Skocz do zawartości

Woblery Asz. - artech

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

Janusz ja nie nadaję się do żadnych konkursów ani strugania na zamówienie. Struganie na czas to nie dla mnie. 

Ostatnio stwierdziłem, że moje boleniowe pudełka są strasznie monotonne kolorystycznie 

2qu24gw.jpg

Chyba trzeba sobie coś innego zmalować  ;)

• Like 6

Dwa magiczne pudełeczka pod konkretne rybki :)

Szkoda ,że tak rzadko łowię bolenie, bo zabierałbym jednego kija i jedno pudełko.

Jeszcze na szczupaka potrafię zebrać się z jednym kijem i pudełkiem ale na okonia, to już jest u mnie tragedia. te cholery są tak wybredne ,że muszę tachać całą torbę i dwa kije a i tak czasami pluję sobie w brodę, że mogłem zabrać coś innego.

Artur, obojętnie co zmalujesz, będzie łowić :)

Edytowane przez stoner

Irek, wszystko zależy gdzie i jak długo mam zamiar łowić. Czasami wystarczą te dwa pudełka a czasami dochodzą jeszcze dwa i ze trzy z gumami i innymi pierdołami. Ostatnio miałem taką sytuację, że po przyjeździe nad wodę i uzbrojeniu wędki okazało się, że oba pudła z wobkami zostawiłem w domu. Praktycznie zacząłem się już pakować do domu ale w torbie znalazłem woblera, którego odrzuciłem podczas testów bo coś mi w nim nie pasowało. W czeluściach torby i kamizelki, jakimś cudem, znalazłem dwie kotwiczki. Trochę pokombinowałem z oczkiem i sterem i chlup do wody, to wystarczyło żeby chwilę połowić i przechytrzyć dwie rapy  :)  Dzisiaj wziąłem oba pudełka... :ph34r:

Chyba jedynie na całodzienne pstrągowanie mogę się wybrać z jednym pudełkiem  B)

Kamil nie widzę problemu...

• Like 2

• 3 tygodnie później...

Jakiś czas temu udało się wykończyć małą partyjkę, ale jakoś czasu na focenie i testowanie nie było...

b7h1xv.jpg

Zaszalałem z kolorami :D   GeenLine 6 dostał zielono-oliwkowy grzbiet  ;)

jb1gnk.jpg

eu3cs3.jpg

Robi się już następna partyjka, połowa, no może mniejsza połowa :P  dostanie zielony grzbiecik

mud65t.jpg

Edytowane przez Artech
  • Like 7

• 1 miesiąc temu...

Wygodnictwo dopadło mnie do tego stopnia, że kupuję listewki przycięte praktycznie pod ten model - 10 mm grubości i 15 mm wysokości. W tej chwili tylko lipa. Na początku powrotu do strugania robiłem trochę z brzozy, ale boleniówek z sosny nie strugałem. Pierwsze swoje woblery, które nawet nie wiem czy w wodzie wylądowały wymęczyłem w jakiejś listewce z czegoś iglastego ale to było jak miałem naście lat czyli coś w kole 92-93 roku. Potem już w iglastym nie dłubałem, gdzieś po drodze przewinęła się jeszcze balsa ale jakoś mi nie podpasowała.

• Like 1