Skocz do zawartości

Turbo Jack i Maas Marauder Junior

Salmo_Salar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Najpierw o turbo jacku jr. Dobrze, że podniosłeś tą kwestię tzn. jaką ma długość. W katalogu jest napisane, że 13 cm, jednak nie wiem jak to zmierzono. Bo, po pierwsze długość korpusu to około 11 cm, długość końcówki (plastikowej z tyrbinką) to około 4 cm. po między tym jest jeszcze mała przerwa. Gdyby zatem liczono tylko korpus było by to 11 cm, gdyby z końcówką to około 15 cm, a jeszcze dodając drut wystający z tyłka to mamy następne 3 cm czyli 18. Tak więc sam nie wiem ile turbo jack jr ma cm. Widziałem tą przynętę i od razu ta kwestia wzbudziła zainteresowanie więc postanowiłem go wymierzyć.

Fakt, przynęta ta ma fajy dźwięk. Podobno specjalnie projektowano tą przynętę (turbinkę) by uzyskać ten efekt. Ja na nią jeszcze nie łowię ale może ... kto wie.

Jeśli chodzi o powierzchniowce to moim numerem 1 będzie massmarauder jr. Na MM złowiłem już szczupaka. Wziął zasysając go bez najmniejszych problemów szczupaczek około 45 cm. To wspaniała przynęta na jeziorka gdzie roślinność powierzchniową stanowią grążele (zdjęcie poniżej). Taka przynęta przejdzie albo pod, albo nad, albo ominie. Polecam, zarówno wersje dużą jak i małą w najbliższym roku :D

Pozdrawiam

Remek

W dolnym prawym rogu massmarauder kusi :D

mm1.jpg

Michumm, moim zdaniem nawet i 4m :D Ale jak mam taką głębokość to stosuję inne przynęty. :lol:

Tam gdzie łowiłem było około 2m. Szczupak prawdopodobnie stał zaraz pod grążelami czekając na wszystko co się rusza. No i koło nosa przepłynął mu MM, który przypominał pluskający się narybek (ja go ciągnę bardzo powoli - małymi skokami więc nie jest to tak do końca ruch wężowy typu walk-the-dog).

Pozdrawiam

Remek

Baloo, jak zawsze - mówię o tych zębaczach w łowisku.

A jeszcze kontynuując wątek MM. Nie ma to znaczenia jeśli chodzi o kwestię pracy przynęty jednakże pierwszy szczupak zdjął z mojego MM oko. Teraz mam jednookiego bandytę :D

Pozdrawiam

Remek

Ten ktoś to Efex :D Trzeba poczekać aż przeczyta ten post :lol:

Tak się zastanawiam jak to się stało że nie mam jeszcze turbojacka w pudełku.MM dostałem od Pepego w kwietniu ale przyznam się bez bicia że nie bardzo przyłożyłem się do łowienia nim w Szwecji :(

Teraz chyba przyjdzie poczekać do przyszłego roku :lol: B)

MM junior ma 14 cm , TJ duży ma 15 cm korpus + ogon z płetwą 4,1 cm to daje 19,1 + drut dystansowy licząc do kółeczka 4 cm czylo razem 23,1 .

TJ J - bez drutu dystansowego ma 15,5 cm

TJ - bez drutu dystansowego 19,1 cm

Pezedchwilką wszystko pomierzyłam .

Tak sie składa ze mam te wszystkie wobki . :mellow: :mellow: :mellow: :mellow:

POZDRAWIAM EWA