joker Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Praca strzebli lux, teraz ją w nurty rzeki i holować pstrągi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Dzisiaj udało mi się nagrać trzy filmiki z pracą moich woblerów. Dwa z ostatniej produkcji i jeden z wcześniejszej serii.Filmy nagrywane telefonem a woblery testowane w wannie, ale coś widać. Agresywny pstrążek: http://www.youtube.com/watch?v=sqB3TQxjaWs Strzebla http://www.youtube.com/watch?v=wcs9e0YlTzI I wobler z wcześniejszej seriiwobler.jpg http://www.youtube.com/watch?v=N_HfwKAcJrU Wszelkie opinie i sugestie mile widziane.Miłego oglądania A po co Ci ta wędka do testu? myślałeś że coś weźmie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 28 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 No miałem nadzieję na jakiegoś sumorekina W ten sposób wygodniej się manewruje woblerem niż jak trzymamy żyłkę w ręce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 (edytowane) Jedynie przy większych wobkach trzeba uważać.Na ostatniej jumprezie chciałem błysnąć i uparłem się żeby pokazać pracę Leviathana przy szarprnięciu.Trochę mocno było i dziurę wybił dziobem w boku.Nowa wanna!!!Testy wannowe mają na celu określić jaka jest praca wobka tzn.jej rodzaj.Reszta nad wodą a Boleniówki nie nadają się do takich testów. Edytowane 28 Stycznia 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkamojehobby Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 Hahaha za dużo pijesz wiem ze to tylko guma od majtek pije Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 28 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2013 ....a Strzebelki super.Te pierwsze takie samczyki w szacie godowej.Praca jest mocna i przede wszystkim liczy się to jaki jest efekt malowania w jej czasie,a jest na 100% bardzo dobry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 a Boleniówki nie nadają się do takich testów. Zgadzam się. Wanna do testowania boleniówek stanowczo się nie nadaje. Najlepiej boleniowe testuje mi się na pstrągowej rzeczce. Przejrzysta woda i mocny uciąg doskonale pokazują pracę woblera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 29 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 ....a Strzebelki super.Te pierwsze takie samczyki w szacie godowej.Praca jest mocna i przede wszystkim liczy się to jaki jest efekt malowania w jej czasie,a jest na 100% bardzo dobry.Dzięki Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 29 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 artur - teraz to chyba będziesz musiał tytuł swojego wątku zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 9 Lutego 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2013 (edytowane) Mifek, dla 5 wobków nie będę tytułu zmieniał Dzisiaj miałem chwilę czasu i porządki w swojej szafie robiłem. Przy tej to okazji znalazłem trzy swoje woblerki z przed 7 lat. Jakoś tak w kole 2006 roku ustrugałem sobie kilka sztuk. Przetestowałem je dzisiaj w wannie. Chodzą niczego sobie. Dostały nowe kotwiczki i poszły do pudełka. Może coś jeszcze złowią. Pamiętam że na tego żuczka wzdręgi łowiłem a na czarnożółtego pomazańca bolenia na zlocie w Górzycy dostałem Edytowane 9 Lutego 2013 przez Artech 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Kolejna dostawa lipy już doszła, ale resztki poprzedniej dostawy trzeba było zużyć i tak powstało stadko woblerów różnych I podróba wiadomo czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Świetne kiełbiki bardzo mi się malowanie podoba jaka długość ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Kurde musiałem iść zmierzyć kiełbikostrzeble mają w kole 5 - 5,5 cm i wagę około 3,5 - 4 g. Tonące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 hmmm Kwiski standardzik aż się proszą o miejsce w moim pudle hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 5 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Gniazdko uwiły sobie w moim pudełku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Wszędzie dobrze ale w domu najlepiej hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Fajne te Twoje woby Czym wycinasz tak ładnie otwory na oczy ?Jeszcze dwa z poprzedniej serii, w trochę innym malowaniuI koleina seryjka czeka na malowanie i testy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 Pewno wiertłem do drewna Stąd te dziurki w środku otworów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Fajne te Twoje woby Czym wycinasz tak ładnie otwory na oczy ?Dzięki.A otwory tak jak napisał @Maniek, wiertło do drewna. Szukam jednak innego patentu, bo wiertło zostawia nierówności. Myślę, że lepszy może być mały frez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Artech, piękna seria wobkòw. Szczególnie pstragówki wpadają w oko. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 pstrógówki aż się rwą popływać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Frezy nie sprawdzają się podczas wycinania dołków gdyż nie posidają właśnie tego stabilizatora (bolca) i podczas cięcia strasznie uciekają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 (edytowane) Artech, piękna seria wobkòw. Szczególnie pstragówki wpadają w oko. PozdrawiamTak ja mam to samo zdanie.Widać że pstrągówki malowane rzekłbym odruchowo i to mi się podoba.Umęczyć można ładnego wobka ale gorzej z metodą która jest szybka i dobrze wygląda.Takie są te woblery nie umęczone i widać swój styl. Edytowane 6 Marca 2013 przez Tomy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 6 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 Dzięki panowie Żeby jeszcze rybki podzielały wasz pogląd Nad malowaniem ciągle pracuję, bo jeszcze ręce nie chcą malować tego co bym chciał zobaczyć finalnie. Duży wpływ na wygląd ostatnich woblerów miała zmiana farb. Temperę zamieniłem na akryle z Lidla Te metaliczne i perłowe pasty są na prawdę ok. Frezy nie sprawdzają się podczas wycinania dołków gdyż nie posidają właśnie tego stabilizatora (bolca) i podczas cięcia strasznie uciekają.Chodzi mi bardziej o wygładzenie wypukłości i poszarpanych brzegów po wiertle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madpaw Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2013 pstrógówki aż się rwą popływać dobrze powiedziane fajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi