MieczysławS Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Ten kij według mnie jest ciekawy: https://spinningshop.pl/wedki-do-ok30-45g-17-20lb/14286-talon-vi-plus-90mlxf2-art-rod-.htmlCiekawy pod jakim względem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bywalec84 Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 chyba on za mocny w ogóle....myślę, że odpada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Za mocny... Rzucałeś Kanatą kiedykolwiek? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prawie30 Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Ten kij według mnie jest ciekawy: https://spinningshop.pl/wedki-do-ok30-45g-17-20lb/14286-talon-vi-plus-90mlxf2-art-rod-.htmlSłusznie prawisz. Wędka jak najbardziej ok i zacna. Uroda omotek, delikatnie mówiąc, kontrowersyjna. Nie dla mnie. Jestem jakiś skostniały w swoich wyobrażeniach atrakcyjności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JerryM Opublikowano 21 Listopada 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2019 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kofii09 Opublikowano 7 Lipca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2020 witajcie Panowie od jakiegoś czasu łowie na woblery twichingowe i powiem szczerze bardzo mi sie ta technika spodobała. Poszukuje kija w caście z krótkim dolnikiem i sztywną szczytówką jakiś faścik najlepiej, pod szczupaka oczywiście , Moim zdaniem do łowienia np Canata 16 tylko i wyłącznie multik ponieważ zwykły młynek zostanie zużyty bardzo szybko i nie ważne czy to coś za 150 zł , stradic czy coś z jeszcze wyższej półki. pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szydlos Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 A jaki wg. Was Panowie bardziej obeznani w temacie powinien mieć C.W kijek pod standardowe woblery twitchingowe 100-130 mm bo od kolegów ,którzy startują w różnych zawodach spinningowych w Kraju i nie tylko słyszałem ,że stosowanie miękkich kijów poniżej min.60gr C.w mija się z celem w tej metodzie.A Zalecają zazwyczaj 70-90 Gr... Czy podzielacie tą opinię ?? Jeśli nie to dlaczego jeśli TAK to też dla czego 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2021 Andrzej głównie dlatego że dłuższych rzutach do poprawnej animacji potrzebna jest odpowiednia dynamika, krótkie energiczne szarpnięcia przy zbyt miękkim kiju nie będą możliwe, długie leniwe pociągnięcia już tak. Długi odcinek plecionki w wodzie powoduje spory opór. Jeśli nie potrzebujesz rZucać na kilometr może być lżejszy kij z grubszą plecionką, to wystarczy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Iluzjonista Opublikowano 17 Sierpnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2021 (...) od kolegów ,którzy startują w różnych zawodach spinningowych w Kraju i nie tylko słyszałem ,że stosowanie miękkich kijów poniżej min.60gr C.w mija się z celem w tej metodzie.A Zalecają zazwyczaj 70-90 Gr... Zmień kolegów Tutaj masz ciekawą pogadankę gościa, który zjadł na twitchingu zęby, wygrywając niezliczoną ilość zawodów ("zdobywca dwudziestu medali mistrzostw świata, z których dziewięć to złoty, pięciokrotny mistrz Rosji"...): Jednym z jego ulubionych kijów do animacji woblerów Rudra 130 jest Elitka o dł. 210 cm i c.w. do 21 gramów. Jeśli chodzi o kije budżetowe, facet poleca do tego typu woblerów np. kij Pontoon21 Gad Harrier o dł. 213 cm i c.w. do 25 gramów (HRS702MF). Filmy tego gościa to kopalnia wiedzy na temat twitchingu i wszystkiego, co z tym związane (on sam jest związany z Daiwą i firmą Pontoon21, dla której zaprojektował jakieś tam woblery ). 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Otehson Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Zmień kolegów Tutaj masz ciekawą pogadankę gościa, który zjadł na twitchingu zęby, wygrywając niezliczoną ilość zawodów ("zdobywca dwudziestu medali mistrzostw świata, z których dziewięć to złoty, pięciokrotny mistrz Rosji"...): Jednym z jego ulubionych kijów do animacji woblerów Rudra 130 jest Elitka o dł. 210 cm i c.w. do 21 gramów. Jeśli chodzi o kije budżetowe, facet poleca do tego typu woblerów np. kij Pontoon21 Gad Harrier o dł. 213 cm i c.w. do 25 gramów (HRS702MF). Filmy tego gościa to kopalnia wiedzy na temat twitchingu i wszystkiego, co z tym związane (on sam jest związany z Daiwą i firmą Pontoon21, dla której zaprojektował jakieś tam woblery ). Zlinkujesz jeszcze raz filmik, bo przestał działać, a żadnego namiaru na niego nie zostawiłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nyny Opublikowano 8 Listopada 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2021 Zlinkujesz jeszcze raz filmik, bo przestał działać, a żadnego namiaru na niego nie zostawiłeś ?Alieksiej Szanin i w zasadzie wszystko jasne jakby jeszcze było mało to kanał @AnglersZoom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 11 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2023 Odkopię temat. Czy w ciągu tych dwóch lat od ostatniego wpisu, pojawiły się waszym zdaniem jakieś ciekawe, seryjne kije do twitcha? Interesuje mnie głównie łowienie okoni na woblery 50-90 mm, o wadze do 14g, wędzisko krótkie, do wykorzystania na łódce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 12 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2023 Odkopię temat. Czy w ciągu tych dwóch lat od ostatniego wpisu, pojawiły się waszym zdaniem jakieś ciekawe, seryjne kije do twitcha? Interesuje mnie głównie łowienie okoni na woblery 50-90 mm, o wadze do 14g, wędzisko krótkie, do wykorzystania na łódce. Ja do takich celów wykorzystuje Silverado ML. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
km777 Opublikowano 12 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2023 Ja do takich celów wykorzystuje Silverado ML.Mam kilka Japończyków (GL i Matagi) w tym zakresie, ale dla mnie to bardziej kije pod opad niż twitcha. Oczywiście można, ale szukam czegoś bardziej specjalizowanego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karpiu95 Opublikowano 12 Października 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2023 jeśli chodzi o graphiteleadera to serie bassowe- veloce i vigore super są pod twitcha 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszSz Opublikowano 3 Grudnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 Podłączę się pod wątek - interesuje mnie kij do twitchingu do obsługi woblerów od 7 do 12 cm, z wagą nie przekraczającą 20 g. Łowię tylko z brzegu, na rzece o szerokości ok. 20 m, na starorzeczach i rozlewiskach. Podstawowy cel to szczupak, ale mam też sporą populację bolenia. Co polecicie w rozsądnych pieniądzach? do tej pory twitchuję standardowym kijem 2,44cm, cw. 7-28g, ale jest za długi, z tą długością kija ciężko jest dynamicznie animować woblera. To co ważne - interesuje mnie spinning, a nie cast ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Umbra Opublikowano 9 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2024 Podłączę się pod wątek - interesuje mnie kij do twitchingu do obsługi woblerów od 7 do 12 cm, z wagą nie przekraczającą 20 g. Łowię tylko z brzegu, na rzece o szerokości ok. 20 m, na starorzeczach i rozlewiskach. Podstawowy cel to szczupak, ale mam też sporą populację bolenia. Co polecicie w rozsądnych pieniądzach? do tej pory twitchuję standardowym kijem 2,44cm, cw. 7-28g, ale jest za długi, z tą długością kija ciężko jest dynamicznie animować woblera. To co ważne - interesuje mnie spinning, a nie cast ...Znajomy używa Berkley emotion 198cm do 18g.Łowi głównie okonie i sobie chwali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koza11 Opublikowano 9 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2024 Sportex miał serię Nova twitch ale to krótkie kije. Mam lżejszy z nich- do 12g o ile pamiętam. Poszukaj po prostu u nich na stronie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 21 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2024 Może ktoś użytkuje Gunki D.O.T.S Lure 2.10 / 3-12 g? Poszukuję również seryjnego kijka w miarę sensownie ubranego do łowienia twitchami w rzece długości maksymalnie 8-10 cm, do 10/12 g ciężaru przynęty. Na tą chwilę robię rozeznanie, docelowo będę zamawiać pod to swoje łowienie kijek na blanku suzuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sieko Opublikowano 21 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2024 Evergreen Poseidon Salty Sensation PSSS-76 T ,,Wild Card' 1-10g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 24 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2024 Troszeczkę zejdę z wątku bo mam pytanie o kij nieseryjny . Suzuki 12 lb wg . Was nadaje się do twicza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 24 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2024 Troszeczkę zejdę z wątku bo mam pytanie o kij nieseryjny . Suzuki 12 lb wg . Was nadaje się do twicza ?Pod jakie przynęty? Ja wybrałem Suzuki RXF-8LB ale z długością jeszcze się zastanawiam, model 8LB z tego co pamiętam ma również opis 6-12 lb Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sero1975 Opublikowano 25 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2024 Myślałem o woblerach 8-13 cm . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 26 Stycznia 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2024 Z seryjnych kijów do twitcha, to Smith ma w ofercie serię wędek Troutin Lag Less Boron D-Twitcher Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 27 Października 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2024 Co do twitcha z seryjnym kijków przynęty minnow 6-7 i lucky John basara 70-90 i aniry podobne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi