Skocz do zawartości

Pasłęka

qban

Rekomendowane odpowiedzi

Znany i oklepany tekst :( .Wychodzi na to że na forum to można liczyc tylko na info jaki patyk pod bolenia złożyć i jaki kołowrotek kupić.Jak zamierzacie kogoś zniechęcać do swojej ukochanej wody to albo po prostu nic nie piszcie albo wysilcie się na coś więcej ;) . Rzeka owszem zarasta alo za to co tam pływa między tymi podwodnymi trawami....

Pozdrawiam!

To ja może zapytam troszke konkretnie.Chodzi mi tylko i wyłacznie o dcinki z kleniem w roli głównej.Czy domena klenia jest głównie dolny bieg rzeki czy wart też szukać wyżej? Chodzi mi o odcinki trudniejsze technicznie z ciągnącymi się trawami, mocniej zarośnięte ale jeszcze z w miarę dostępnym brzegiem :D .

Witam,

Pityny, Kalisty, Wapnik,

kolejność przypadkowa ale generalnie poniżej rezerwatu. B)

Dziekuje slicznie za podpowiedz sprobuje swoich sił na tym odcinku. Tym bardziej ze łapie z czystego relaksu i dlatego ze sprawia mi to przyjemnosc:) Nie dla miesa. Jak ktos kiedys bedzie sie wybieral niech da znac z mila checia bym sie dolaczyl. pozdrawiam qbaN

• 9 lat później...

Byłem widziałem i zazdroszczę takiej rzeki jak Pasłęka .Woda czysta drobnicy ful , okonki pływały i sobie podjadały .

21a3399863476a5c7020369bcdcb5f58.jpg

Po lewej  stronie wędkarz jak sie okazało jak podszedłem złowił ładnego okonia i chlup do wody , po wyglądzie miejscowy polował na suma na ślimaki czy tam sa nie wiem .

f9baf4d4c345195883c74a1305e04726.jpg

556519a622a8fcdcae5ecafa18e4ca1c.jpg

8d19768849ea8f989e7c511c51f06752.jpg

Będę tam ze spinningiem we wrześniu lub październiku .

c.d.n.

Edytowane przez Tabor
  • Like 3

• 2 lata później...

Odkopię trochę temat. Chciałbym się pierwszy raz wybrać nad tą rzekę za kleniem. Na ten okres chyba najlepsze będą jakieś małe woblerki ? Na smużaki przyjdzie jeszcze czas ?
Na którym odcinku bardziej powinienem się skupić. Góra, środek, dół ? Nie chce dokładnych współrzędnych, tylko jakąś podpowiedź, jadę tam pierwszy raz i proszę o jakiekolwiek wskazówki. Pozdrawiam

Byłem nad Pasłęka w tym roku w Święta Wielkanocne  .

Pospacerowałem  bez wędki  kilka minut bo czasu mało .

Bardzo dobry dojazd do Pasłęki jest z miejscowości Zawierz  .

Jedziesz z Braniewa  do Zawierza i na początku  miejscowości w lewo droga żwirowa 500 metrów .

Tam przy mostku jest fajny odcinek brzegu i można połowić  pod mostem .

Masz mostek ale nie do przejechania samochodem podobno tylko rolnicy mogą nim przejechać  .

Ładna woda drobnicy ful . 

Jadąc  tą  drogą dojedziesz do jeziora Pierzchalskiego  przed zaporą  może być ciekawie .

Ja tam nigdy nie byłem .

Spróbował bym obrotówkami  z piórkiem .  

Powodzenia w łowach .