Skocz do zawartości

Woblery Asz. - artech

Rekomendowane odpowiedzi

Dzisiaj udało mi się nagrać trzy filmiki z pracą moich woblerów. Dwa z ostatniej produkcji i jeden z wcześniejszej serii.

Filmy nagrywane telefonem a woblery testowane w wannie, ale coś widać.

Agresywny pstrążek:

http://www.youtube.com/watch?v=sqB3TQxjaWs

Strzebla

http://www.youtube.com/watch?v=wcs9e0YlTzI

I wobler z wcześniejszej serii

attachicon.gifwobler.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=N_HfwKAcJrU

Wszelkie opinie i sugestie mile widziane.

Miłego oglądania

A po co Ci ta wędka do testu? myślałeś że coś weźmie ?:D

Jedynie przy większych wobkach trzeba uważać.Na ostatniej jumprezie chciałem błysnąć i uparłem się żeby pokazać pracę Leviathana przy szarprnięciu.Trochę mocno było i dziurę wybił dziobem w boku.Nowa wanna!!!Testy wannowe mają na celu określić jaka jest praca wobka tzn.jej rodzaj.Reszta nad wodą a Boleniówki nie nadają się do takich testów. 

Edytowane przez Tomy

a Boleniówki nie nadają się do takich testów. 

Zgadzam się. Wanna do testowania boleniówek stanowczo się nie nadaje. Najlepiej boleniowe testuje mi się na pstrągowej rzeczce. Przejrzysta woda i mocny uciąg doskonale pokazują pracę woblera.

• 2 tygodnie później...

Mifek, dla 5 wobków nie będę tytułu zmieniał  ;)

Dzisiaj miałem chwilę czasu i porządki w swojej szafie robiłem. Przy tej to okazji znalazłem trzy swoje woblerki z przed 7 lat. Jakoś tak w kole 2006 roku ustrugałem sobie kilka sztuk. Przetestowałem je dzisiaj w wannie. Chodzą niczego sobie. Dostały nowe kotwiczki i poszły do pudełka. Może coś jeszcze złowią. 

post-45734-0-25995100-1360448236_thumb.jpg

post-45734-0-36761600-1360448278_thumb.jpg

post-45734-0-93138600-1360448296_thumb.jpg

Pamiętam że na tego żuczka wzdręgi łowiłem a na czarnożółtego pomazańca bolenia na zlocie w Górzycy dostałem  B)

Edytowane przez Artech
  • Like 1

• 4 tygodnie później...

Artech, piękna seria wobkòw. Szczególnie pstragówki wpadają w oko. Pozdrawiam

Tak ja mam to samo zdanie.Widać że pstrągówki malowane rzekłbym odruchowo i to mi się podoba.Umęczyć można ładnego wobka ale gorzej z metodą która jest szybka i dobrze wygląda.Takie są te woblery nie umęczone i widać swój styl.

Edytowane przez Tomy

Dzięki panowie  :) Żeby jeszcze rybki podzielały wasz pogląd  :D

Nad malowaniem ciągle pracuję, bo jeszcze ręce nie chcą malować tego co bym chciał zobaczyć finalnie. Duży wpływ na wygląd ostatnich woblerów miała zmiana farb. Temperę zamieniłem na akryle z Lidla  ;)  Te metaliczne i perłowe pasty są na prawdę ok.

Frezy nie sprawdzają się podczas wycinania dołków gdyż nie posidają właśnie tego stabilizatora (bolca) i podczas cięcia strasznie uciekają.

Chodzi mi bardziej o wygładzenie wypukłości i poszarpanych brzegów po wiertle.