krzychu3402 Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 WItam, chciałem prosić o pomoc. Wymieniłem w tym multiplikatorze łożyska szpuli, pod przekładnią oraz pod pinion'em. Została wymieniona również przekładnia, pinion i dwie okładziny hamulca. Po złożeniu wszystkich elementów, podczas kręcenia coś przeskakuje. Co to może być? W linku praca Curado.Z góry dziękuję za pomoc. https://www.youtube.com/watch?v=bxaE2yFyUuw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Witam Manutencão Interna na Carretilha Curado 201e7 Obejzyj sobie ten film, masz go tez na gorze, Skladaj po kolei, jak na filmie. Ja akurat mam ten sam problem z shimano core. Piec razy rozkladalem i skladalem.. Z curado mialem tez problem, nie skladalem po kolei 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu3402 Opublikowano 1 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 Złożyłem jak na filmie, nadal przeskakuje niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 1 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 U mnie Core tez Jak sie wsluchuje, to mam to samo. Z curado to mialem problem kiedys, wczoraj smarowalem i skladalem, zadnych problemow. Tylko ten Core, dzis sobie odpuszcze i jutro sprobuje jeszcze raz. Tak ze sam jestem ciekawy, co to moze byc u Ciebie, mam chyba to samo Cierpliwosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu3402 Opublikowano 1 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2017 (edytowane) Sprawdzałem go chyba z 10 razy. Wygląda jakby któraś z zębatek przeskakiwała, sprawdzałem łożysko oporowe i jest ok. Składałem już kilka multiplikatorów od zera i to pierwszy taki przypadek. Już nie mam pomysłu co to może być. Praca jest "maślana" przez nową przekładnie, ale czuć przeskakiwanie. Edytowane 1 Marca 2017 przez krzychu3402 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Szkoda ze nie masz jakiegos megabassa, odpowiedzi mial bys pelno. A tak.... Znam to. Sprobuj, moze na forum multiplikator. pl Jak znajdziesu blad , daj znac. To moje core...Tak jak ty, skladalem juz nie raz multki, i teraz tez jestem glupi. Gdzies robimy naprawde droby blad. Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Moze te filmiki Ci cos dadza, nie wiem czy widziales Jest chyba 5 czesci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Obstawiam że może to być element 2404spróbuj złożyć multik bez tego elementu i zobacz jak chodzi. Jeśli jest ok, to podegnij te blaszki troszkę bliżej siebie, żeby ciutkę bardziej ściskały zębatkę 3916 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Jak będzie ok, to daj też kropelkę oliwki na element 3916 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu3402 Opublikowano 2 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Panowie dziękuję za odzew i pomoc. Sprawdzałem już kiedyś część od blokady obrotów wstecznych, jest w porządku, złożyłem nawet Curado raz na próbę bez tej części, z nową przekładnią i problem pozostał. Rozbiorę multiplikator jeszcze raz, złożę od zera i dam znać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 A po wciśnięciu spustu, szpula kręci się cicho?A, i sprawdż, może jeszcze plastikowe zębatki, czy nie są uszkodzone, no i łożyska też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Jak nie, to moim zdaniem pozostaje już mechanizm posuwu wodzika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 2 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2017 Jeszcze inaczej, wymontuj wodzik i pokręć bez niego, zobaczymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Witaj, Czy u Ciebie, po wyjeciu szpuli tez klekocze? U mni nie Tez jestem glupi, swoj tez rozkrecalem i skladalem pare razy Zauwazylem tez ze jak poluznie hamulec (gwiazda) to mniej klekocze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fish28 Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 U mnie nie występuje takie klekotanie. Po wyjęciu szpuli dźwięk jest całkiem inny, ale to jest normalne, bo pinion nie jest wtedy podparty osią szpuli i młynek wtedy trochę rzęzi.Czyli może rozchodzi się o podkładki na osi, pod gwiazdą.Dobrze je zamontowałeś? Mają być tak )( 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Witaj Ja znalazlem co u mnie chalasowalo Po prostu na przekladni, w dwa zabki, dostaly sie drobinki brudu, naprawde minimalne. Znalazlem je, krecac wolno (bez pokrywki) patrzylem w ktorym momencie blokuje. Zaznaczylem markerem na przekladni, w miejscu styku dwoch zebatek, to miejsce. Eureka W tym miejscu na zebatce, znalazlem naprawde, pici, pici opilki. I to qrwa byl caly problem. Mam nadzieje ze u Ciebie to samo Pozdrawiam Adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu3402 Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Po wyjęciu szpuli nic nie przeskakuje, przełożyłem szpulę z innego Curado i nadal to samo. Wyczysczę przekładnię i zobaczę efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu3402 Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Przy rozkręconym hamulcu nic nie przeskakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu3402 Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Założyłem starą przekładnię, nic nie przeskakuje, muszę wyczyścić i obejrzeć tą nową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychu3402 Opublikowano 3 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 (edytowane) Założyłem starą przekładnię i pinion-nic nie przeskakuje, idę umyć nową i szukać przyczyny Edytowane 3 Marca 2017 przez krzychu3402 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 3 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2017 Po wyjęciu szpuli nic nie przeskakuje, przełożyłem szpulę z innego Curado i nadal to samo. Wyczysczę przekładnię i zobaczę efekty. Przy rozkręconym hamulcu nic nie przeskakuje Założyłem starą przekładnię, nic nie przeskakuje, muszę wyczyścić i obejrzeć tą nową Założyłem starą przekładnię i pinion-nic nie przeskakuje, idę umyć nową i szukać przyczynyEdytuj proszę posty a nie pisz jeden pod drugim. Masz pół godziny na edycję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adam 13 Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Witaj I co z multkiem, udalo sie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amalker Opublikowano 8 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2022 Dzień dobry.Mam kłopot z w/w multiplikatorem. Spust zwalnia szpulę ale obrót korbą jej nie blokuje...Raz na jakiś czas wskakuje blokada bez jakiegoś wyraźnego powodu, może ustawienie korby jakoś ją uaktywnia... wtedy zachowuje się już normalnie, do momentu kolejnego zwolnienia szpuli...Ktoś miał taką przygodę ? Coś podpowiecie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 14 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2022 Tutaj rozkręcałem i serwisowałem E7. tam jest taka sprężynka może wyskoczyła z gniazda.Najlepiej rozkręć go i sprawdź.http://jerkbait.pl/topic/34251-serwis-multiplikatorów/?p=2782408Dzień dobry.Mam kłopot z w/w multiplikatorem. Spust zwalnia szpulę ale obrót korbą jej nie blokuje...Raz na jakiś czas wskakuje blokada bez jakiegoś wyraźnego powodu, może ustawienie korby jakoś ją uaktywnia... wtedy zachowuje się już normalnie, do momentu kolejnego zwolnienia szpuli...Ktoś miał taką przygodę ? Coś podpowiecie ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi