Skocz do zawartości
  • 0

Porozumienie okregów pzw

meme174

Pytanie

Witam

Przepraszam je?źeli pisze w zlym dziale ale nie widziałem odpowiedniejszego ;)

A wiec do rzeczy pochodzę z Podlasia i opłaconą mam składkę w okręgu pzw Białystok. Według porozumienia okręg?łw powinienem moc łowić na Wiśle w warszawie... ale nie jestem tego pewien a wolałbym nie mieć przykrej niespodzianki nad wodą.

Dziękuję za szybką odpowiedz ;]

Pozdrawiam meme

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Witam

Przepraszam je?źeli pisze w zlym dziale ale nie widziałem odpowiedniejszego ;)

A wiec do rzeczy pochodzę z Podlasia i opłaconą mam składkę w okręgu pzw Białystok. Według porozumienia okręg?łw powinienem moc łowić na Wiśle w warszawie... ale nie jestem tego pewien a wolałbym nie mieć przykrej niespodzianki nad wodą.

Dziękuję za szybką odpowiedz ;]

Pozdrawiam meme

Liczą się porozumienia z okręgu, w kt?łrym jesteśmy członkiem.

Nawet jak opłacimy kilka okręg?łwek, to porozumienia liczą się z tej jednej :(

• 0

W przypadku Białegostoku wygląda to tak jak poni?źej czyli łowisz sobie bez dodatkowych opłat w okręgach z kt?łrymi macie porozumienie:

#

Okręg Mazowiecki PZW - porozumienie na wody g?łrskie i nizinne

#

Okręg PZW w Białej Podlaskiej - porozumienie na wody g?łrskie i nizinne

#

Okręg PZW w Ciechanowie - porozumienie na wody g?łrskie i nizinne

#

Okręg PZW w Siedlcach - porozumienie na wody g?łrskie i nizinne

• 0

@meme174

Zajrzyj na początek do swojego Zezwolenia na amatorski poł?łw ryb wędką :mellow: . Na okładce u g?łry powinny być wypisane okręgi, z kt?łrymi Tw?łj okręg zawarł porozumienie, czyli w kt?łrych z tym zezwoleniem mo?źesz łowić.

Ale uwaga ! z powodu jakichś tam op?łźnień, zdarzało się (ja tak miałem :(), ?źe nie wszystkie okręgi porozumiane :mellow: były w moim zezwoleniu wymienione. Więc jeśli jakiegoś nie ma, to tak jak napisał @elmo, nie ma lekko, kolego, wtedy trzeba załatwić bezpłatnie papier jw. w interesującym Cię okręgu. Tak przynajmniej u mnie było, ja załatwiałem dodatkowe papiery przez swojego skarbnika.

UFF, dałem radę to opisać :D, tylko nie jestem pewien czy przejrzyście. Sprawa wydawałaby się prosta, mam zezwolenie a okręgi porozumienie, więc idę łowić. Ale nie !!! W PZW potrafią zamotać <_<