robertd Opublikowano 6 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2011 hej mam pytanie do strugaczy jakiego uzywacie kleju do wklejania sterow z poliweglanu,ja uzywam distal rapid robie nozem pare grubszych naciec na sterze albo w wiekszych sterach otworki ale zastanaiam sie czy nie istnieje jakis dobry klej ktury naprawde dobrze wspolpracuje z poliweglanem czyli wiaze na skale:)z gory dzieki za info pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 Ja używam dwuskładnikowego, bezbarwnego kleju firmy Dragon. Dobrze trzyma, jest mało widoczny i nie żre poliwęglanu jak super gluty.Ten klej na beton do sterów to nie zawsze dobrze robi. Jak uszkodzisz ster i będziesz go chciał wymienić to jest problem z wyjęciem tego co zostało w korpusie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 7 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 OK DZIEKI MUSZE SPRAWDZIC TEGO DRAGONA DZIEKI ZA INFO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
foxy77 Opublikowano 7 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2011 krótko- DISTAL RAPID i po problemach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 8 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 haj foxy tak jak pisalem uzywam distal rapid jednak czasem zdarza sie ze ster wypadnie mimo robienia naciec nozem na poliweglanie w miejscu wchodzenia steru w wobler dlatego zstanawiam sie czy nie ma jakiegos kleju do ktury naprawde dobrze wiaze poliweglan ale distal rapid jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Opublikowano 8 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 Problem jest wtedy gdy chce się kleić na przykład różne materiały trudno związywalne. Gdy się różnią od siebie specyfikacjami to wtedy są schody.Poliwęglan i drewno nie jest wyzwaniem. Wystarczy pójść do sklepu z dobrym wyborem klejów (np. niektóre markety budowlane) i poczytać do czego nadają się dane kleje. Coś się na pewno znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertd Opublikowano 8 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2011 w moim przypadku jest to pianka i poliweglan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzislavo1 Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Panowie a jaki klaej polecacie do wklejania oczek z drutu teraz uzywam kleju jakiegospobliskiego producenta jest mocny ale gesty i dosyc dlugo schnie ja potrzebowalbym jakiegos rzadszego najlepiej zeby mozna go bylo przelac do strzykawki i nia aplokowac klej do dziur we woblerach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pold3k Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 zdzislavo1, ja używam Pattex Wood (http://www.pattex.pl/content/view/326/339/),bez problemu przechodzi prze igłę 1mm a nawet 0,08mm. Wytrzymałość sama mówi za siebie, 80kg żywej wagi wytrzymuje oczko wklejone 2cm ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atb69 Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Distal rapid jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 UHU 300 kg, kleje nim wszytsko (stery, stelaze itd) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Ja używam dwuskładnikowego, bezbarwnego kleju firmy Dragon. Dobrze trzyma, jest mało widoczny i nie żre poliwęglanu jak super gluty.Ten klej na beton do sterów to nie zawsze dobrze robi. Jak uszkodzisz ster i będziesz go chciał wymienić to jest problem z wyjęciem tego co zostało w korpusie.Już nie polecam tego Dragona, kupiłem nowy zestaw i straszna kupa się zrobiła Nie dośc, że dali do tego cholerstwa żółty utwardzacz to jeszcze jak się zmiesza robi się lekko mleczny. A na etykiecie napisane że bezbarwny ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaS 1 Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Ja ostatnio odszedłem od poxipolu-cena teraz stosuje dwu składnikowy klej epoxy z technicolu.Bardzo mocno trzyma i jest bezbarwny a przy okazji stelaż można wkleić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eskulap Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Przy małych woblerkach Distal najlepiej mi się sprawdził ze względu na konsystencje. Zależy mi na tym, aby klej wciekał w szczelinę, a Poxipolem czy Metaloxem jedynie szpachlowałem - nie zawsze najrówniej to wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
superKRYSTEK1 Opublikowano 1 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Temat już przerabiany. http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=25845&am p;start=0& Ja stosuje to: Ja używam tych klejów: Tanie i bardzo dobre. Zaletą tych klejów jest to że można szybko wymienić uszkodzony ster posługując się szczypcami, nie trzeba nacinac piłką itp. Mimo łatwości wymiany steru klej trzyma mocno i nie wypadają stery.Zaletą też jest to że można na łowisku szybko przykleić ster i po ok 15min mozna śmiało łowic rybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi