harp Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 Panowie nigdzie nie mogę wyszukać jakiejś w miarę prostej metody cynowania blachy miedzianej. Starałem się to robić palnikiem. Smarowałem mazidłami ale po rozgrzaniu utleniało się to i cyna nie chciała się rozprowadzić. Tragedia. Chciałem sobie narobić trochę wahadełek i sprawa utknęła na cynowaniu. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 http://www.jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=1196& ;start=0& Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
busz231 Opublikowano 9 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2011 kwas solny przepalony ocynkiem i jazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzerwys Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 W sklepie z materialami do centralnego ogrzewania znajdziesz paste do zimnego lutu.Podgrzej blaszke na kuchence elek. i posmaruj ja pasta nastepnie nadmiar pasty zetrzyj zwykla scierka Na poczatku ciezko jest sie wstrzelic do jakiej temp.nagrzc blaszke ale to juz musisz poprostu pocwiczyc.Moim zdaniem nie ma lepszej metody do cynowania miedzi,mosiadzu chalupnicza metoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 10 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2011 temp. topnienia pasty cynowej z olowiem ca. 180?Ctemp. topnienia pasty cynowej bez olowiu ca. 220?Ctemp. topnienia pasty cynowej bez olowiu z domieszka bizmutu ca. 170?C Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harp Opublikowano 11 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Dziękuję bardzo za odpowiedzi!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi