Skocz do zawartości

Multiplikatory Abu Garcia

mario6565

Rekomendowane odpowiedzi

Lata świetlne temu wstecz, pracujący w Prexerze Łódź, pan Roman podobnie modernizował ówczesne klasyki - Delfiny, Rexy, Quicki, Mitchelle.. i ABU  :) Nawet miałem okazje mieć w ręku "wypasioną" wersję pierwszego modelu kołowrotka Prexer. Cztery łożyska - czarno złoty! Nie było chętnych..

Są cudeńka :). Miło popatrzeć, ale ja jeszcze do tego nie dojrzałem i bardziej kolekcjonersko cenie oryginały z widoczną patyną czasu. Myślę oczywiście o historycznych modelach.

Z nowymi w mojej głowie i użytkowo jest już inaczej. Fajne rzeczy robi Reset Reels (zwłaszcza z Ryogami, których jestem fanem :) ), ale od Abu też nie stronią.

Ceny z doopy, jak zwykle. Kiedyś się naoglądałem ale miałeś rację Kamil, nie ma się co sugerować Yebajem.

Cały czas stoi Stella Millenium za jakieś 5000 baksów.

Te ceny nie są z dupy, to są realne kwoty jakie kolekcjonerzy są w stanie zapłacić za egzemplarze w ultralimitowanych wersjach wyprodukowanych przez człowieka, który jako jedyny ma 'błogosławieństwo' firmy ABU na wypuszczanie własnych wariantów kolorystycznych Ambassadeurów.

• 2 tygodnie później...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...

Witam, tak hamuje multiplier Langley (wersja 310?) i to bez wyprzęganej szpulki :) łudząco podobny do Abu

https://youtu.be/GO-uJsVWoQo

Widać robotę reductora. Oporowi odwróconego przełożenia momentów obrotowych i ślimaczeniu wózka pomaga docisk magnesików. Korpusik szpulki jest z drukarki 3d. Garażowe bfs vintage, niegdyś agresywnego członka a dzisiaj przekonanego alianta Japan :) Pozdrawiam

• 4 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...

Abu Garcia Zenon Mg-X L

Pierwsze wrażenie pozytywne ;)

Fajnie gada od 4 gram plus kajtek 3cale

Myśle, że dalby radę niżej [emoji41] Przy odpowiednim kijku i plecionce zapoda te 3 gramy i gumę 2’5 cala.

Sprawowany z Daiwa Tatula 3.5-14 6-14lb

3/4 na szpuli Varivasa 4x 1.0

61d69f7f1e9420955f6a89f9f4540947.jpg

8822c3cc764123fe23e80e600f38142f.jpg

b88c06bd978ef1ae435e6ad0b3a5c16e.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Like 1

• 7 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
  • 2 tygodnie później...

Tak, jedzie do mnie :)

Ewidentnie zaczął się już wakacyjny okres 'gorszej' sprzedaży, bo widzę po wielu aukcjach, które obserwuję, że schodzą stosunkowo tanio. Tego obstawiałem, że pójdzie przynajmniej za 600 USD. Na wszelki wypadek ustawiłem snajpera na 400 i rano się zdziwiłem, że wygrałem :)

• Like 5