turboaspius Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Tak jak obiecałem, fotografowałem po kolei cały proces powstawania tych woblerów.3.jpgTeraz muszę znaleźć czas na dodanie do tego kilku słów komentarza... Już nie mogę się doczekać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 20 Lipca 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Już nie mogę się doczekać... Ja też ... Czasu mało i chęci trochę brakuje. Ale postaram się jak najszybciej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manniek66 Opublikowano 20 Lipca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2013 Ekhem....nie zapomnij wpomnieć gdzie wsadzić ołów żeby uzyskać taką charakterystyczną pracę jaką mają Twoje boleniówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2013 Już nie mogę się doczekać...Udało się http://jerkbait.pl/topic/7438-woblerowe-patenty/page-12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 4 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 (edytowane) Po dłuuuuuuugiej wakacyjnej przerwie, moje pierwsze "oklejańce" folią alu, reszta bez zmian. No może poza brakiem steru w "ósemkach" "szóstka" bezsterowa "ósemka" Edytowane 4 Października 2013 przez Artech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Artur jak pracuje ta 8-ka bezsterowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KRYSTEKWOLF Opublikowano 4 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2013 Artur jak pracuje ta 8-ka bezsterowa ?No mnie to też ciekawi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 5 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Artur jak pracuje ta 8-ka bezsterowa ?Ciekawie. W opadzie fajne drobne lustro. Przy średnim i wolnym prowadzeniu ... nie wiem jak to zobrazować... mi to przypomina pracę fajnej boleniowej wahadłówki. Niestety przy ekspresie potrafi na chwilę wyskoczyć na powierzchnię i to muszę jakoś skorygować albo do ekspresa zostawić sterowce."Ósemki" warzą po około 15 - 16 g i na wolniejszy uciąg będzie ok ale na odrzańskie główki muszę sobie wystrugać coś ponad 20 g, albo nauczyć się łowić tymi 15 - 16 g. Miałem je dopiero raz nad wodą. Praca mi się podobała, ale na podniesionej wodzie i silnym uciągu jakoś nie mogłem się z nimi odnaleźć i do wody częściej wpadały gumy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 5 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Świetne ta prążka da rezultaty przy Rapowaniu.Moim zdaniem istotny to element. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 5 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Października 2013 Świetne ta prążka da rezultaty przy Rapowaniu.Moim zdaniem istotny to element. Zgadza się daje fajny efekt w wodzie, ale poza tym nie wyobrażam sobie swoich boleniówek bez tego zielonego paska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 6 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2013 Ciekawie. W opadzie fajne drobne lustro. Przy średnim i wolnym prowadzeniu ... nie wiem jak to zobrazować... mi to przypomina pracę fajnej boleniowej wahadłówki. Niestety przy ekspresie potrafi na chwilę wyskoczyć na powierzchnię i to muszę jakoś skorygować albo do ekspresa zostawić sterowce."Ósemki" warzą po około 15 - 16 g i na wolniejszy uciąg będzie ok ale na odrzańskie główki muszę sobie wystrugać coś ponad 20 g, albo nauczyć się łowić tymi 15 - 16 g. Miałem je dopiero raz nad wodą. Praca mi się podobała, ale na podniesionej wodzie i silnym uciągu jakoś nie mogłem się z nimi odnaleźć i do wody częściej wpadały gumy...Dzięki, jak byś dalej nad nimi pracował to piszę się na takiego i na tą opcję cięższą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 11 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Praca wre...Będą na nadchodzący sezon Poza pstrągowymi robią się jeszcze takie większe 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Artech jadę jutro na miejscowke o której rozmawialiśmy. Ta co byłeś jak mocno padało. Biorę dość szerokie spektrum przynet. Zobaczymy czy będa chciały współpracować... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 11 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 Próbuj, może coś z tego będzie. Jest szansa, że sandacz się ruszył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meyger Opublikowano 11 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 (edytowane) gratulacje Artech twoje boleniówki są piękne pod każdym względem. Edytowane 11 Października 2013 przez meyger 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 12 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Października 2013 Dziękuję. Staram się aby poza dobrą pracą jeszcze jakoś wyglądały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meyger Opublikowano 14 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2013 Dziękuję. Staram się aby poza dobrą pracą jeszcze jakoś wyglądały.Widać że się starasz.Bo do każdego wobka widać podchodzisz indywidualnie, mimo tego że zrobisz kilka tego samego wzoru, to jednak każdy jest inny (jedyny taki)I to jest piękna ręczna robota z wieloma wypocinami, a nie masówa z formy.pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 15 Października 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2013 Artur dziękuję za wobka, dzisiaj do mnie dotarł, muszę przyznać, że rękodzieło pierwsza klasa, na pewno sprawdzi się na moich wiślanych miejscówkach. P.S niebawem się odwdzięczę PozdrawiamTomek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 16 Października 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2013 Fajnie że już dotarł. Mam nadzieję, że Twoje bolenie go polubią.Spokojnie można założyć mu kotwice 6.Pod takimi był testowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 23 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Już był w ogródku, już witał się z gąską ...A wyglądałem jak ten "płaczący" wobler Najgorsze, że nie wiem dlaczego Malowane oczy zawsze średnio mi wychodziły a te wyszły naprawdę przyzwoicie i taki zonk. Domalux je roz.......myłNigdy Domalux nie rozmywał mi tych akryli ...Coś muszę wymyślić żeby to naprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joker Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Arturze. Miałem kilka takich przypadków z akrylami i również nie wiem co może być przyczyną, że z tych samych farb, jeden barwnik potrafi spłynąć. Miałem tak z czerwonym na przykład. Być może to kwestia komponentów jakich się do nich używa.Gdy malowałem oczy to nigdy nie zawiodły mnie farbki do malowania modeli, z akrylami bywa różnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Artur polecam Ci zakup emalii akrylowej śnieżki Farba jest na tyle gęsta,że wychodzą fajne lekko wypukłe oczy a domalux ich nie rusza i cena około 10zł na malowanie oczu wystarczy na długo, można też rozcieńczyć wodą i posłuży jako farba podkładowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obcy91 Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 A ja polecam spróbować lakier akrylowy w spray'u. Gdy rozmywały mi się żółte oczyska w wobkach, nawet czekając 12h. aby wyschły i tak zjeżdżały. Kupiłem ten lakier w sprayu i teraz zawsze przed zanurzeniem psikam żółte oczy - problem się już nie pojawił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotro82 Opublikowano 23 Listopada 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 Już był w ogródku, już witał się z gąską ...A wyglądałem jak ten "płaczący" wobler wobki.jpgwobki1.jpg Najgorsze, że nie wiem dlaczego Malowane oczy zawsze średnio mi wychodziły a te wyszły naprawdę przyzwoicie i taki zonk. Domalux je roz.......myłNigdy Domalux nie rozmywał mi tych akryli ...Coś muszę wymyślić żeby to naprawić Artur mi ostatnio domalux nawet kalke rozmył, coś pozmieniali w składzie chyba ale puścili jakąś lipną serię bo też miałem problemy, kupiłem puche hartz'a i jest o niebo lepiej, a wobki bardzo ładne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 23 Listopada 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2013 To był akryl w spraju. Ale chyba już wiem co było przyczyną. Zauważyłem że oczy nie popłynęły na małych woblerkach. Wydaje mi się, że w pstrągowych oczy naciapałem na wcześniej położony kolor bez lakieru a w małych nie dawałem już koloru tylko oczy i do lakieru. Dzisiaj nie miałem weny do ich naprawy, ale w drewnie i tak dłubałem. Trochę inny kaliber 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi