Artech Opublikowano 9 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Nowa dostawa lipy już jest Trzeba było zacząć coś robić. Powstaje trochę tytułowych woblerów plus 4 pstrągowe dla podratowania pudełka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Teoo Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Jeżeli będzie coś na sprzedaż to już się piszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 9 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2013 Surówki zawsze mają niepowtarzalny urok i nasuwa się to pytanie co to będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 ja również w kolejeczce się ustawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Tym razem boleniówki dostaną po jednej kotwicy zobaczymy co z tego wyjdzie. 90 % złowionych przeze mnie boleni zapiętych było za środkową kotwicę, druga kotwica tylko niepotrzebnie kaleczyła bolenie a także utrudniała i przedłużała uwolnienie ryby przy pochłonięciu całego woblera. Poza tym będzie taniej zawsze to o jednego Ownera mniej na wobka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Ja tak zapytam o ten drut przed pierwszy oczkiem i przed końcem woblera - po co ? Zalewasz ołowiem i żeby nie spływał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 10 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Tak, woblery zalewam ołowiem ale te druciki służą do przytrzymania stelażu (stelaża ?) w odpowiedniej pozycji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 10 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2013 Ok dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 17 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Ot taką sobie fotkę wymyśliłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 17 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2013 Na ostro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Taki mój mały patent na system szybkiej wymiany kotwic. Przydatny przy testowaniu naszych wypocin. Wcześniej nic takiego na forum nie widziałem, może komuś się przyda. Do wykonania potrzebny dosyć twardy i sprężysty drucik 0,7 - 0,9 mm, szczypce okrągłe i kombinerki 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Do testów jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spinnerman Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Nowa dostawa lipy już jestlipa.jpg Trzeba było zacząć coś robić. Powstaje trochę tytułowych woblerów plus 4 pstrągowe dla podratowania pudełka korpusy.jpgFajne listwy. U kogo bierzesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 19 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Artur, na zdjęciu korpusów, zaciekawiło mnie jedno. co to są te grubsze druty wystające z rowka? Czyżby patent na zasadzie blokady stelaża? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 19 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2013 Tak. Jak już wspominałem, te druciki mają na celu utrzymanie stelaża w miejscu podczas zalewania korpusów ołowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 (edytowane) Też robiłem ten patent z drucikami do szybkiej wymiany kotwic kiedyś,problem był czasem ze spadaniem kotwiczki,ale ogólnie to wygoda jest.Teraz używam agrafki zamiast drucików i powiedział bym,że jest jeszcze lepiej Edytowane 20 Marca 2013 przez wildriver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Nie mam problemu ze spadającymi kotwiczkami, może dlatego że stosuję twardy i sprężysty drut. Z agrafkami jest więcej zabawy i są za długie, chyba że stosuje się najmniejsze Spinwale ale one są prawie tego samego kształtu co moje wygięte druciki http://allegro.pl/agrafki-spinwal-20a-10-szt-agrafka-i3103906155.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Taki mój mały patent na system szybkiej wymiany kotwic. Przydatny przy testowaniu naszych wypocin. Wcześniej nic takiego na forum nie widziałem, może komuś się przyda.sys.jpgsys1.jpg Do wykonania potrzebny dosyć twardy i sprężysty drucik 0,7 - 0,9 mm, szczypce okrągłe i kombinerki artech w tamtym tygodniu chyba w środe na szybko wymyslilem to samo bo nie miałem agrafek rozmiaru 22 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wildriver Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Ja daje taka 18-16,zakładam kotwe na stałe ze strony gdzie wiążesz linke,z drugiej gdzie się zapina podczepiam do uszka wobka Tak,czy siak dobry patent Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 artech w tamtym tygodniu chyba w środe na szybko wymyslilem to samo bo nie miałem agrafek rozmiaru 22 Jak to mówią, potrzeba matką wynalazku U mnie było podobnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 (edytowane) Jeszcze jeden sposób na ułatwienie sobie pracy. Tym razem przy malowaniu, a dokładniej przy psikaniu "łuski" Do budowy potrzeba: gruby karton, ostry nóż, zszywacz, mocna taśma klejąca i siatka Robiąc sobie dwie takie ramki można w krótkim czasie pomalować w kole 10 woblerów. Przy malowaniu sprejami co ok 5 woblerów siatkę trzeba przeczyścić rozpuszczalnikiem. Przy aerografie może starczyć na dłużej. Edytowane 20 Marca 2013 przez Artech 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 A to ci patencik! Bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spulding Opublikowano 20 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Artech nie zebym sie czepiał , ale nie lepiej to wrzucic do woblerowych patentów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 20 Marca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2013 Artech nie zebym sie czepiał , ale nie lepiej to wrzucic do woblerowych patentów?Masz rację, tam więcej osób i łatwiej to znajdzie. Szkoda tylko, że temat z patentami nie jest podwieszony. Łatwiej byłoby go znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOBLER-W1 Opublikowano 21 Marca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2013 A może byś zrobił mały filmik albo jakiś krótki artykulik i zamieścił go w podpiętym już temacie tego działu . Mogło by to być kilka migawek z budowy i malowania . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi