Artech Opublikowano 19 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Ładne. Tak z ciekawości spytam..Tak cieńki ster ( 1mm) daje rade w ciężkich boleniowych warunkach??? Raz mi się zdarzyło stracić ster w woblerze ale nie przy moim, był to kiler od Romana Gawlasa. Przy ataku boleń zmasakrował pół woblera i niestety się wypiął..... Woblera reanimowałem, wygląda jak przed zniszczeniem ale już tak nie łowi Ale może u mnie warunki są łatwiejsze Jeżeli okazało by się, że 1 mm to za mało przejdę na 1,5 mm.W struganiu woblerów na razie jestem na etapie raczkowania. Cały czas podpatruję i szukam nowych rozwiązań. Powoli przymierzam się też do wykonania kilku pstrągowych i trociowych wabików.Dzięki za Wasze opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 na wiosnę będzie ostre testowanie, pewnie coś o nich napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Witaj, Woblery bardzo mi się podobają. Naprawdę ładne. Sam właśnie wykańczam pierwszą testową serię boelniówek i jestem ciekaw, czy się spiszą... Zamawiam jedną z Twoich przynęt na testy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seemoore Opublikowano 19 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Aha... Zapomniałem... Skoro strugasz z brzozy, to używasz pewnie elektronarzędzi? Szlifierka kątowa, czy coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 19 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2011 Początkowa obróbka oczywiście flexem, a potem stary scyzoryk Gerlacha i papierek ścierny W międzyczasie jeszcze wiertarka stołowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 5 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Znalazłem się dopiero na 6 stronie Widać, że koledzy nie próżnują Po dłuższej przerwie w struganiu rozpocząłem przygotowania do nowego sezonu.Technicznie prawie bez zmian:materiał: brzozadługość: 8 cmciężar: 13-14 gster: poliwęglan 1,5 mm - tutaj mała zmiana z 1 mm, zakupiłem stery od kolegi @konktenbit drucik: nierdzewny 0,8 mm, stelaż z jednego kawałka. Woblery czekają jeszcze na testy nad wodą Podczas pracy nad boleniówkami jako tzw produkt uboczny powstały dwa takiecosieCzy są coś warte okaże się na najbliższej pstrągowej wyprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
w.d.wobler Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 5 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2012 Znalazłem się dopiero na 6 stronie Widać, że koledzy nie próżnują Po dłuższej przerwie w struganiu rozpocząłem przygotowania do nowego sezonu.Technicznie prawie bez zmian:materiał: brzozadługość: 8 cmciężar: 13-14 gster: poliwęglan 1,5 mm - tutaj mała zmiana z 1 mm, zakupiłem stery od kolegi @konktenbit drucik: nierdzewny 0,8 mm, stelaż z jednego kawałka. Tego na godzinie 1-ej to bym chętnie przytulił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 7 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 @w.d.wobler dzięki za opinię i jeszcze raz dzięki za cenne rady i wskazówki @milupa a co takiego szczególnego jest w tym z 13 ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Mam pytanie czym robisz ten zielony pasek? Marker? Jakiej firmy? Lakier go nie rozmazuje? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacavip Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Do mnie, dla odmiany najbardziej uśmiecha się ten z godz. 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 7 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 Mam pytanie czym robisz ten zielony pasek? Marker? Jakiej firmy? Lakier go nie rozmazuje? Zwykły marker do białych tablic tylko trzeba uważać co by paluchami nie rozmazać, ale lakier go nie rozmywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 7 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2012 @w.d.wobler dzięki za opinię i jeszcze raz dzięki za cenne rady i wskazówki @milupa a co takiego szczególnego jest w tym z 13 ???Tak jakoś mi się jego smukły pyszczek spodobał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Jak tam przygotowania do sezonu, zrobiłeś coś nowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomusss1995 Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 @Artech napisz mi na PW czym to malujesz i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Zdążyłem przed 1. maja Technicznie jedna zmiana, tym razem za budulec posłużyła lipa zamiast brzozy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PGr1 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Technicznie, to wyglądają jak by to były te same chyba masz kopiarkę w rękach Lewy środkowy mi się widzi, tzn to malowanieWszystkie fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Dzięk. Staram się aby woblery były powtarzalne. Co do tego środkowego to takie eksperymentalne malowanie, z którego nie jestem do końca zadowolony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Razem z boleniowcami zrobił się jeszcze taki cosiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 9 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Zabawa z PCV.Boleniówki będę jednak dalej z drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 ...i słusznie Artech popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 10 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2012 ...i słusznie Artech popieram Jakoś struganie i szlifowanie takiego sztucznego, wszędzie klejącego się materiału mi nie pasuje. A ponieważ woblery robię dla przyjemności to w przypadku boleniówek i pstrągowych pozostanę przy drewienku.PCV wykorzystam jednak przy kilku jerkach, które mam zamiar sobie zmajstrować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 26 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2012 Brak czasu na ryby To chociaż sobie coś postrugam...konstrukcyjnie bez zmian:materiał: lipadługość: 8 cmciężar: 13-14 gster: poliwęglan 1,5 mmdrucik: nierdzewny 0,8 mm, stelaż z jednego kawałka. Poza 8 powstały jeszcze dwa prototypy 6 o wadze 9,5 g oraz 5 o wadze 6,5 g. 6 chyba wejdzie do mojej mini produkcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 28 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 kawał dobrej roboty- proszę daj foto jak dajesz obcaiżenie- pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 31 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 kawał dobrej roboty- proszę daj foto jak dajesz obcaiżenie- pozdrawiam TomekDzięki za Twoją opinię.Wybacz ale foto z obciążeniem nie wstawię. Choć myślę, że i tak nie wiele by ona dała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi