qban Opublikowano 11 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2011 Witam, wiele dobrego słyszałem o tej rzece, aczkolwiek chciałbym to zweryfikować. Kupiłem specjalnie dodatek pod ta rzeke. W jakich okolicach polecacie łapać na tej rzece?(pochodze z Olsztyna)Może ktos jest chetny na wspolna wyprawe?Pozdrawiam qbaN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 widzę, że nikt nie chce odpisać dla kolegi.. W sumie się nie dziwie:) Powiem tak, ta rzeka jest owiana tyloma tajemnicami i legendami, wg mnie ta rzeka jest Polską Mekką i na pewno większość osób znających temat tam łowiło, a skąd wiem?? bo sam tam łowiłem. pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qban Opublikowano 12 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Dziekuje za odpowiedz. W sierpniu tak czy tak wybiore sie na 4-5dni i obejde jej spory kawałek wiec zobaczymy co to bedzie:)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wonton Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Też kiedys tam łowiłem fajne zwałki dużo zaczepów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybak109 Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Daj se spokój z Pasłęką, woda wykłusowana niestety a w miesiącach letnich tak zarasta że nie ma gdzie łowić. Lepiej walcz dalej na Łynie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Znany i oklepany tekst .Wychodzi na to że na forum to można liczyc tylko na info jaki patyk pod bolenia złożyć i jaki kołowrotek kupić.Jak zamierzacie kogoś zniechęcać do swojej ukochanej wody to albo po prostu nic nie piszcie albo wysilcie się na coś więcej . Rzeka owszem zarasta alo za to co tam pływa między tymi podwodnymi trawami.... Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tarłoś Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Witam, Pityny, Kalisty, Wapnik, kolejność przypadkowa ale generalnie poniżej rezerwatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 To ja może zapytam troszke konkretnie.Chodzi mi tylko i wyłacznie o dcinki z kleniem w roli głównej.Czy domena klenia jest głównie dolny bieg rzeki czy wart też szukać wyżej? Chodzi mi o odcinki trudniejsze technicznie z ciągnącymi się trawami, mocniej zarośnięte ale jeszcze z w miarę dostępnym brzegiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wonton Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 nie tylko dolny ale na górnym to przypadki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saw Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Słuchy chodzą... że na klenia poniżej Wapnika tam gdzie pasłeka traci swój górski charakter i przechodzi w rzekę nizinną. Lynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 A jednak się da .Dziękuę Sławku ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 odnośnie kleni na Pasłęce ta raczej jej dolny odcinek słynie z dużych kabanów, okolice Braniewa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qban Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Witam, Pityny, Kalisty, Wapnik, kolejność przypadkowa ale generalnie poniżej rezerwatu. Dziekuje slicznie za podpowiedz sprobuje swoich sił na tym odcinku. Tym bardziej ze łapie z czystego relaksu i dlatego ze sprawia mi to przyjemnosc:) Nie dla miesa. Jak ktos kiedys bedzie sie wybieral niech da znac z mila checia bym sie dolaczyl. pozdrawiam qbaN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 (edytowane) Byłem widziałem i zazdroszczę takiej rzeki jak Pasłęka .Woda czysta drobnicy ful , okonki pływały i sobie podjadały . Po lewej stronie wędkarz jak sie okazało jak podszedłem złowił ładnego okonia i chlup do wody , po wyglądzie miejscowy polował na suma na ślimaki czy tam sa nie wiem . Będę tam ze spinningiem we wrześniu lub październiku .c.d.n. Edytowane 30 Sierpnia 2020 przez Tabor 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przyczajony_lowca Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Wie ktos moze gdzie znajde informacje kto jaki odcinek Pasłeki dzierzawi ? ( zezwolenia , regulamin ) dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Może trzeba napisać do koła PZW w Braniewie . Też mnie interesuje ta sprawa a w szczególności zezwolenie na Jezioro Pierzchalskie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polak9 Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Może trzeba napisać do koła PZW w Braniewie . Też mnie interesuje ta sprawa a w szczególności zezwolenie na Jezioro Pierzchalskie .jezioro Pierzchalskie pzw Elbląg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wojtunio Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Nie jeden rekordowy kleń pływa w pasłęce trocie podobno wpływają. Z kolei na pierzchałach ogromne bolki, sporo leszcza okonia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2020 Tu wszystko jest na temat łowienia na Pasłęce i Jeziorze pierzchalskim i opłaty .http://www.pzw.elblag.pl/sk%C5%82adki-w-2017-r.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astral Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 O czym sie nie słyszało, ze w Pasłęce nie pływa - wszystko. Wystarczy zobaczyć listę największych pstrągów złowionych w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2020 Przyznajcie sami , woda super . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mickeN Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Odkopię trochę temat. Chciałbym się pierwszy raz wybrać nad tą rzekę za kleniem. Na ten okres chyba najlepsze będą jakieś małe woblerki ? Na smużaki przyjdzie jeszcze czas ?Na którym odcinku bardziej powinienem się skupić. Góra, środek, dół ? Nie chce dokładnych współrzędnych, tylko jakąś podpowiedź, jadę tam pierwszy raz i proszę o jakiekolwiek wskazówki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_C Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Wiesz chociaż jak wygląda sytuacja z pozwoleniami na Pasłękę w okręgu olsztyńskim i elbląskim ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tabor Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2023 Byłem nad Pasłęka w tym roku w Święta Wielkanocne .Pospacerowałem bez wędki kilka minut bo czasu mało .Bardzo dobry dojazd do Pasłęki jest z miejscowości Zawierz .Jedziesz z Braniewa do Zawierza i na początku miejscowości w lewo droga żwirowa 500 metrów .Tam przy mostku jest fajny odcinek brzegu i można połowić pod mostem .Masz mostek ale nie do przejechania samochodem podobno tylko rolnicy mogą nim przejechać .Ładna woda drobnicy ful . Jadąc tą drogą dojedziesz do jeziora Pierzchalskiego przed zaporą może być ciekawie .Ja tam nigdy nie byłem .Spróbował bym obrotówkami z piórkiem . Powodzenia w łowach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi