do 8 g. Miałem swego czasu w ręce ale uchwyt kołowrotka mi nie leżał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi