Skocz do zawartości

Woblery Asz. - artech

Rekomendowane odpowiedzi

Tym razem boleniówki dostaną po jednej kotwicy zobaczymy co z tego wyjdzie. 90 % złowionych przeze mnie boleni zapiętych było za środkową kotwicę, druga kotwica tylko niepotrzebnie kaleczyła bolenie a także utrudniała i przedłużała uwolnienie ryby przy pochłonięciu całego woblera. 

Poza tym będzie taniej  ;) zawsze to o jednego Ownera mniej na wobka  :P  

Taki mój mały patent na system szybkiej wymiany kotwic. Przydatny przy testowaniu naszych wypocin. Wcześniej nic takiego na forum nie widziałem, może komuś się przyda.

post-45734-0-96850000-1363702905_thumb.jpg

post-45734-0-90071900-1363702927_thumb.jpg

Do wykonania potrzebny dosyć twardy i sprężysty drucik 0,7 - 0,9 mm, szczypce okrągłe i kombinerki 

• Like 4

Też robiłem ten patent z drucikami do szybkiej wymiany kotwic kiedyś,problem był czasem ze spadaniem kotwiczki,ale ogólnie to wygoda jest.Teraz używam agrafki zamiast drucików i powiedział bym,że jest jeszcze lepiej :)

Edytowane przez wildriver

Nie mam problemu ze spadającymi kotwiczkami, może dlatego że stosuję twardy i sprężysty drut. Z agrafkami jest więcej zabawy i są za długie, chyba że stosuje się najmniejsze Spinwale ale one są prawie tego samego kształtu co moje wygięte druciki http://allegro.pl/agrafki-spinwal-20a-10-szt-agrafka-i3103906155.html

Taki mój mały patent na system szybkiej wymiany kotwic. Przydatny przy testowaniu naszych wypocin. Wcześniej nic takiego na forum nie widziałem, może komuś się przyda.

attachicon.gifsys.jpg

attachicon.gifsys1.jpg

Do wykonania potrzebny dosyć twardy i sprężysty drucik 0,7 - 0,9 mm, szczypce okrągłe i kombinerki 

artech w tamtym tygodniu chyba w środe na szybko wymyslilem to samo :) bo nie miałem agrafek rozmiaru 22 :)

• Like 1

Jeszcze jeden sposób na ułatwienie sobie pracy. Tym razem przy malowaniu, a dokładniej przy psikaniu "łuski" 

post-45734-0-43776100-1363783414_thumb.jpg

post-45734-0-68261700-1363783430_thumb.jpg

post-45734-0-08060300-1363783444_thumb.jpg

Do budowy potrzeba: gruby karton, ostry nóż, zszywacz, mocna taśma klejąca i siatka  ;)

Robiąc sobie dwie takie ramki można w krótkim czasie pomalować w kole 10 woblerów. Przy malowaniu sprejami co ok 5 woblerów siatkę trzeba przeczyścić rozpuszczalnikiem. Przy aerografie może starczyć na dłużej.

Edytowane przez Artech
  • Like 1