szymanek69 Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Przyjrzyj się temu kijkowihttps://topfish.pl/product-pol-100031052-Konger-Wedka-Pocket-Expedition-Spin-190cm-2-9g.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&curr=PLN&gclid=EAIaIQobChMI06-rhYjV3AIVA7TtCh3BgAKTEAQYASABEgKys_D_BwEMam, użytkuje do pstrągowego i okoniowego twitchingu. Krótki dolnik, sztywny szczyt, poręczny w transporcie ( 4 składy na spigotach ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zandermann Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Ja do twitchingu zaadoptowałem złamanego przez nieuwagę Favorite Balance 213 cm do 7 g. Obecnie kijek ma ok 200 cm i cw do +/- 10-12 g. Nie ma topowego uzbrojenia ale sprawdza się bardzo dobrze. Łowię nim pstrągi do ok 40 cm na woblerki pływające i tonące dł 4-6 cm. Spokojnie możesz zerknąć na ofertę Krzyśka Stepanowa i podpytać co by polecił. Myślę, że ten Balance czy X1 w długości ok 200 cm i cw do 10-12 g sprawdzi się znakomicie. Ja w nowym sezonie przetestuję bardzo udżetowy model Wariant w dł 183 cm i cw do 12 g.A może dragon http://allegro.pl/ShowItem2.php?item=7188948417 sam nim łowię drugi rok i poradził sobie zarówno na Dunajcowskich pstrągach jak i okoniach przyłowy boleniowe też mu się zdarzyły teraz podpięta caldia 2508 ale wcześniej dawał radę z Zauberem 2000cf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Przyjrzyj się temu kijkowihttps://topfish.pl/product-pol-100031052-Konger-Wedka-Pocket-Expedition-Spin-190cm-2-9g.html?utm_source=iai_ads&utm_medium=google_shopping&curr=PLN&gclid=EAIaIQobChMI06-rhYjV3AIVA7TtCh3BgAKTEAQYASABEgKys_D_BwEMam, użytkuje do pstrągowego i okoniowego twitchingu. Krótki dolnik, sztywny szczyt, poręczny w transporcie ( 4 składy na spigotach )Czy ta wedka poradzi sobie z pstragami 50+? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delbanka Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Czy ta wedka poradzi sobie z pstragami 50+?Zapewne, po udanym długotrwałym holu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Taki przeciagany hol to rowniez stres i dla mnie wiec chyba poszukam czegos innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wronka1991 Opublikowano 20 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2018 https://sprzetdragon.pl/wedka-Dragon-CXT-MicroSpecial-MS-X-spinn-1-98m-1-5-12g-M-LZ czystym sumieniem polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Koleżanki/koledzy proszę o pomoc. Szukam informacji praktycznych nt. Krótkiego kijka do twitchingu. Zamarzyła mi się seryjna japońszczyzna i tak sobie patrzę. Widziałem coś w ofercie Major Craft i graphiteleader, ale wiem, że mogą to być kompletnie różne kije, jak te z tytułu. Nie jestem wrażliwy na cenę ☺Jakieś sugetie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robert Crocker Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Jest tu na giełdzie Batson z serii Immortal 183 cm . Mam i sobie chwale. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Koleżanki/koledzy proszę o pomoc. Szukam informacji praktycznych nt. Krótkiego kijka do twitchingu. Zamarzyła mi się seryjna japońszczyzna i tak sobie patrzę. Widziałem coś w ofercie Major Craft i graphiteleader, ale wiem, że mogą to być kompletnie różne kije, jak te z tytułu. Nie jestem wrażliwy na cenę ☺Jakieś sugetie? Dużo zależy od tego jakiej wielkości woby chcesz szarpać. Do twitcha okoni/pstrąg MC Nextino /Troutino/Finetail native to kijki pstrągowe do szarpania woblerkami jak najbardziej warte uwagi 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Wobki 5-6 cm. Głównie Duo, Zipbaits, Megabass itd. Moją uwagę przykuł również Ilex stream master, fajny też wydaje się Shimano Cardiff, ale taki kluskowaty...chyba bardziej area trout? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2018 Area Trout to tylko do mikrojiga i mormyszki W sumie to obojętne co to będzie Palms, Jackson, Major Craft, czy inne byle wybieraj z native / stream linii do łowienia w rzekach one są wręcz do twitcha stworzone. Zazwyczaj każdy model ma dwie wersje area i stream. Major jest o tyle ciekawym wyborem że można kupić w kraju z gwarancją w całkiem przystępnych pieniążkach. Jak już coś z JP ściągać to raczej wyższą półkę niedostępna u nas Tenryu, niektóre modele Shimano czy Daiwy, Smith itp 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciej 77 Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2018 Witaj jeśli Cardiff to xtreme lub nx serie są jak najbardziej godne uwagi jednak u Nas niedostępne . Tak jak powyżej radzi Gajosik Tenryu Rayz / Rayz Spectra są tam modele poniżej 6' i powyżej w zależności od potrzeb i przyzwyczajeń warto zaznajomić się ich ofertą ( ja mam jeden i polecam i prawdopodobnie będzie drugi krótszy ) , ciekawie ale nieco drożej prezentuje się Yamaga z serią Lupus dodam jeszcze Blue Moona Rapier Sport jest tam z czego wybrać także z samej górnej półki UFM Stinger Boron / Ito Craft ( pierwszy aukcje już nie produkowane ) drugi ceny / image szczyt .... całość dotyczy braku ograniczeń finansowych niestety i kupowaniu niejako na odległość / czuja ale czasem warto zaryzykować .....powodzenia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zamówiłem MC Finnetail-a 622. Zobaczymy co to za cymes ☺ Dziękuję wszystkim za sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zamówiłem MC Finnetail-a 622. Zobaczymy co to za cymes ☺ Dziękuję wszystkim za sugestie.662L Jutro wysyłam także we wtorek będzie u Ciebie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2018 Dzięki ☺ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 29 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2018 662L Jutro wysyłam także we wtorek będzie u Ciebie Bardzo fajny patyk, oglądałem go u Marcina. Będziesz zadowolony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Dziś miałem okazję go rozprawiczyć ☺ Jest dokładnie taki jakiego oczekiwałem: nic nie waży, rzuca z nadgarstka, pozwala na fajną animację wobków, ekstra współgra z existem 2500 i żyłką 0,20 mm.Zastanawia mnie tylko sposób zbrojenia, bo od przelotki szczytowej do drugiej jest mniejszy dystans niż pomiędzy 2, a 3 przelotką od góry. Tak ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 (edytowane) Dziś miałem okazję go rozprawiczyć ☺ Jest dokładnie taki jakiego oczekiwałem: nic nie waży, rzuca z nadgarstka, pozwala na fajną animację wobków, ekstra współgra z existem 2500 i żyłką 0,20 mm.Zastanawia mnie tylko sposób zbrojenia, bo od przelotki szczytowej do drugiej jest mniejszy dystans niż pomiędzy 2, a 3 przelotką od góry. Tak ma być?No tak zawsze chyba jest w każdym kiju, ze między przelotka szczytowa, a kolejna (druga) jest mniejszy dystans niż między druga, a trzecia Co przelotka w dół (licząc od szczytowej) to dystans między nimi rośnie Edytowane 30 Sierpnia 2018 przez Żbiku 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gajosik Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Tak to normalne, MC ma taki styl zbrojenia, zresztą nie tylko oni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 30 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2018 W praktycznie wszystkich kijach, jakie posiadam, w różnych stylach zbrojenia te proporcje były inne, mniej zauważalne. Stąd moje pytanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 hej, doradzicie coś w temacie kija, który obsłuży i kanate 160mm i te małe 130mm. Jest między nimi spora różnica wagowa więc dobór kija nie jest prosty.... mogą być seryjne St Croix lub jakieś blanki. Kij do łowienia z łodzi 2-2,15m. Ważne żeby nie był też ciężki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 https://www.youtube.com/watch?v=9f1kk2MkVvk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 a coś pod stałą szpulę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 (edytowane) Patrz coś z serii St.Croix Tournament. Ja akurat używam kijów z pazurem do twitcha Edytowane 20 Listopada 2019 przez JerryM 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 20 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2019 Ten kij według mnie jest ciekawy: https://spinningshop.pl/wedki-do-ok30-45g-17-20lb/14286-talon-vi-plus-90mlxf2-art-rod-.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi