rybson Opublikowano 31 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2012 ok ok-pozdrawiam Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 26 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 U mnie teraz na tapecie trochę mniejsze boleniówki6 cm i 10 greszta bez zmian:materiał: lipaster: poliwęglan 1,5 mmdrucik: nierdzewny 0,8 mm, stelaż z jednego kawałka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 17 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Długo mnie nie było...Takiego lenia miałem i brak weny zupełny, że dopiero teraz skończyłem serię woblerów rozpoczętych jeszcze w lipcu materiał: lipadługość: 6 cmciężar: 10-11 gster: poliwęglan 1,5 mmdrucik: nierdzewny 0,8 mm, stelaż z jednego kawałka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 fajne,jedyne co bym zmienił to oczy dał bym przed a nie za sterem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kksm Opublikowano 18 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Eeee tam osiak takie mają swój klimat - "boleniówki big nochal" Super robota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 18 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 Dzięki panowie. Też wolę z oczami przed sterem, poprzednie takie były, ale tutaj mi się nie zmieściły Woblery miały stawiać mniejszy opór w wodzie, więc zmniejszyłem im stery i przesunąłem je do przodu i oczy już nie wlazły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 23 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Kinol duży to i oczko wejdzie . Dobra waga, 11g przy sześciu centymetrach, to już trzeba się namęczyć. Niebieska krecha wieńczy dzieło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 4 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 (edytowane) Boleniówek zmajstrowałem już trochę i w pudełku mam ich już sporo, natomiast pstrągowe i trociowe woblery wciąż muszę kupować. Czas to zmienić. Trochę korpusów już nastrugałem, teraz trzeba zmienić je w łowne przynęty Jakieś sugestie/ pomysły ? Malowane będą temperami i pędzelkiem, zobaczymy co z ego będzie Edytowane 4 Stycznia 2013 przez Artech 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Ja proponuję, byś wstępnie: połowę okleił folią alu lub tkaniną, a resztę na perłowo. Następnie prasa wędkarska, wątki kolegów dłubaczy - inspiracja nadejdzie. No i koniecznie pamiętaj o "majtkach żony" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Parf Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Obciążenie bym dał bardziej z tyłu, ale zależy co się chce osiągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 4 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Przede wszystkim musisz zaplanować sobie jaka prace maja mieć te woblery ,potem tak kombinuj z dociążaniem nad wodą aż osiagniesz to co sobie założyłeś ,ale z tym obciążeniem w nawiercanych otworach będzie ciężko :-) ,nie ma złotego środka na wyważenie woblera ,są pewne schematy ale przy ręcznym struganiu i tak trzeba je indywidualnie dostosowywać do każdego woblera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 4 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2013 Ja proponuję, byś wstępnie: połowę okleił folią alu lub tkaniną, a resztę na perłowo. Następnie prasa wędkarska, wątki kolegów dłubaczy - inspiracja nadejdzie. No i koniecznie pamiętaj o "majtkach żony" Z tym oklejaniem tkaniną to mi jakoś nie idzie, folią jeszcze nie próbowałem, więc chyba pozostanę przy malowaniu. Obciążenie bym dał bardziej z tyłu, ale zależy co się chce osiągnąć. Obciążenie jest wstępne. Finalne będzie, tak jak podpowiada @Kielo, po próbach nad wodą. Dzięki panowie za Wasze sugestie, na pewno skorzystam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Udało mi się skończyć kilka woblerków pstrągowych:Wariacja na temat strzebli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 (edytowane) Imitacja pstrąga I kolejne pstrążki Edytowane 24 Stycznia 2013 przez Artech 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Wszystkie woblery malowane temperami i pędzelkiem.To ma imitować kiełbia drugi kiełbik To miał być śliz, ale średnio wyszedł 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 24 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 I na koniec dwa większe 8 - 8,5 cm na troćkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Artech u mnie takie kolory zawsze się sprawdzają zwłaszcza że ręcznie malowane -super 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teki77 Opublikowano 24 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2013 Ten pierwszy kiełbik super 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Dzięki za dobre słowo Panowie. Muszę przyznać, że takie ręczne malowanie sprawiło mi niemałą frajdę a rezultat satysfakcję. Spora odmiana po "szprejowaniu" boleniówek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Pikne.Ta pierwsza to strzebelka a nie kiełbik? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wedkarzyk1 Opublikowano 25 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Gwaszami/temperami fajne efekty można uzyskać nakładając je gąbeczkami . Z gąbki można powycinać coś alla stempelki łuki skrzelowe kropeczki , jeszcze ciekawsze efekty wychodzą z połączenia malowania gąbeczkami i pędzlami może będziesz miał ochotę się tak pobawić ? Kiełbiki istne klasyki super wyszły . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 25 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2013 Dzięki. @Kielo pierwsza to ma/miała być strzebla coś jak ta http://www.forum.renegat.com.pl/viewtopic.php?t=339&sid=1fbfdbf4b3b8fffc7296686d4f0c59d2Z temperami dopiero zaczynam (kiedyś dawno temu coś tam próbowałem strugać i tak malować ale jakoś to się szybko skończyło) i naprawdę takie ręczne malowanie to świetna zabawa. Z gąbeczkami spróbuję następnym razem.Jeszcze raz dzięki, jest motywacja do dalszego strugania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Dzisiaj udało mi się nagrać trzy filmiki z pracą moich woblerów. Dwa z ostatniej produkcji i jeden z wcześniejszej serii.Filmy nagrywane telefonem a woblery testowane w wannie, ale coś widać. Agresywny pstrążek: http://www.youtube.com/watch?v=sqB3TQxjaWs Strzebla http://www.youtube.com/watch?v=wcs9e0YlTzI I wobler z wcześniejszej serii http://www.youtube.com/watch?v=N_HfwKAcJrU Wszelkie opinie i sugestie mile widziane.Miłego oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kielo Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Pracują :-) ale w wannie to nie zobaczysz tego co w silnym uciągu ,strzeble bardzo fajnie kolorystycznie odwzorowałeś do tego zdjęcia co wcześniej linka wkleiłeś :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Pracują :-) ale w wannie to nie zobaczysz tego co w silnym uciągu Oczywiście zdają sobie z tego sprawę, że praca woblera w wartkim nurcie pstrągowej rzeczki to nie to samo co praca w wannie. Myślę jednak że testy wannowe wypadły dobrze. Ja jestem zadowolony z uzyskanej pracy woblerów. Mam nadzieję, że testy w rzecznych prądach odbędą się niedługo. Może też uda się coś nakręcić. strzeble bardzo fajnie kolorystycznie odwzorowałeś do tego zdjęcia co wcześniej linka wkleiłeś :-)Dzięki. Mogłoby być lepiej, jednak ograniczają mnie moje zdolności plastyczne. Jakoś ręka nie zawsze chce namalować coś tak jak sobie to wyobrażamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi