Artech Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 (edytowane) Jeszcze nie. Na tamtą miejscówkę jeszcze za wcześnie. Jeżeli zacznie się coś tam dziać, a mam nadzieje że zacznie a nie jak w tamtym roku, to znacznie później. Teraz ćwiczę tereny bliżej miejsca zamieszkania... Edytowane 5 Maja 2014 przez Artech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 ooooo - no to aligancko. nie ma to jak dobra miejscówka pod domem. A swoją drogą, Odnoszę wrażenie, że rejony bliżej Twojego mieszkanka sa mniej explorowane - być może wynika to też z faktu, że mniej tam bywam i nie widzę czy coś sie dzieje - ale... własnie, jak Ty to widzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 (edytowane) Jak to widzę? Delikatnie mówiąc, czułem się tam nieswojo, przydało by się mieć tam obstawę w postaci jakiegoś psa... niestety nad samą rzeką okolica niezbyt ciekawa. Co do ilości łowiących to się nie wypowiem, bo również za rzadko tam bywam. Ale z tego co wiem to jak sandacz się pojawia to amatorów rybiego białka nie brakuje. Edytowane 5 Maja 2014 przez Artech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Czyli standardowo - chodzi mi po głowie bryknieciem tam z dmuchawcem, ale biorąc pod uwagę dzielnice oraz klimaty chyba nie odważyłbym się na wodowanie w tamtych okolicach, Na szczęście jest inna opcja i tak kombinuje by zwodować się w nieco innym miejscu i w razie wu wyskoczyć własnie tam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Boleniowe. Część dostała stery ... część nie dostała... będzie dobrze 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Nigdy nie strugałem wobków z brzozy. Ciężka w obróbce?Woblery oczywiście bardzo ładne. I ważne,że konsekwentne.PozdrawiamMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Ja już też z brzozy zrezygnowałem i poszedłem na łatwiznę - listewki lipowe kupuję. A brzoza trochę twardsza jest od lipy ale tragedii nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 widać ewolucję w twoim zdobieniu ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Jak wygląda to wymiarowo? Długość-masa? Praca mocna, czy raczej do szybkiego prowadzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 (edytowane) Kamil, są dwa rozmiary 8 i 6 cm. Wagi różne. 8 która dostała ster to taki chudzielec o wadze 11 g ( z tyłu po prawej z odciśniętą dużą kratką), reszta 8 to bezsterowce o wadze 19-20 g.6 które "osterzyłem" mają 10 g a bezsterowe 6 mają po 12-13 g.Sterowe do szybkiego prowadzenia a bezsterowe do znacznie wolniejszego - do ekspresu zupełnie się nie nadają. Edytowane 5 Maja 2014 przez Artech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
supersobi Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 (edytowane) Rybki kolegi, ja akurat na otwarciu na swojaki nic nie złowiłem, tzn na boleniowe bo na kleniojaziowca skusił się jeden klenik. Łamańca raz pogonił chlapak ale nie trafił. Niestety szału z boleniami nie było, pogoda nam się na majówką trochę zepsuła ... Ej no nie przesadzaj.. ok 10 boleniowatych ryb w ciagu dnia złowilśmy .. bywalo znacznie gorzej w historii Edytowane 5 Maja 2014 przez supersobi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 ..ładnie je dopieściłes...no i ważne, że łowią 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 5 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 Dzięki Patryk.Sobi ja mówię o boleniach z co najmniej 6 z przodu (i nie mówię tu o rozmiarze woblera ) a nie o bolenoiowym przedszkolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patu Opublikowano 5 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2014 ..każda ryba na swojaka cieszy i ma dwa razy większą wartość sentymentalną...szkoda że ja nie mam tyle czasu..i zdolności manualnych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 6 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Się wziął i się wylągł taki pomysł we w głowie, więc przelałem go na papier a potem na drewnodługość 3,5 cm , waga jeszcze nie znana ale mam zamiar z niego wycisnąć przynajmniej ze 4 gramy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BARENZ Opublikowano 6 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2014 Musisz dobrze dociążyć i będzie git . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 (edytowane) Jeden kleniowojaziowy między pstrągowymi 4 cm i 4,5 g Edytowane 15 Maja 2014 przez Artech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Artut, super woblery Bardzo mi się podobają i są łowne przede wszystkim. A jak patrzę na tego 4cm to sobie jakoś nie wyobrażam je robić ;]Jakoś mam obiekcje na takie małe wobki, tak jakbym nie umiał ich robić ;] Pozdrawiam, Kamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Dzięki Kamil.Powiem Tobie, że łatwo nie jest i dlatego wychodzi ich z pod mojej ręki tak mało. Też podziwiam strugających takie maluchy i jeszcze mniejsze pchełki.Można prościej bardziej "kanciato" tyle że ja tak nie lubię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Się wziął i się wylągł taki pomysł we w głowie, więc przelałem go na papier a potem na drewno20140506_131250.jpgdługość 3,5 cm , waga jeszcze nie znana ale mam zamiar z niego wycisnąć przynajmniej ze 4 gramy.Coś, co lubię Nie wiem dlaczego? ale od zawsze ten kształt wobka podoba mi się Bynajmniej ja preferuję te modele woblerów, niezależnie od ich wielkości i wiem, że są łowne.Ale ten 3,5 cm Atrur, to będzie lotny kamyk tonący! i dobrze na te otyłe kluchy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Tak, to ma być tonący i dobrze latający pocisk. Już go "zaołowiłem" wyszło 5 g Ten kształt przyszedł mi do głowy gdy starałem się ukryć "jajo" woblerowe, ponieważ nie przepadam za wystającym obciążeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 15 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 (edytowane) Kurcze! a niektórzy(re) lubią duże jaja ! Jakoś to dziwnie wygląda jak wisi takie jajo na brzuchu no, nie? Edytowane 15 Maja 2014 przez Harjer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 15 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2014 Dlatego staram się zawsze jakoś to ukryć, spasować z woblerem.Ale o gustach się nie dyskutuje. Jeden lubi kozy z nosa, drugi pomarańcze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 17 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 I jeszcze jeden między pstrągowymi...Klasyczna piąteczka: 5 cm, 4 g, neutral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 17 Maja 2014 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2014 I pierwsza skończona seria pstrągówek w nowej wielkości.Gobio7 7cm, 5 g 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi