Skocz do zawartości

Andana rozkręciło - smarowanie i upgrade multików.

Andan

Rekomendowane odpowiedzi

Grzegorza cukierki, przesmarowane i gotowe na majówkę ;)

Revo Premier:

attachicon.gifPremier 01.jpgattachicon.gifPremier 02.jpgattachicon.gifPremier 03.jpgattachicon.gifPremier 04.jpg

Ambassadur C3 4601:

attachicon.gifAbu 01.jpgattachicon.gifAbu 02.jpgattachicon.gifAbu 03.jpgattachicon.gifAbu 04.jpgattachicon.gifAbu 05.jpg

Dzięki Adrian, super to wygląda, a zwłaszcza korba przy 4601... Jeszcze raz dzięki!!!

Na stół trafił Shimano Adama. Smarowanie i wymiana łożysk :) na szpuli, przekłądni ślimakowej, pinionie, wałku i trzepieniu.

attachicon.gifShimano 201 DC 01.jpg

- czyszczenie środka

attachicon.gifShimano 201 DC 02.jpg

- instalacja nowych łożysk

attachicon.gifShimano 201 DC 03.jpgattachicon.gifShimano 201 DC 04.jpgattachicon.gifShimano 201 DC 05.jpg

- powłoka nowego smaru:

attachicon.gifShimano 201 DC 06.jpg

- sweet focia:

attachicon.gifShimano 201 DC 07.jpg

Ten multik ma słabe firmowe okładziny hamulca, wymiana na Carbontex-owe daje przyrost mocy - warto rozważyć taką opcję... Po za tym świetna maszynka.

• Like 2

Mój CC 201DC obecnie obsługuje wahadła i to większe gabarytowo. Firmowe okładziny były za słabe jak dla mnie przy siłowym docinaniu blachy w granicach 30-50 gram. Dzięki Koledze z forum ściągnąłem sobie dwa komplety Carbontex-owe i poczułem przyrost mocy w hamucu walki o jakieś 50%. Koszt niewielki a usprawnienie znaczne. Fotka pokazuje czym obecnie rzuca 201DC, Ryoga 1016HL jako "osoba" towarzysząca. Przy konkretnych gabarytach skupionej masy mało co przebije Ryoga 2020, stąd usilnie próbuję ponownie zdobyć ten młynek w stanie nowy lub "igła" jak to mówi się na forum. Miałem okazję bawić się nowym CC 401, nie powiem - fajny, jednak stara seria ma to coś co czyni je niezastąpionymi, zrezygnowałem... Pozdro.

psinka-17_zpskeegbpan.jpg

• Like 5

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...