Skocz do zawartości

Nowa maszynka do ciężkiego łowienia Shimano Tranx A.

godski

Rekomendowane odpowiedzi

Wiele osób szuka niskroprofilowych maszynek do łowiena przynętami typu Buster Jerk (75 gramów) aż po przynęty ważące 150 gramów i więcej.

Polecane multiki do tego można na palcach jednej ręki policzyć: Daiwa Z, Tatula 200HD, Revo Toro NaCl czy Lexa 300.

A może coś takiego jak Shimano Tranx A ?

Macał ktoś już?

Waga słuszna, mocny hamulec. Chyba trzeba kupić TRX 301A lub 401A i potestować.

Tylko ta cena... . Chociaż 300 USD to nie tragedia.

http://fish.shimano-eu.com/content/eu/en/Home/products0/reels/baitcast/tranx-a.html

Edytowane przez godski

• 4 tygodnie później...
  • 7 miesięcy temu...
  • 5 tygodni później...

Ostatnio też poszukuję info na temat shimano tranx 300. Na dzień dzisiejszy chyba jeszcze poza zasięgiem w Finlandii, nie wiem jak w Polsce. Chyba jest u Mefisto. W niemeickiej dystrybucji bez problemu. 

Przeszukując info w necie znalazłem dwa fajne filmiki z profesjonalnym porównaniem niskoprofilowców wagi ciężkiej:

1. Shimano tranx 300/400

2. Daiwa Lexa HD 300/400

3. Okuma Komodo 364

4. Abu Revo Toro Beast

Edytowane przez MarCinFin

Gość EdekZfabrykiKredek

Ostatnio też poszukuję info na temat shimano tranx 300. Na dzień dzisiejszy chyba jeszcze poza zasięgiem w Finlandii, nie wiem jak w Polsce. Chyba jest u Mefisto. W niemeickiej dystrybucji bez problemu. 

W Polsce też bez problemu są dostępne 301 i 401-ki

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

tranxa mam ja i Yglo, dopiero  po sezonie szczupakowania bede mógł powiedzieć coś wiecej ,301 kreci lzej niż revo beast na tym, cięzej niż abu revo toro beast hg , przy tym samym obciązeniu. 

jak narazie abu lezy mi bardziej 

A jak byś porównał Tranxa do Lexy?

• 2 miesiące temu...

To jak możesz to podaj współrzędne tej krainy, bo też przymierzam się do Tranxa i wszystko co poniżej 1 tys mile widziane.

Do Moritza jadę ale chce zajechać do jeszcze jednego sklepu w Berlinie. Za dwie godziny bede to dam znać czy mają Tranxy w sobrej cenie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1

To co takiego tranxa lepiej wybrać od revo toro beast? Mowa o ciężkich przynetach 100+

Obydwa są bardzo dobre. Kręciłem nimi w warunkach sklepowych i tranx wywarł na mnie większe wrażenie. Abu to też bardzo dobry sprzęt pod grube łowienie. Decydujące znaczenie może mieć cena.

Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka

Tak? U mine po sezonie nawet nie jęknął :) pewnie pol skandynawi tez się tym zdziwi małego tranxa bardziej bym porównał do revo beast niż do toro beast.

Waga-pojemność szpul

Waga Abu Beast to 265 gramów a Tranx waży 330. Jest znacząca różnica tak więc nie sądzę aby ktoś się zdziwił.

Jak dla mnie to Tranx bliższy jest Toro NaCl czy też Toro Beast.