Skocz do zawartości

Woblery Asz. - artech

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...

W końcu udało mi się przetestować woblery. Nawet nagrałem jakieś filmiki, ale szczerze muszę powiedzieć, że woblery robię lepsze niż filmy  ;)  :P

Niestety nagrywane smarkfonem i bez powiększenia nic nie widać a z powiększeniem bardzo marnie. :ph34r:

https://www.youtube.com/watch?v=9srP9nP_0qc

https://www.youtube.com/watch?v=k4UaP92UPwM

https://www.youtube.com/watch?v=x1eR2MJthM8

https://www.youtube.com/watch?v=uS8iN1s-poM

Duże (jak na mnie) skończone

post-45734-0-76001400-1389120586_thumb.jpg

Materiał: lipa

Długość: 8 i 9,5 cm

Waga: 18 i 21 g

Ster: poliwęglan 3 mm

jednolity stelaż z drutu nierdzewnego 1,2 mm, wzmacniany oplotem z drutu miedzianego.

Lakieru z 10 warstw albo i więcej, ale mi to nie przeszkadza

Akcja bardzo mocna, mało kija z ręki nie wyrwie  :P  Jak by chciał ją jakoś określić to mocne V z kolebaniem na boki.

Z przeznaczeniem... do mojego pudełka, z myślą o sumku ale zobaczymy co z tego wyjdzie.

Edytowane przez Artech
  • Like 2

(...)

Z przeznaczeniem... do mojego pudełka, z myślą o sumku ale zobaczymy co z tego wyjdzie.

Arturze, jak przytrzymasz w nurcie odpowiednio długo, to woblerek nawet na płyciźnie odpowiedni sumowy dołek wykopie :D

A później to już prosta sprawa ;)

Podziwiam. Przy tym sterze to już chyba jakaś podpórka by się przydała, coby łokcia i nadgarstka nie uszkodzić? 

• Like 2

Kurde ale malowanie kozackie. No i jakieś takie inne nie twoje..... Czyżby nowe koncepcję dekoracji?

Rafka-Ty za prezentem urodzinowym węszysz ,czy co? :P

Artur- tak patrzę i patrzę ....i ten dolny,to tak wygląda, jakby jeden drut miał w stronę steru,a powrotnego już "nima",jakiś psikus foto chyba wyszedł :)

Janusz, dam radę. Woblerki raczej pod troling przeznaczone.

Kurde ale malowanie kozackie. No i jakieś takie inne nie twoje..... Czyżby nowe koncepcję dekoracji?

Dzięki. A malowanie typowo moje tylko pod spodem folia aluminiowa i więcej szczegółów dodane.

Łukasz, drut się schował wewnątrz steru.Ze względu na grubość drutu ciężko się go wyginało i tak mi jakoś lekko za wysoko wyszedł, a że ster ma nacięcie a nie tyko otwór to drucik się tam ukrył. :rolleyes: Ale fakt, że na zdjęciu to śmiesznie wyszło, jakby była tylko górna część.

Edytowane przez Artech

Mówisz że widać postępy. Dzięki, fajnie wiedzieć, bo ja tego postępu jakoś u siebie nie widzę. Widze tylko to, co bym zrobił inaczej, lepiej. Dopiero jak porównam zdjęcia z początków mojego strugania i teraz to coś tam niby lepiej jest, ale to jeszcze nie to, co chciałbym osiągnąć.

Pora chyba wrócić do boleniówek i wyatrugać coś na nadchodzący sezon.

Edytowane przez Artech

Dzięki panowie. Fajnie, że się komuś podobają. :)

U kogoś widzi się świetne malowania a u siebie niestety tylko mankamenty, które wkurzają ale jak zaczniesz je poprawiać to sp....isz całego woblera.

np. dolny wobler z tych ostatnich okoni, pomarańczowa płetwa popłynęła pod lakierem i pomarańczowa smuga się ciągnie.... Z pstrągowych - pstrąg kropki rozmyte, itd. itp.

Ale w sumie, to za każdym razem czegoś się człowiek uczy i coś poprawia.