Guzu Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Witam Nie mialem okazji sprawdzic w warunkach lowiska, ale wyglada to interesujaco...a moze ktos mial okazje stosowac te kotwiczki do zbrojenia przynet i podzieli sie wrazeniami / opinia ? Dzieki za info 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 A myślałem że nic mnie nie zaskoczy! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4TYY Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Ciekawe jak z trwałością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bazyloss Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 (edytowane) dla mnie to "mechanicznie" musi działać średnio, aby działało dobrze, siła musiałaby być stale przyłożona optymalnie, do tego minimum brudy lub zalążek rdzy i po ptakach, tak sobie dywaguję, jakoś nie czuję tych kotwiczek, choć pewnie w skrajnych wypadkach blokady może zadziałać, oczywiście pisze o zastosowaniu do woblerów, bo w innych wypadkach to już kompletnie nie ma sensu woblery z "kotwicami" montowanymi na wewnętrznych "krętlikach" + pojedyńczy hak, to już jest fajna rzecz na młynki Edytowane 28 Lutego 2017 przez BazyL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Filip14 Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 W jerkach sebile są zamontować kotwice obrotowe(zamiast zwykłego oczko wtopionego-krętlik). Różnicy w spadach nie zauważyłem???? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andru77 Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Kotwiczek tych nie miałem, ale mam woblery z obrotowym oczkiem do montowania kotwiczki czy haka i przy woblach pstragowych się sprawdza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sayonara Opublikowano 28 Lutego 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2017 Ciekawe rozwiązanie... czy "udziwnienie". Pytanie zasadnicze: po co? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cormoran76 Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 niedługo radio zamontują w woblerach,,,termometr,,,zapalniczke,,nóż,,,no i oczywiscie miarke aby nie wyjmować z wody ryb ,,,mierzenie juz pod wodą hehheheh 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Na pewno się sprawdzi ryby się nie będą mniej wypinać. To było do przewidzenia po tym jak zaczęli stosować obrotowe oczka do kotwic w wobach. Konstrukcja też wygląda nieźle, drut u góry zakończony oczkiem idzie przez cały trzonek i u dołu blokuje trzpień, trzonek jest tak jakby rurką, sądzę, że minimum rdzy nie załatwi mechanizmu, bo jest prosty a zarazem mało awaryjny moim zdaniem, lepiej chyba się nie da tego rozwiązać. Można by u góry przed oczekiem wlutować krętlik łożyskowany, ale to pogrubiło by trzonek zbytnio. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysztof Jeżyna Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Na rdze tylko łożysko ezo nierdzewne, specjalisci z działu naprawy tuning majsterkowanie juz zacieraja ręce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skalaar Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Pierwsze widzę ale moim zdaniem super pomysł, a nie "udziwnienie", przy kręciołach i młynkach pstrągów i trotek. Potrzeba matką wynalazków jak podwójne kółka przy kotwiczkach niwelujące dzwignie /;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elmo Opublikowano 23 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2017 Jakby na tym zrobić koguta pod czeburaszkę i odpowiednio dać skręt piór w jedną stronę a la śmigła, to może udało by się osiągnąć ruch obrotowy piór w opadzie i podbiciu wzgledem główki czeburaszki. Jeśli któryś krętaczy kogutów podłapie temat, to uzurpuję sobie prawo do gratisowej partii testowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi