Salmo_Salar Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 Używaliście już nowego Jacka?? Bardzo ciekawa przynęta jak zobaczyłem filmik z udziałem Piotra Piskorskiego. Ta praca Ach. A co do Marauder'a to w jakiej wielkości jest ten nowy?? I jeszcze jedno. W jakiej wielkości jest Jack Turbo Junior?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 Jeśli dobrze pamiętam - jeśli nie to mnie poprawcie - to zaróno turbo jack oraz mass mar. junior mają dlugość 13 cm. Już się nie mogę doczekać aż zasilą moje pudelka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 18 Września 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 Dzięki mifek za odpowiedź . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michumm Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 a gdzie moge ten filmik zobaczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 18 Września 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 http://www.fishscout.com/salmo/Salmo_Hodag_Hello.mpg Proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 Spoko salar Mówisz i masz... W razie jeszcze jakiś niepewności wal jak w dym... tylko nie po oczach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCIN--Spin Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 właśnie na takie linki jest niezbędne podforum FILMY/ZDJĘCIAz profilu administracyjnego mozna to zrobic w minutkę i będzie przydatne zbiorowisko linków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 18 Września 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 Spoko Orinoko A co do tych przynęt stosowałeś je?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 niestety do tej pory nie mialem okazji stosowac ani jednego z nowych juniorow.... moze cos za dwa trzy tygodnei sie zmieni... Z tego co wiem to remek mial jakiegos zebatego na mass marauderka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 18 Września 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 A są już w sprzedaży?? Bo jutro mam się rozejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 To sa modele na 2006 rok. Jeszcze ich w sklepach nie widziałem. Czekam na nie z niecierpliwością. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Salmo_Salar Opublikowano 18 Września 2005 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 Aj, szkoda . A miałem je wypróbować jeszcze w tym roku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 Witam,Najpierw o turbo jacku jr. Dobrze, że podniosłeś tą kwestię tzn. jaką ma długość. W katalogu jest napisane, że 13 cm, jednak nie wiem jak to zmierzono. Bo, po pierwsze długość korpusu to około 11 cm, długość końcówki (plastikowej z tyrbinką) to około 4 cm. po między tym jest jeszcze mała przerwa. Gdyby zatem liczono tylko korpus było by to 11 cm, gdyby z końcówką to około 15 cm, a jeszcze dodając drut wystający z tyłka to mamy następne 3 cm czyli 18. Tak więc sam nie wiem ile turbo jack jr ma cm. Widziałem tą przynętę i od razu ta kwestia wzbudziła zainteresowanie więc postanowiłem go wymierzyć.Fakt, przynęta ta ma fajy dźwięk. Podobno specjalnie projektowano tą przynętę (turbinkę) by uzyskać ten efekt. Ja na nią jeszcze nie łowię ale może ... kto wie.Jeśli chodzi o powierzchniowce to moim numerem 1 będzie massmarauder jr. Na MM złowiłem już szczupaka. Wziął zasysając go bez najmniejszych problemów szczupaczek około 45 cm. To wspaniała przynęta na jeziorka gdzie roślinność powierzchniową stanowią grążele (zdjęcie poniżej). Taka przynęta przejdzie albo pod, albo nad, albo ominie. Polecam, zarówno wersje dużą jak i małą w najbliższym roku PozdrawiamRemek W dolnym prawym rogu massmarauder kusi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michumm Opublikowano 18 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2005 , mam kilka takich miejsc, z jakiej głębokości może kusić MM? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2005 Michumm, moim zdaniem nawet i 4m Ale jak mam taką głębokość to stosuję inne przynęty. Tam gdzie łowiłem było około 2m. Szczupak prawdopodobnie stał zaraz pod grążelami czekając na wszystko co się rusza. No i koło nosa przepłynął mu MM, który przypominał pluskający się narybek (ja go ciągnę bardzo powoli - małymi skokami więc nie jest to tak do końca ruch wężowy typu walk-the-dog). PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michumm Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2005 MM przypomina bardziej mysz niż rybke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michumm Opublikowano 19 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2005 Czy MM będzie skuteczny na rzeke kiedy sandacze pod wieczór wychodzą na łowy przy powierzchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baloo Opublikowano 21 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2005 Ja łowiłem małym MM i mówięwam, że o fantastyczna przynęta. Jedyna i podstawowa sprawa - muszą być zębacze w łówisku. )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 22 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2005 Baloo, jak zawsze - mówię o tych zębaczach w łowisku. A jeszcze kontynuując wątek MM. Nie ma to znaczenia jeśli chodzi o kwestię pracy przynęty jednakże pierwszy szczupak zdjął z mojego MM oko. Teraz mam jednookiego bandytę PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
admin Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 To jak jest z tą długością turbo jacka jr.? Wie ktoś może?Może to błąd w katalogu? PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rocky Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 Ten ktoś to Efex Trzeba poczekać aż przeczyta ten post Tak się zastanawiam jak to się stało że nie mam jeszcze turbojacka w pudełku.MM dostałem od Pepego w kwietniu ale przyznam się bez bicia że nie bardzo przyłożyłem się do łowienia nim w Szwecji Teraz chyba przyjdzie poczekać do przyszłego roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwa643 Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 Z tym Turbo JJ jest tak,długość korpusu to 11,3cm dł. ogonka z płetwą to 4,2 cm i dł tego drutu dystansowego to 3,2 cm.Długość całkowita to 18,7 cm.Pozdrawiam Ewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 ja wiem, TJJr i MMJr sa dlugosci 13 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
phalacrocorax Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 Jeżeli turbo jack jr ma ponad 18 cm to ile ma turbo jack 18? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwa643 Opublikowano 23 Września 2005 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2005 MM junior ma 14 cm , TJ duży ma 15 cm korpus + ogon z płetwą 4,1 cm to daje 19,1 + drut dystansowy licząc do kółeczka 4 cm czylo razem 23,1 .TJ J - bez drutu dystansowego ma 15,5 cm TJ - bez drutu dystansowego 19,1 cm Pezedchwilką wszystko pomierzyłam .Tak sie składa ze mam te wszystkie wobki . POZDRAWIAM EWA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi