Guzu Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 Witam, Jakis czas temu jeden z Redaktorow naszego szacownego Portalu zwrocil sie z prosba, bym podjal probe znalezienia kolowrotka - legendy. Dla niego Chodzilo o Ryobi Metaroyal (i nie w wersji morskiej czyli Safari).Wielu slyszalo lub o nim czytalo, kilku widzialo. Ktos kiedys mial... Tyle tytulem wstepu. Kolowrotek pojawil sie, bo jak moglo byc inaczej Model Metaroyal VS 3500 ZM. Pierwsze wrazenie : skojarzenie z autem terenowym poczynionym kiedys przez Lamborghini Caly metalowy, design mocno odbiegajacy od tego co znam. A kilka kolowrotkow w zyciu widzialem... Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riqelme Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 O ile dobrze pamiętam to takie rozwiązanie wspomagające równy nawój żyłki miał też Mitchell w niektórych modelach. Miałem kiedys Mitchella i miał taki sam system z tym (ciekawym kółkiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 Przypominam sobie. Były kiedyś foty tego ustrojstwa, w jednym z miesięczników. Dawno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 6 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 Przypominam sobie. Były kiedyś foty tego ustrojstwa, w jednym z miesięczników. Dawno Bo to klasyk Waldku. Nie ma nawet lozyska oporowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Znam jegomościa, który przez lata używa/ł tego młyna na trocie. Niegdyś była to jedna z mocniejszych konstrukcji.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Pisał o tej maszynie p Andrzej Puchowski, w WŚ (1998r). Jako pierwszy posiadacz tego kołowrotka w Polsce stwierdził, iż oprócz niewątpliwych cech najlepszego kręciołka jakim łowił (a był ponoć kolekcjonerem), miał też i wadę. Była nią cena...ok. 600 funtów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
batza Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Szukałem po sieci informacji o wadze, przełożeniu i pojemności Mietka, ale słabo mi szło. Trafił mi się kompletny z papierami więc wrzucam zdjęcie z instrukcji obsługi (jutro zeskanuję schematy może komuś się przydadzą) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolkrause Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Widziałem tego pancernika w ubiegłym roku nad Popradem jak gość holował głowatke Model VS3500ZM. Miałem okazje pózniej na kwaterze u KRYSI pokręcić tym kołowrotem na sucho i mam o nim bardzo pozytywne zdanie Gdyby był dostępny to już by u mnie miał zastosowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Nieźle waży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Nieźle waży...Następny miętki w łokciach... <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stella Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Nie, nie Mr Zorro . Źle się wyraziłem. Powinno być napisane - dobrze waży. Niby rozmiar nie ma znaczenia, ale waga ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leśniak Opublikowano 2 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2013 Miałem dwa takie w konserwacji.Pomimo upływu lat i kilku tyśięcy kilometrów zwiniętej linki nadal były w więcej jak dobrym stanie. Ten klasyk to bardzo dobrze przemyślane rozwiązania konstrukcyjne,no i te materiały,materiały.Dziśiaj czołowi producenci już nie produkują tak dobrego i trwałego sprzętu,tylko wybajerzone i bardzo ale to bardzo delikatne kołowrotki i tak lekkie że chyba już dla niemowlaka . Metaroyal - a że waży tyle (tu zgadzam się z Mr.Zorro ), bo tyle muśi ważyć przy prawidłowej konstrukcji. Za to daje poczucie pewnosći i wytrzymałosći,a nie odkształcanie korpusów z super lekkich materiałów, a pózniej w konsekwencji między innymi tzw."ząbkowanie". Och te dobre stare czasy i dobry sprzęt Pozdrawiam wszystkich fanów starego sprzętu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kajtelek2 Opublikowano 3 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2013 Parę lat temu w Wawie widziałem takie 2szt. w jednym ze sklepów ceny cos ponad 2 tyś zł szt. z daleka się rzuciły w oczy,stały na I miejscu od góry.Sprzedawca powiedział ze tego nie trzeba reklamować,najwyższa połka obok Stelli i Daiwy Tournament-Z.Kręciłem wtedy Twin Power XT 3000 dla mnie już ten kreciołek z II połki to był odlot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATT1989 Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 http://www.ebay.com/itm/98-new-Ryobi-Metaroyal-VS-3500-ZM-RFO-spinning-reel-/221190172684?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item337ff6300c to ten sam metaroyal co Twój Guzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MATT1989 Opublikowano 19 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 ten z ebaya ma jakby wiekszy rotor i szpule Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 19 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2013 Ten sam egzemplarz to nie.Ale model chyba ten sam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalar Opublikowano 21 Lutego 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Ale zębiska ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi