romeo7 Opublikowano 9 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 U mnie, jak zwykle, koniec lata i początek jesieni to taki trochę inny hand made Jerzynówka już nastawiona Zdradz przepis 11899972_680456515422254_5811501325218012298_n.jpgTeraz czekam na owoce pigwowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 9 Września 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2015 (edytowane) @romeo7, proszę bardzo http://bibliotekanalewek.pl/przepisy/nalewki-owocowe i smacznego Edytowane 9 Września 2015 przez Artech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muddler Opublikowano 12 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Września 2015 Z pigwowców to możesz śmiało wystawić na Giełdzie Twórców 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 4 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Jakoś długo bez strugania nie wytrzymałem. Chociaż kilka sztuk ale musiałem... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 4 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2015 Może stworzysz coś pod pstrąga? Konkurs trwa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 13 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Janusz ja nie nadaję się do żadnych konkursów ani strugania na zamówienie. Struganie na czas to nie dla mnie. Ostatnio stwierdziłem, że moje boleniowe pudełka są strasznie monotonne kolorystycznie Chyba trzeba sobie coś innego zmalować 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stoner Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 (edytowane) Dwa magiczne pudełeczka pod konkretne rybki Szkoda ,że tak rzadko łowię bolenie, bo zabierałbym jednego kija i jedno pudełko.Jeszcze na szczupaka potrafię zebrać się z jednym kijem i pudełkiem ale na okonia, to już jest u mnie tragedia. te cholery są tak wybredne ,że muszę tachać całą torbę i dwa kije a i tak czasami pluję sobie w brodę, że mogłem zabrać coś innego.Artur, obojętnie co zmalujesz, będzie łowić Edytowane 13 Października 2015 przez stoner Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 13 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Artur, kiedy muszę podebrać coś z tego pudełka ;]A Ty ode mnie coś weźmiesz, o ile będziesz chciał mieć moje wypociny Ja tam lubię kombinować z kolorami, tym bardziej że sprejami maluję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 13 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Irek, wszystko zależy gdzie i jak długo mam zamiar łowić. Czasami wystarczą te dwa pudełka a czasami dochodzą jeszcze dwa i ze trzy z gumami i innymi pierdołami. Ostatnio miałem taką sytuację, że po przyjeździe nad wodę i uzbrojeniu wędki okazało się, że oba pudła z wobkami zostawiłem w domu. Praktycznie zacząłem się już pakować do domu ale w torbie znalazłem woblera, którego odrzuciłem podczas testów bo coś mi w nim nie pasowało. W czeluściach torby i kamizelki, jakimś cudem, znalazłem dwie kotwiczki. Trochę pokombinowałem z oczkiem i sterem i chlup do wody, to wystarczyło żeby chwilę połowić i przechytrzyć dwie rapy Dzisiaj wziąłem oba pudełka... Chyba jedynie na całodzienne pstrągowanie mogę się wybrać z jednym pudełkiem Kamil nie widzę problemu... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 13 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Października 2015 Dzisiejszy na GreenLine 6 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Kurde Artech dajesz do pieca. To wszystko "pod domem" przy betonowym płotku? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 15 Października 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 Wszystko w obrębie miasta. Niektóre trochę bliżej domu niektóre trochę dalej... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 16 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Października 2015 I wszystko jasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 7 Listopada 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 (edytowane) Jakiś czas temu udało się wykończyć małą partyjkę, ale jakoś czasu na focenie i testowanie nie było...Zaszalałem z kolorami GeenLine 6 dostał zielono-oliwkowy grzbiet Robi się już następna partyjka, połowa, no może mniejsza połowa dostanie zielony grzbiecik Edytowane 7 Listopada 2015 przez Artech 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride Opublikowano 7 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2015 Green line to Twój znak rozpoznawczy taki artechowy klasyk 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 21 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Promocja była .... i jakoś się oprzeć nie mogłem A przy dobrej muzyce to i praca jakoś lepiej idzie 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Atrur ile mają cm i jaka jest waga końcowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 21 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Mają po 6,5 cm, a waga końcowa będzie gdzieś w kole 11-12 g 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Większe też robisz?? Czy tej wielkości są najłowniejsze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 21 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Jeszcze niedawno robiłem 8-8,5 cm o wadze 13-15 g, ale te mniejsze jakoś lepiej mi się sprawdzają i lepiej mi się je robi więc od pewnego czasu ósemek nie strugam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 21 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 (edytowane) Z listewek wycinasz kształtki ?? Jakiej grubości ??? Zawsze lipa czy z sosny też robiłeś ?Zasypałem pytaniami bo też coś chce teraz podłubać Edytowane 21 Grudnia 2015 przez rybson Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 21 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2015 Wygodnictwo dopadło mnie do tego stopnia, że kupuję listewki przycięte praktycznie pod ten model - 10 mm grubości i 15 mm wysokości. W tej chwili tylko lipa. Na początku powrotu do strugania robiłem trochę z brzozy, ale boleniówek z sosny nie strugałem. Pierwsze swoje woblery, które nawet nie wiem czy w wodzie wylądowały wymęczyłem w jakiejś listewce z czegoś iglastego ale to było jak miałem naście lat czyli coś w kole 92-93 roku. Potem już w iglastym nie dłubałem, gdzieś po drodze przewinęła się jeszcze balsa ale jakoś mi nie podpasowała. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 22 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Oklejone i oliniowane 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
norbert-10 Opublikowano 22 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Bardzo ładnie wychodzi ci ta łuseczka.Fajny wzór taki nie za mocny. Odbijasz na siatce materiałowej czy na aluminiowej ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 22 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2015 Materiałowej, ale takiej sztywniejszej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi