Szymi132 Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 hej czy ktoś coś może powiedzieć o takiej wędce lub o całej serii zero gravity, fora zagraniczne obczaiłem ale moze ktos z kolegów miał i machał?pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 miałem do czynienia z #6 chyba tip flex, pisałem o niej w wątku o najgorszych kijach muchowych, to co mi głównie przeszkadzało to sztywność i zaskakująco wysoki swing weight. Wiem, że nie za bardzo można odnosić doświadczenia z kijem w konkretnej klasie na wszystkie wędki z danej serii (najlepszy przykład to hardy zenith), ale obawiam się że wersja #9 saltwater uwypukli w sobie te cechy które mi przeszkadzały. Inna sprawa, że sztywność w kiju SW może być zaletą, ale wysoki swing weight już na pewno nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymi132 Opublikowano 7 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 Ok fajnie dzieki;)wysoka cene trzymaja...nawet na ebayu jest DH za okolo 3000zl,cos jednak musza w sobie miec te kije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi78 Opublikowano 7 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2017 W Mongolii kolega zaprezentował 9 orvisa ale nie wiem jaki model w każdym bądź razie za jakieś chore pieniądze ale z dożywotnią gwarancją co miało być dużym plusem teraz wiem dlaczego .Była to morska 9tka ale w ręku sprawiał wrażeni lekkiej 6 ,miała zatrzymać morskie stwory a złamał ją średni lenok .Złamałem już kilka muchówek ale nigdy na rybie przy czym moje wędki były z klasy co najwyżej średniej ,morska 9 za 3 tysie poległa na średniej rybie coś tu jest nie halo . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymi132 Opublikowano 8 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Pewnie mogło się tak zdarzyć...dużo tych kijków nie było bo chyba następny był Helios i to on zrobił furorę a ten odszedł w niepamięć. Ciekawe czy ten o którym piszesz to rzeczywiście zero gravity, bo czytając amerykańskie fora to zdania są podzielone a nawet z przewagą w tą pozytywną stronę. Wielu użytkowników tego kija pisze , że to piękny kij i ze nie zamieniliby go na żaden inny. Cena waha się teraz około 300$ po tylu latach więc sama dożywotnia gwarancja na to nie wpływa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marian-56 Opublikowano 8 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2017 Miałem ZG 9' #5 Tip Flex. Połamał się . I dobrze . Nie polecam.Wymieniono na Heliosa.Kłaniam się Marian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dejv Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2017 W Mongolii kolega zaprezentował 9 orvisa ale nie wiem jaki model w każdym bądź razie za jakieś chore pieniądze ale z dożywotnią gwarancją co miało być dużym plusem teraz wiem dlaczego .Była to morska 9tka ale w ręku sprawiał wrażeni lekkiej 6 ,miała zatrzymać morskie stwory a złamał ją średni lenok .Złamałem już kilka muchówek ale nigdy na rybie przy czym moje wędki były z klasy co najwyżej średniej ,morska 9 za 3 tysie poległa na średniej rybie coś tu jest nie halo .Dzień dobry Tomek, Miłe wspomnienia.Używam heliosów 2 generacji.Wędka która pękła to morska 10' 6 helios2.Pękła pod dubletem lenoków które na hama wyciągałem z korony zatopionego drzewa. I to złamanie było do przewidzenia.Bez zbędnych pytań wymieniona na nową.Klasą # 9 rzucaliśmy susliki.I rzeczywiście trzymając Heliosa #9, możesz mieć poczucie ( wagi) jak trzymanie klasy 6.Właśnie nabywam klasę 8 jak pojedziemy we wrześniu to zobaczymy do czego się nada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi