gorgol Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Witam,tytuł wątku mówi sam za siebie,normalnie wstyd oczytałem sie sporo zakupiłem smar,i mysle sobie ze zrobie serwis slammera 360,benzyna ekstrakcyjna,czyszczenie i nowy smar,składam te kilka części,wkr ecam korbe,i nagle wielkie terkotanie jedno wielkie trrrrrrrrrrr tak jak w starych okragłych kołowrotkach,co z tym zrobic zachodze w pałe co mogłem zrobic żle,przecież tego nie mozna zle złożyc,może ktos doradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Jak zawsze...Pan Leśniak poradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 9 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Eeeee,droga na skruty sie nie liczy,to tak jak by do wymiany żarówki wzywac elektryka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 No to wal do Tomka(Zorro) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Próbuj ponownie rozkręcić i skręcić maszynę w/g schematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 9 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Do @zorro juz niema miejsca bo chciałem mu tedeeske podrzucic,wiec mysle sam spróbuje,wiec zacząłem od najprostrzej maszyny a tu dupa w kwiatach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Ja mam też nie miłe doświadczenia w zakresie grzebania w kręćkach i od teraz się nie tykam wcale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Dareczku a co tam w slammere mogłeś spaścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 9 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Cześć Józiu,chłopie sam nie wiem juz go trzeci raz skrecam,ale jest ok,noc jest długa i ciepła,dojde napewno co jest,tylko jak sie ma łapska wielkie,co rekawice robocze rozm 11 sa małe to kiepsko sie to składa,ale stelli i twinka sie nie rusze,adres do ciebie mam to wiem gdzie słac, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 ja też mam kawałek łapy ale do slammerka trzeba mieć bo tam finezji nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 10 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Poradziłem sobie z nim a jak a przyczyną był za słabo przykrecony pinion,ta srubka ktora go usztywnia i pod szpula,i gdy koło pedne łaczyło sie z pinionem i dochodziło do nacisku wtedy stuakło o obudowe,i teraz jest bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Darek, mechanik z Ciebie całą gębą .Podeślę Ci swoje maszynki do serwisu .Nocy nie zmarnowałeś . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 10 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Ty sie chłopie smiej,wiatrak musiałem sobie przynieść tak zem sie napocił przy składaniu,a mama zawsze mówiła jak nie umiesz to po h_ _ sie bierzesz swiete słowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Jak cos nie idzie to najlepiej odstawic skladanie i usiasc nastepnego dnia z czysta glowa.Sam to przerabialem nie raz i lapalem sie na przeoczonych pierdolach Podstawa to sie nie zlamac i nie zalamac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Igor jakby Darek z browarem to robił to pewnie bezboleśnie by się odbyło a tak zestresowany chłop i problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Hej, Dobrze ze rozwiazales zagadke Szczerze powiem, ze w pierwszej chwili jak zaczalem czytac ten watek to zastanawialem sie co poradzic, bo w Slammerze naprawde nie ma czego spieprzyc No ale sam to udowodniles koniec koncow Teraz pora na Daiwe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 @Guzu Dareczek jeszcze bardziej się spocił przy Daiwie Chyba tylko ten gość w masce pomoże . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 10 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 No z daiwa zeszło do 1 w nocy i zmiekłem,a jak bym z browarek robił to pewnie by mi tych łożsk na stole mogło sie pokazac jak w stelli nascie napewno ,@guzu sie zaoferował z podkładkami to postaram sie to zrobic,a jak nie to pozostanie,mistrz daiwa a mi cierpliwosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorgol Opublikowano 10 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Guzu Hej, Dobrze ze rozwiazales zagadke SmileSzczerze powiem, ze w pierwszej chwili jak zaczalem czytac ten watek to zastanawialem sie co poradzic, bo w Slammerze naprawde nie ma czego spieprzyc Smile No ale sam to udowodniles koniec koncow Smile Teraz pora na Daiwe ?------------------------------------------------------Wiesz to nie to ze cos spieprzyłem,tylko nie wiem czy zwróciłes uwage,ze na prawej czesci korpusu slammera,w srodku jest taki pionowy odlew ze 4mm taki klin,i gdy chcesz zrobic obrut w tył korbą to nie pozwoli ci łożysko oporowe to raz a 2 to własnie o ten element w momencie pruby obrotu wstecz zachacza swoimi nacieciami pinion i trzeba go bardzo mocno przykrecic pod szpula,nie moze byc nawet 1mm luzy bo koło głowne razem z lewa obudową naciska pinion aten zachacza o ten odlew i stad stuki,to tak dla tych co by sami próbowali,nie taki diabeł straszny,jak napisał @drzerwys lepiej nie robic tego w nocy a i jeden dziennie tez wystarczy,i najwazniejsze WYGONIC WSZYSTKICH Z DOMU <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Zdecydowanie najlepiej rozklada sie kolowrotki jak sie jest samemu.Mimo, ze swoje zabawki znam na pamiec, to zawsze dlubanina w nich zajmuje wiecej czasu niz sie na poczatku planowalo... Jak chodzi o podkladki, ktore dostaniesz do Daiwy. Pasuja tez do Slammera.To w razie koniecznosci - jakby zaczal lapac luzy na przekladni... A juz NAJGORSZE jak mi sie w tym roku trafilo rozkladac i czyscic kolowrotki przy kibicach. To nie na moje nerwy. Czesci spadaja, rece sie trzesa. Dlubanie w kolowrotkach to zajecie bardzo osobiste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Riqelme Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Widzisz że jak chcesz to umiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 Ty sie chłopie smiej,wiatrak musiałem sobie przynieść tak zem sie napocił przy składaniu,a mama zawsze mówiła jak nie umiesz to po h_ _ sie bierzesz swiete słowa. Może i święte ale jakoś się trzeba nauczyć... Jak będziesz to robił drugi raz, to będziesz mógł zgasić światło.. <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tpe Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 To może zawody w rozkładaniu i składaniu Stelli na czas z opaską na oczach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zorro Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 To może zawody w rozkładaniu i składaniu Stelli na czas z opaską na oczach? Doskonały pomysł, witamy zatem pierwszego zawodnika... A ja sędziuję.. :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 @Tpe1 jak dasz swoją stelkę do zawodów to ja się piszę a Pan Tomasz będzie sędziował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi