godski Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 (edytowane) Wiele osób szuka niskroprofilowych maszynek do łowiena przynętami typu Buster Jerk (75 gramów) aż po przynęty ważące 150 gramów i więcej.Polecane multiki do tego można na palcach jednej ręki policzyć: Daiwa Z, Tatula 200HD, Revo Toro NaCl czy Lexa 300. A może coś takiego jak Shimano Tranx A ?Macał ktoś już?Waga słuszna, mocny hamulec. Chyba trzeba kupić TRX 301A lub 401A i potestować.Tylko ta cena... . Chociaż 300 USD to nie tragedia. http://fish.shimano-eu.com/content/eu/en/Home/products0/reels/baitcast/tranx-a.html Edytowane 28 Lutego 2017 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 22 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 Proszę o recenzję gdyby ktoś nabył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wonsz Opublikowano 29 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2017 (edytowane) Czy ktoś ma shiamno tranx 301a jak się sprawuje? Edytowane 29 Października 2017 przez Wonsz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 29 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2017 (edytowane) Ostatnio też poszukuję info na temat shimano tranx 300. Na dzień dzisiejszy chyba jeszcze poza zasięgiem w Finlandii, nie wiem jak w Polsce. Chyba jest u Mefisto. W niemeickiej dystrybucji bez problemu. Przeszukując info w necie znalazłem dwa fajne filmiki z profesjonalnym porównaniem niskoprofilowców wagi ciężkiej: 1. Shimano tranx 300/4002. Daiwa Lexa HD 300/4003. Okuma Komodo 3644. Abu Revo Toro Beast Edytowane 29 Listopada 2017 przez MarCinFin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kwinto Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Nie jestem w stanie nic powiedziec na temat Shimano Tranx 300/400. Moge natomiast powiedziec cos na temat Shimano Tranx 500. Mialem okazje troszeczke sie nim pobawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość EdekZfabrykiKredek Opublikowano 30 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2017 Ostatnio też poszukuję info na temat shimano tranx 300. Na dzień dzisiejszy chyba jeszcze poza zasięgiem w Finlandii, nie wiem jak w Polsce. Chyba jest u Mefisto. W niemeickiej dystrybucji bez problemu. W Polsce też bez problemu są dostępne 301 i 401-ki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 25 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2017 tranxa mam ja i Yglo, dopiero po sezonie szczupakowania bede mógł powiedzieć coś wiecej ,301 kreci lzej niż revo beast na tym, cięzej niż abu revo toro beast hg , przy tym samym obciązeniu. jak narazie abu lezy mi bardziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 tranxa mam ja i Yglo, dopiero po sezonie szczupakowania bede mógł powiedzieć coś wiecej ,301 kreci lzej niż revo beast na tym, cięzej niż abu revo toro beast hg , przy tym samym obciązeniu. jak narazie abu lezy mi bardziej A jak byś porównał Tranxa do Lexy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vastus Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Ciekawe jak tranx 500 dawałby radę np przy castingowym sumowaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojciech_B Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 No pewnie jutro znajdę pytanie czy będzie odpowiedni do tego kija Ekspertem nie jestem ale pewnie tak. Sam szukam tranxa 301 w dobrych pieniądzach. Przeznaczenie ciężki szczupakoway cast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Moritz! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Moritz!Ale czy aktualnie mają promo na tranxa, w gazetce nie widziałem. U siebie Tranxa za 240-245e mogę dostać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 8 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2018 Mefi ma za 1150 chyba , z tego co pamietam to był w moritzie tranx był ponizej 1k, jest też revo beast za 200e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 9 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Revo Beast a Tranx 300 to trochę inna liga. Beast jest oparty na ramie zwykłego Revo III z tego co wiem co nie predysponuje go do ciężkich przynęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
antilag Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Tak? U mine po sezonie nawet nie jęknął pewnie pol skandynawi tez się tym zdziwi małego tranxa bardziej bym porównał do revo beast niż do toro beast. Waga-pojemność szpul Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 To jak możesz to podaj współrzędne tej krainy, bo też przymierzam się do Tranxa i wszystko co poniżej 1 tys mile widziane.Do Moritza jadę ale chce zajechać do jeszcze jednego sklepu w Berlinie. Za dwie godziny bede to dam znać czy mają Tranxy w sobrej cenie Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kruz Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 Ale czy aktualnie mają promo na tranxa, w gazetce nie widziałem. U siebie Tranxa za 240-245e mogę dostać.No i nie mieli Moritzu Tranxow:(. Tzn byl tylko jeden 401a ale kosztowal 329 Euro Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 9 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2018 No i nie mieli Moritzu Tranxow:(. Tzn byl tylko jeden 401a ale kosztowal 329 Euro Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkTeraz przed sezonem to będzie ciężko wyrwać tranxa poniżej 1k. Dzięki za pamięć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 To co takiego tranxa lepiej wybrać od revo toro beast? Mowa o ciężkich przynetach 100+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 https://www.tackle-deals.eu/SHIMANO-Tranx-301-A Takiego znalazlem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 https://www.tackle-deals.eu/SHIMANO-Tranx-301-A Takiego znalazlem O jak miło :-) Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarCinFin Opublikowano 10 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 To co takiego tranxa lepiej wybrać od revo toro beast? Mowa o ciężkich przynetach 100+Obydwa są bardzo dobre. Kręciłem nimi w warunkach sklepowych i tranx wywarł na mnie większe wrażenie. Abu to też bardzo dobry sprzęt pod grube łowienie. Decydujące znaczenie może mieć cena. Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 10 Marca 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2018 Tak? U mine po sezonie nawet nie jęknął pewnie pol skandynawi tez się tym zdziwi małego tranxa bardziej bym porównał do revo beast niż do toro beast.Waga-pojemność szpulWaga Abu Beast to 265 gramów a Tranx waży 330. Jest znacząca różnica tak więc nie sądzę aby ktoś się zdziwił.Jak dla mnie to Tranx bliższy jest Toro NaCl czy też Toro Beast. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin1991 Opublikowano 11 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2018 Narazie leci do mnie revo toro beast hs 51 zapewne tranxa w nie dlugim czasie też kupię. Więc będę miał porównanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wonsz Opublikowano 13 Marca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2018 Ja mam tranxa 301a, narazie nie polowowił wiele, ale na sucho i po paru wypadach nad wodą, spoko maszynka. Leży naprawdę fajnie w łapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi