Skocz do zawartości

Shimano Stella 3000 HG - problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kolegow 

Ostatnio przykrecilem moja Stelle do wedki i chcialem odwinac troche plecionki i nie bylo odglosu tego "terkotania" hamulca czy ktos wie jaki jest tego powod. Dodam ze zawsze odkrecam pokretlo hamulca na maxa prawie a po dokreceniu niestety nie bylo tego charakterystycznego dzwieku, a wczesniej byl

Z gory dziekuje za pomoc

• Like 1

Spróbuj założyć szpulę ponownie już kilka razy tak miałem nie zawsze dobrze się ulozy

Ale co tam ma sie ulozyc? Mlynek za tyle siana i cos ma sie ulozyc? Hmmm sprobuje zobaczymy

Może się terkotka odgięła ...

Mowisz o tej a`la sprezynce pod szpula?

Odgięła odgięłła jak nic. Nakładając szpule trafiła w nie w swoje miejsce i tyle. Ciekawe ile masz podkładek wyrównujących nawój pleciony. Jak sporawo też może być problem. E bo trza było zauba kupić i tyle.

Edytowane przez szczupak1
  • Like 1

• 4 lata później...

Nie chcę zakładać nowego tematu to zapytam tu. 

Wczoraj polazłem nad Wartę poszukać kleni i pojawił się taki problem.

Jak tylko wobler lądował w wodzie i zaczynał pracować na korbie od Shimano Stella 3000 FE DH pojawiał się taki tępy opór przy zwijaniu.

Szybko sprawdziłem inny kołowrotek (Biomaster 2500 MgS) i oporu takiego nie doświadczyłem.

Co może być tego przyczyną?

Wiesiek lecz się na mózg tyle powiem!. Później pełno takich troli jak ty w internecie. Chłopak pyta się co może być problemem a ty swoje bezsensowne wywody.Zabłysłeś...

Nie chcę zakładać nowego tematu to zapytam tu. 

Wczoraj polazłem nad Wartę poszukać kleni i pojawił się taki problem.

Jak tylko wobler lądował w wodzie i zaczynał pracować na korbie od Shimano Stella 3000 FE DH pojawiał się taki tępy opór przy zwijaniu.

Szybko sprawdziłem inny kołowrotek (Biomaster 2500 MgS) i oporu takiego nie doświadczyłem.

Co może być tego przyczyną?

Odpowiedź nie jest jednoznaczna i trzeba było by sprawdzić organoleptycznie.Może uszczelka pod rotorem puściła i blokuje przez to opór? przyczyn może być parę.

Edytowane przez woblery L.E.
  • Like 2