kieroz Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Witam kolegow Ostatnio przykrecilem moja Stelle do wedki i chcialem odwinac troche plecionki i nie bylo odglosu tego "terkotania" hamulca czy ktos wie jaki jest tego powod. Dodam ze zawsze odkrecam pokretlo hamulca na maxa prawie a po dokreceniu niestety nie bylo tego charakterystycznego dzwieku, a wczesniej bylZ gory dziekuje za pomoc 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BGM Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Spróbuj założyć szpulę ponownie już kilka razy tak miałem nie zawsze dobrze się ulozy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafal.Bednarkiewicz Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Może się terkotka odgięła ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kieroz Opublikowano 9 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Spróbuj założyć szpulę ponownie już kilka razy tak miałem nie zawsze dobrze się ulozyAle co tam ma sie ulozyc? Mlynek za tyle siana i cos ma sie ulozyc? Hmmm sprobuje zobaczymy Może się terkotka odgięła ...Mowisz o tej a`la sprezynce pod szpula? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 9 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2017 Daj telefon do Siebie na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 (edytowane) Odgięła odgięłła jak nic. Nakładając szpule trafiła w nie w swoje miejsce i tyle. Ciekawe ile masz podkładek wyrównujących nawój pleciony. Jak sporawo też może być problem. E bo trza było zauba kupić i tyle. Edytowane 10 Marca 2017 przez szczupak1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kieroz Opublikowano 10 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 No juz kolega @Jozi wytlumaczyl mi w czym rzecz , jak zdobede odpowiedni imbus zrobie to i sie zobaczy, oby to bylo to ...Napisze jak juz zrobie czy operacja sie powiodla 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szczupak1 Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Imbusik 0.8 czy 0.9 jakoś tak. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Nie chcę zakładać nowego tematu to zapytam tu. Wczoraj polazłem nad Wartę poszukać kleni i pojawił się taki problem. Jak tylko wobler lądował w wodzie i zaczynał pracować na korbie od Shimano Stella 3000 FE DH pojawiał się taki tępy opór przy zwijaniu.Szybko sprawdziłem inny kołowrotek (Biomaster 2500 MgS) i oporu takiego nie doświadczyłem. Co może być tego przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiesiek2602 Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 O maj gudnes!!!!Ale jak to?Stella? Gwiazda naj ze wsiech kryńćkuf?Ta która ma pobudowane bizancja w domach jej wyznafcuf- łonanistuf?To żart?Do 1 kwietnia jeszcze kilka dni...Napewno sobie jajca robisz teraz???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 (edytowane) Wiesiek lecz się na mózg tyle powiem!. Później pełno takich troli jak ty w internecie. Chłopak pyta się co może być problemem a ty swoje bezsensowne wywody.Zabłysłeś... Nie chcę zakładać nowego tematu to zapytam tu. Wczoraj polazłem nad Wartę poszukać kleni i pojawił się taki problem. Jak tylko wobler lądował w wodzie i zaczynał pracować na korbie od Shimano Stella 3000 FE DH pojawiał się taki tępy opór przy zwijaniu.Szybko sprawdziłem inny kołowrotek (Biomaster 2500 MgS) i oporu takiego nie doświadczyłem. Co może być tego przyczyną?Odpowiedź nie jest jednoznaczna i trzeba było by sprawdzić organoleptycznie.Może uszczelka pod rotorem puściła i blokuje przez to opór? przyczyn może być parę. Edytowane 29 Marca 2021 przez woblery L.E. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Czy sprawdzenie stanu faktycznego jest daleko wykraczające poza umiejętności "kowalskiego"? Narzędzia mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Nie jest to prom kosmiczny.jednak musisz posiadać magiczny imbusik 0,9 aby zdjąć podparcie szpuli z osi. Dodatkowo wkrętak dłuższy cienki aby odkręcić tzw.dupkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Nie jest to prom kosmiczny.jednak musisz posiadać magiczny imbusik 0,9 aby zdjąć podparcie szpuli z osi. Dodatkowo wkrętak dłuższy cienki aby odkręcić tzw.dupkę.Wszystko jest:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery L.E. Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 No to do roboty.Schematy masz dostępne w sieci. Zwróć uwagę czy podkładkami nie jest za mocno spasowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MatB Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 Pogrzebię w nim w wolnej chwili. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi