PrzemekL Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Próbowałem szukać na forum ale niestety albo nie ma albo słabo szukałem. Czy macie jakieś patenty na wycinanie sterów z poliwęglanu 2mm i grubszego? Nożyczki nie dawały rady ciąć a jedyny sposób jaki znalazłem to rozgrzanie nożyka do tapet i powolne wycinanie-topienie poliwęglanu. Ale sposób dość marny i czasochłonny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lester Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Cieniutkie piłki tarczowe do dremelka lub proksona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobo Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Może zamówić u kogoś kto wycina na CNC ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Arbogast Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Kolego 2mm dasz radę wyciąć nożyczkami lecz muszą mieć odpowiedni kąt krawędzi tnącej i istotne dla ich szybkiego zużycia a w zasadzie nie połamania się muszą być najlepiej całe z metalu.Jeśli chodzi o cięcie grubszego to nożyce do blachy ,tniesz ciut poza odtrasowany wzór a resztę opiłowujesz pilnikiem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 4 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2017 Wycinanie owszem ale to sporo zabawy i trzeba mieć czym ;( kolega z forum wycina jak coś prv. Tu masz widoczne stery na 1 mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stefek Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 w domowych warunkach i bez dremela pozostaja nozyce do blachy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekL Opublikowano 5 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Dzieki za wszystkie rady. Zakup dremela i tak chodzil mi po glowie wiec decyzja zapadla Czy mozna wpisac w temacie kto z forum wycina stery CNC? Kiedys widzialem ogloszenie na gieldzie ale teraz nie pamietam kto to wpisal. A wpisanie w temacie rozwiaze problem nie tylko dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek1988 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 (edytowane) Konrad Kurowski nick na forum Konktenbit. Polecam, szybko, dobrze i niedrogo Edytowane 5 Marca 2017 przez Tomek1988 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 (edytowane) Konrad Kurowski nick na forum Konktenbit. Polecam, szybko, dobrze i niedrogo wiekszosc tworcow z JB u niego zamawia, rowniez polecam Edytowane 5 Marca 2017 przez MINAMI Lures Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lysy69 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 wiekszosc tworcow z JB u niego zamawia, rowniez polecamTeż polecam, bardzo miły człowiek.Ogłasza się na OLX ,tam możesz zamówić jakie chcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Strona Konrada http://www.zrobwoblera.sklepna5.pl/kat/2/stery-do-woblerow.html 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Popeye Opublikowano 5 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2017 Szlifierka... od nożyc metalowych palce bolą przy 2mm. Zamawiaj u Konrada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 (edytowane) Ja wycinam tymi nożyczkami-http://allegro.pl/nozyczki-ratownicze-ze-stopka-19-cm-i5039321635.html2mm poliwęglan tną jak kartkę papieru Edytowane 6 Marca 2017 przez Paweł R. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rally Opublikowano 6 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2017 Jak ktoś z Was ma pliki np. w corelu proszę o podesłanie - wytnę u nas na warsztacie na cnc.Mam teraz tylko poli 1mm na stanie, mogę domówić 1,5 czy 2mm, jak komuś podejdzie to mogę wycinać licząc za sam materiał po zakupie i cięcie - po kosztach + wysyłka.Z jedynki mogę wyciąć próbną partię kilkuastu szt za free, jedynie koszty wysyłki - warunek to plik corel (taki format czyta urządzenie). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cycu182 Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Polecam również kontakt do Konrada a jeśli nie to możesz również próbować wąskim dłutkiem i młotkiem też działa do 2mm poli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Harjer Opublikowano 22 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2017 (edytowane) Próbowałem szukać na forum ale niestety albo nie ma albo słabo szukałem. Czy macie jakieś patenty na wycinanie sterów z poliwęglanu 2mm i grubszego? Nożyczki nie dawały rady ciąć a jedyny sposób jaki znalazłem to rozgrzanie nożyka do tapet i powolne wycinanie-topienie poliwęglanu. Ale sposób dość marny i czasochłonny Odniosę się do tego postu i odpowiem na to pytanie tak.Sposobów na wycinanie sterów z grubego poliwęglanu ( od 2 mm wzwyż, najczęściej do max. 5 mm ) jest wiele. Nie będę przytaczał najnowocześniejszych metod wdrożonych w produkcjach przemysłowych, jak np. cięcie wysokociśnieniowe wodą. Mam na myśli manufakturę, ręczny domowy sposób. Ci którzy mają możliwości w w dostępie materiałowym i narzędziowym, robią np. wykrojniki ze stali narzędziowej, (pracochłonne), ale późniejsze wycinanie ułatwia i skraca czas pracy. W prosty sposób przy użyciu młotka wycina się określony wzór, lub używa się wyciskarki bezwładnościowej, ale to do grub. 2 mm i właśnie, a jak poliwęglan jest grubszzy, to jak?Najczęściej dla swoich potrzeb stery do grubości 2 mm wycinane są nożyczkami, ale należy używać do tego nożyczek monterskich. Ja używam małych nożyczek o dł. 14 cm i ostrzach o dł. 5 cm prod. japońskiej firmy OLFA i tnę nimi poliwęglan do grubości15 mm.Tną jak masełko, ale przy dużych ilościach często bolą palce. Stery z poliwęglanu od grubości 2 mm wycinam na wyrzynarce stołowej. Robi się to bardzo szybko, dokładnie i wygląda to tak, jakby się szyło na maszynie.Podam konkretny przykład jak wykonuję nietypowy ster z poliwęglanu o grubości 5 mm do dużych woblerów trollingowych oraz jak profiluję stery.Wygląda to tak Edytowane 22 Marca 2017 przez Harjer 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
estdil Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Czy stery które sprzedaje Konrad są już wycięte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 Czy stery które sprzedaje Konrad są już wycięte?Oczywiście ???? musisz go tylko delikatnie wyłamać???? Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
estdil Opublikowano 5 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2017 A więc nadeszło rozwiązanie mojego problemu ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vinci Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 Witajcie Mam pytanie, kiedyś na forum była osoba wycinająca stery do woblerów ze wzoru, czy pamiętacie może kto i jaki jest do tego kogoś kontakt bo planuje powrót z moimi i powoli muszę wszystko zreanimować poczynając od kontaktów . I jeszcze jedno pytanie, nie wiedzie może gdzie można nabyć poliwęglan ale 0.50 0.55 ? Kiedyś kupiłem, fakt lubił pękać po wklejeniu niekiedy ale był znakomity do tych małych wobków. Dzięki Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Banjo Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 (edytowane) Konrad Kurowski http://www.zrobwoblera.sklepna5.pl/informacje/1/dane-firmy.html Na forum naszym jest pod nickiem: @konktenbit Edytowane 1 Października 2019 przez Banjo 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vinci Opublikowano 1 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2019 d Konrad Kurowski http://www.zrobwoblera.sklepna5.pl/informacje/1/dane-firmy.html Na forum naszym jest pod nickiem: @konktenbit Dziękuję bardzo kolego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlawekNikt Opublikowano 24 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2024 Panowie którego modelu nożyczek OLFA używacie do wycinania sterów ? Olfa SCS 1 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guciolucky Opublikowano 24 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2024 Ostatni raz robiłem sterowe woblery jakieś 10 lat temu ale zamawiałem gotowe, wycinane ploterem. Obecnie chyba nikt nie wycina sterów nożyczkami? Jednak gdyby ktoś z jakiegoś powodu chciał się bawić nożyczkami to poniższy model da radę. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sieko Opublikowano 24 Marca 2024 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2024 Olfa zawsze dawała radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi