Skocz do zawartości

Shimano Curado 201 E7-problem

krzychu3402

Rekomendowane odpowiedzi

WItam, chciałem prosić o pomoc. Wymieniłem w tym multiplikatorze łożyska szpuli, pod przekładnią oraz pod pinion'em. Została wymieniona również przekładnia, pinion i  dwie okładziny hamulca. Po złożeniu wszystkich elementów, podczas kręcenia coś przeskakuje. Co to może być? W linku praca Curado.
Z góry dziękuję za pomoc.

https://www.youtube.com/watch?v=bxaE2yFyUuw

Witam

Manutencão Interna na Carretilha Curado 201e7

Obejzyj sobie ten film, masz go tez na gorze,  Skladaj po kolei, jak na filmie. Ja akurat mam ten sam problem z shimano core.  Piec razy rozkladalem i skladalem..  Z curado mialem tez problem, nie skladalem po kolei

• Like 1

U mnie  Core tez :(  Jak sie wsluchuje, to mam to samo. Z curado to mialem problem kiedys, wczoraj smarowalem i skladalem, zadnych problemow. Tylko ten Core, dzis sobie odpuszcze i jutro sprobuje jeszcze raz. Tak ze sam jestem ciekawy, co to moze byc u Ciebie, mam chyba to samo Cierpliwosci ;) 

Sprawdzałem go chyba z 10 razy. Wygląda jakby któraś z zębatek przeskakiwała, sprawdzałem łożysko oporowe i jest ok. Składałem już kilka multiplikatorów od zera i to pierwszy taki przypadek. Już nie mam pomysłu co to może być. Praca jest "maślana" przez nową przekładnie, ale czuć przeskakiwanie.

Edytowane przez krzychu3402

Szkoda ze nie masz jakiegos megabassa,  odpowiedzi mial bys pelno. A tak.... Znam to. Sprobuj, moze na forum multiplikator. pl

Jak znajdziesu blad , daj znac. To moje core...Tak jak ty, skladalem juz nie raz multki, i teraz tez jestem glupi. Gdzies robimy naprawde droby blad.

Pozdrawiam Adam

Panowie dziękuję za odzew i pomoc. Sprawdzałem już kiedyś część od blokady obrotów wstecznych, jest w porządku, złożyłem nawet Curado raz na próbę bez tej części, z nową przekładnią i problem pozostał. Rozbiorę multiplikator jeszcze raz, złożę od zera i dam znać. Pozdrawiam

U mnie nie występuje takie klekotanie.

Po wyjęciu szpuli dźwięk jest całkiem inny, ale to jest normalne, bo pinion nie jest wtedy podparty osią szpuli i młynek wtedy trochę rzęzi.

Czyli może rozchodzi się o podkładki na osi, pod gwiazdą.

Dobrze je zamontowałeś? Mają być tak )(

• Like 1

Witaj

Ja znalazlem co u mnie chalasowalo :D  Po prostu na przekladni, w  dwa zabki, dostaly sie drobinki brudu, naprawde minimalne. Znalazlem je, krecac wolno (bez pokrywki) patrzylem w ktorym momencie blokuje. Zaznaczylem markerem  na przekladni, w miejscu styku dwoch zebatek, to miejsce. Eureka :)  W tym miejscu na  zebatce, znalazlem naprawde, pici, pici opilki. I to qrwa byl caly problem. Mam nadzieje ze u Ciebie to samo

Pozdrawiam Adam

Po wyjęciu szpuli nic nie przeskakuje, przełożyłem szpulę z innego Curado i nadal to samo. Wyczysczę przekładnię i zobaczę efekty.

Przy rozkręconym hamulcu nic nie przeskakuje

Założyłem starą przekładnię, nic nie przeskakuje, muszę wyczyścić i obejrzeć tą nową

Założyłem starą przekładnię i pinion-nic nie przeskakuje, idę umyć nową i szukać przyczyny

Edytuj proszę posty a nie pisz jeden pod drugim. Masz pół godziny na edycję.

• 5 lat później...

Dzień dobry.

Mam kłopot z w/w multiplikatorem. Spust zwalnia szpulę ale obrót korbą jej nie blokuje...

Raz na jakiś czas wskakuje blokada bez jakiegoś wyraźnego powodu, może ustawienie korby jakoś ją uaktywnia... wtedy zachowuje się już normalnie, do momentu kolejnego zwolnienia szpuli...

Ktoś miał taką przygodę ? Coś podpowiecie ?

Tutaj rozkręcałem i serwisowałem E7. tam jest taka sprężynka może wyskoczyła z gniazda.Najlepiej rozkręć go i sprawdź.

http://jerkbait.pl/topic/34251-serwis-multiplikatorów/?p=2782408

Dzień dobry.

Mam kłopot z w/w multiplikatorem. Spust zwalnia szpulę ale obrót korbą jej nie blokuje...

Raz na jakiś czas wskakuje blokada bez jakiegoś wyraźnego powodu, może ustawienie korby jakoś ją uaktywnia... wtedy zachowuje się już normalnie, do momentu kolejnego zwolnienia szpuli...

Ktoś miał taką przygodę ? Coś podpowiecie ?

• Like 1