Skocz do zawartości

(NIE)udany serwis SLAMMERA 360.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,tytuł wątku mówi sam za siebie,normalnie wstyd Embarassed oczytałem sie sporo zakupiłem smar,i mysle sobie ze zrobie serwis slammera 360,benzyna ekstrakcyjna,czyszczenie i nowy smar,składam te kilka części,wkr ecam korbe,i nagle wielkie terkotanie jedno wielkie trrrrrrrrrrr :angry: tak jak w starych okragłych kołowrotkach,co z tym zrobic zachodze w pałe co mogłem zrobic żle,przecież tego nie mozna zle złożyc,może ktos doradzi.

Cześć Józiu,chłopie sam nie wiem Embarassed juz go trzeci raz skrecam,ale jest ok,noc jest długa i ciepła,dojde napewno co jest,tylko jak sie ma łapska wielkie,co rekawice robocze rozm 11 sa małe to kiepsko sie to składa,ale stelli i twinka sie nie rusze,adres do ciebie mam to wiem gdzie słac, ;) pozdrawiam

No z daiwa zeszło do 1 w nocy i zmiekłem,a jak bym z browarek robił to pewnie by mi tych łożsk na stole mogło sie pokazac jak w stelli nascie napewno :mellow: ,@guzu sie zaoferował z podkładkami to postaram sie to zrobic,a jak nie to pozostanie,mistrz daiwa a mi cierpliwosc.

Guzu

Hej,

Dobrze ze rozwiazales zagadke Smile

Szczerze powiem, ze w pierwszej chwili jak zaczalem czytac ten watek to zastanawialem sie co poradzic, bo w Slammerze naprawde nie ma czego spieprzyc Smile

No ale sam to udowodniles koniec koncow Smile

Teraz pora na Daiwe ?

------------------------------------------------------

Wiesz to nie to ze cos spieprzyłem,tylko nie wiem czy zwróciłes uwage,ze na prawej czesci korpusu slammera,w srodku jest taki pionowy odlew ze 4mm taki klin,i gdy chcesz zrobic obrut w tył korbą to nie pozwoli ci łożysko oporowe to raz a 2 to własnie o ten element w momencie pruby obrotu wstecz zachacza swoimi nacieciami pinion i trzeba go bardzo mocno przykrecic pod szpula,nie moze byc nawet 1mm luzy bo koło głowne razem z lewa obudową naciska pinion aten zachacza o ten odlew i stad stuki,to tak dla tych co by sami próbowali,nie taki diabeł straszny,

jak napisał @drzerwys lepiej nie robic tego w nocy a i jeden dziennie tez wystarczy,i najwazniejsze WYGONIC WSZYSTKICH Z DOMU <_<

B)

Zdecydowanie najlepiej rozklada sie kolowrotki jak sie jest samemu.

Mimo, ze swoje zabawki znam na pamiec, to zawsze dlubanina w nich zajmuje wiecej czasu niz sie na poczatku planowalo...

Jak chodzi o podkladki, ktore dostaniesz do Daiwy. Pasuja tez do Slammera.

To w razie koniecznosci - jakby zaczal lapac luzy na przekladni...

A juz NAJGORSZE jak mi sie w tym roku trafilo rozkladac i czyscic kolowrotki przy kibicach. To nie na moje nerwy. Czesci spadaja, rece sie trzesa.

Dlubanie w kolowrotkach to zajecie bardzo osobiste ;)

Ty sie chłopie smiej,wiatrak musiałem sobie przynieść tak zem sie napocił przy składaniu,a mama zawsze mówiła jak nie umiesz to po h_ _ sie bierzesz :lol: swiete słowa.

Może i święte ale jakoś się trzeba nauczyć... :lol:

Jak będziesz to robił drugi raz, to będziesz mógł zgasić światło.. <_<