Skocz do zawartości

Woblery Asz. - artech

Rekomendowane odpowiedzi

Mam słabość do kiełbików.

A te Arturze wyglądają bardzo ładnie

Dzięki Irek.

Leciutkie pewnie pływaki :)

Robert, bez uzbrojenia pływają ale z kotwiczkami nr 6 już są wolno tonące. Zakładając pojedyncze haki można uzyskać wersję suspending.

Edytowane przez Artech

Się wziął i się wylągł taki pomysł we w głowie, więc przelałem go na papier a potem na drewno

attachicon.gif20140506_131250.jpg

długość 3,5 cm , waga jeszcze nie znana ale mam zamiar z niego wycisnąć przynajmniej ze 4 gramy.

A tak wygląda finalnie. 

post-45734-0-15326700-1401299647_thumb.jpg

waga 5 g

Chyba dla lepszego efektu trzeba sobie jakieś aero sprawić :ph34r:

Edytowane przez Artech

• 2 tygodnie później...

Dzięki.

Strzebelki muszę zabrać następnym razem i poustawiać, Oderka tak ciągnie, że dużej różnicy z pstrągową wodą by nie było  :P  A rybki tak chętnie współpracują, że przynajmniej coś pożytecznego bym zrobił ...

A forecasto-fighter obiecał, że już będzie grzeczny  ;)

• 3 tygodnie później...

Trochę zaniedbałem wątek, ale to nie znaczy, że nic się nie dzieje w temacie strugania.

Kilka Green Line 6 dla kolegi, jeszcze przed usterzeniem i kilkom warstwami lakieru i na dole 8 cm "klenik" dla mnie, na odrzańskie drapieżniki, też jeszcze ster dostanie i trochę lakieru też mu się przyda 

post-45734-0-75928800-1403943934_thumb.jpg

Ostatnio musiałem oczyścić smarkfona z kilkudziesięciu zdjęć, ponieważ mojej córeczce znudziło się granie w Angry birds i postanowiła się pobawić w fotoreporterkę. Na te 50 może 60 fotek, trafiła się jedna perełka

post-45734-0-42106900-1403944209_thumb.jpg

A tu modelka w pełnej krasie (ale tydzień młodsza). Nowy członek rodziny i przyszła towarzyszka wędkarskich eskapad - Cina 

post-45734-0-21612800-1403944302_thumb.jpg

Teraz mam w domu 4 baby  ;)

Edytowane przez Artech
  • Like 8

• 2 miesiące temu...

Bardzo długo mnie tu nie było. Tematów do przejrzenia na 4 strony, mój wątek gdzieś na 6... masakra

Czas letnio-wakacyjno-urlopowy jakoś u mnie nie sprzyja ani wędkowaniu ani struganiu. Jak nie wypoczynek z rodziną, gdzie wędek już nie zabieram bo i tak nie ma czasu z nich skorzystać to wzmożony ruch w pracy  i na struganie ani chwili nie ma...

Poza tym lato to czas na przetwory ... u mnie głównie nalewki, choć i na własnej roboty ogórki też chwilę znajdę.

post-45734-0-56714500-1410766471_thumb.jpg

W tym roku trochę eksperymentuję ze smakami nalewek. Mam już zabutelkowaną jeżynową z imbirem, maceruje się na węgierkach a owoce pigwowca już dochodzą do siebie na balkonie i czekają na swoją kolej. W długie zimowe wieczory będzie co degustować  :rolleyes:

Po tej długiej przerwie w wędkowaniu postanowiłem, wczoraj wieczorem, wybrać się na sandacze. Pomny doświadczeń do torby spakowałem boleniowe pudełko ze swoimi woblerami i na Green Line 6 skusił się taki kwadraciak

post-45734-0-10961800-1410766792_thumb.jpg

post-45734-0-03795500-1410766802_thumb.jpg

W pracy też sytuacja się uspokaja, można wrócić do strugania. Najpierw dokończę małą serię boleniówek a potem biorę się za pstrągowe na nowy sezon  B)

Edytowane przez Artech
  • Like 3