Artech Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Z cyklu nie tylko rybami i woblerami człowiek żyje... Właśnie zlewam pigwówkę - mniam. Odstała 2 miesiące, teraz się musi sklarować i do butelek. Potem powinna w butelkach odstać ze trzy miechy Nie sądzę żeby wytrzymała tyle czasu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasxt Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Z cyklu nie tylko rybami i woblerami człowiek żyje... Właśnie zlewam pigwówkę - mniam. Odstała 2 miesiące, teraz się musi sklarować i do butelek. Potem powinna w butelkach odstać ze trzy miechy Nie sądzę żeby wytrzymała tyle czasu pigwowka.jpgWszystko ładnie, pięknie tylko... mało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 (edytowane) Myślałem, że więcej wyjdzie a wyszło około 4 l takiej 40 - 45%. Edytowane 24 Stycznia 2014 przez Artech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Myślałem, że więcej wyjdzie a wyszło około 4 l takiej 40 - 45%. Mało i procent znikomy hehe u nas na wschodzie alkohol musi mieć przynajmniej 65 "stopni" Tym bardziej jak mrozi na dworze Pigwówa jest ok, napić się po kieliszeczku-piękna sprawa, szkoda tylko, że do Szczecina mam ponad 600km bo bym wpadł do Ciebie Artur i mało by zostało w tym gąsiorku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 (edytowane) Dostałem trochę pigwy żeby sok dla dzieciaków zrobić ... to zrobiłem. Było by więcej tylko musiałem słój mocno zakręcić co by mi małżonka nie podpijała.Nie mam czym mierzyć zawartości alkoholu, kupiłem taki do wódek niesłodzonych, ale się nie nadaje do moich potrzeb.Może być że będzie jeszcze trochę więcej voltów bo wyszła trochę za mało wytrawna i trzeba będzie z połówkę spirytusu dolać Ale jak byśmy tak te 4 litry zrobili to by nam dopiero boleniówki wyszły Edytowane 24 Stycznia 2014 przez Artech 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertold12 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Oj wyszły by boleniówki jak by tak jeszcze dodał mojej dereniówki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 24 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Aż musiałem wujka google zapytać z czego ta dereniówka Nalewki to bardzo ciekawa sprawa i w przyszłym roku na pewno będę robił pigwówkę a ta dereniówka widzę że też jest niczego sobie trzeba będzie się rozejrzeć w mojej okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bertold12 Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Kolego na temat dereniówki każdy myśliwy coś ci może powiedzić a jakie bajki się po niej opowiada))))ha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 A jakie te owocki pigwy teraz dobre! Dodatek do lodów, czy ciasta, jak znalazł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 24 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2014 Artur, ile centów mają te strzebelki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 A jakie te owocki pigwy teraz dobre! Dodatek do lodów, czy ciasta, jak znalazł Twarde trochę, ale dobre Artur, ile centów mają te strzebelki?6 cm, lekko tonące, ok 4 - 4,5 gr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 ..jakbyś miał taka 7kę to chętnie odkupię...P.S.widać duży postęp w Twoich pracach... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Twarde trochę, ale dobre Jak ostatnio z teściem organizowaliśmy akcję "filtracja i zlewanie"(również pigwy ), to tymi owockami można było całkiem niezły humorek sobie zrobić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 25 Stycznia 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 ..jakbyś miał taka 7kę to chętnie odkupię...P.S.widać duży postęp w Twoich pracach...Dzięki . Niestety robiłem tylko 6 cm. Może następnym razem zrobię coś większego. Jak ostatnio z teściem organizowaliśmy akcję "filtracja i zlewanie"(również pigwy ), to tymi owockami można było całkiem niezły humorek sobie zrobić Owoców nie jadłem ale humorek też sobie zrobiliśmy Kurde, trochę za słodka mi wyszła Niefajnie, jestem odcięty od strugania woblerów przynajmniej na półtora tygodnia. Młode ospę załapały i ten tydzień ja z nimi w domu siedzę, a cały majdan do woblerowania mam w pracy ...I przelotkę w trociówce miałem sobie wymienić ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawelek55 Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Wracając do pigwówki - To właśnie pigwę podarowała Ewa Adamowi, choć przyjęło się że to było jabłko - to tak w ramach ciekawostek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 25 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2014 Lepsza słodsza, niż za kwaśna, szczególnie przy tej mocy Aczkolwiek co kto lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 5 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Wróciłem do pracy to i za struganie się można było zabrać Trochę sprawdzonych modeli ale i kilka nowych pomysłów do sprawdzenia, między innymi dwuczęściowa, bezsterowa boleniówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szyspinek17 Opublikowano 5 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2014 Ładne stadko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 (edytowane) Wracając do pigwówki - To właśnie pigwę podarowała Ewa Adamowi, choć przyjęło się że to było jabłko - to tak w ramach ciekawostek Właśnie,Ewa Adamowi podała pigwę (Cydonia oblonga) a ja nalewkę robiłem, jak się okazało, z pigwowca (Chaenomeles superba) W polskiej nazwie różnica niewielka, jednak w wyglądzie, smaku i właściwościach spora. http://ziolowyzakatek.com.pl/pigwa_pigwowiec/Człowiek się całe życie czegoś uczy... Edytowane 6 Lutego 2014 przez Artech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Nowe pomysły na przechytrzenie bolenia w tym sezonie Zobaczymy co z tego wyjdzie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 6 Lutego 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 To może zdać i raczej zda egzamin.Mam kolegę, który uwielbia łowić na takie ołówki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 6 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2014 Trochę eksperymentuję z obciążeniem w jednoczęściowych, ale najbardziej ciekawi mnie co wyjdzie z tych z ruchomą dupką... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 27 Lutego 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2014 Się robią ... 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 10 Marca 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 (edytowane) Chyba udało mi się nagrać film na którym coś widać Wobler z przeznaczeniem na pstrąga. 6 cm tonący Edytowane 10 Marca 2014 przez Artech 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawcio449 Opublikowano 10 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2014 A jak tam ołówki z poprzedniej strony ? wodowały już ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi