barwena1977 Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 W zasadzie tytuł mówi sam za siebie.Jest to druga z rzek które mnie zainteresowały. Proszę tylko nie piszcie że rzeka skłusowana a kleń 40tak to już rzadkość i że lata świetności ma już za sobą. Wiem że są i to grube ale chciałbym wytypować odcinki dzięki czemu nie będę tracił zbyt dużo cennego czasu .Mam informacje że na klenia mogę jechać na odcinki Wincenta-Jeże i troszkę w górę, Kozioł-Wincenta i Kozioł w dół rzeki.Proszę ew. o potwierdzenie moich namiarów. Interesują mnie miejscówki z rafkami i mocniej porośniętą rzeką z ciągnącymi się trawami i takimi tam.Generalnie trudniejsze troszkę, które często inni wędkarze omijają szerokim łukiem.Ciekaw jestem także dolnego odcinka od mostu koło Morgiewnik.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chub norris Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Pisa lata świetności ma już za sobą. Jest tak skłusowana, że kleń 40-tak to już rzadkość. Przykro mi, pokusa była tak silna, jak Twój czas - cenny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 @chub norris- dzieki za dobre słowo, jak zwykle można liczyć na Twoje poczucie humoru . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek17_mi Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Tak Pisa ma juz za soba lata swietnosci ale sa jeszcze miejsca gdzie mozna liczyc na grube klenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qban Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Ja moge pomoc z Okoniami bo łapałem takie po ponad kilogram wiecej info na pw:) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwagier.janusz Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Często bywałem w okolicach ujścia Pisy, ale 10-20 lat temu. Właśnie Morgowniki były letnią bazą bliskiego mi autora paru książek i wielu artykułów wędkarskich. Zdarzało się tam i mnie łowić, choć jednak częściej w Narwi niż w Pisie. Już od pierwszych krzaczorów w górę Pisy od mostu w Morgownikach zdarzały się bardzo dorodne jazie i bolenie. Ale wtedy jeszcze na odcinku paru kilometrów nikt tam prawie nie łowił. W dół od mostu do ujścia (prosty odcinek rzeki) Pisa była w zasadzie jałowa, trafiały się jednak czasami przyzwoite świnki, przy samym moście i koło tzw. węgorni .Rok temu przejeżdzając mostem w Morgownikach zatrzymałem się na chwilę i ... nie poznałem tej rzeki. Powycinane nadbrzeżne krzaki - po prostu kanał. Tragedia!Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barwena1977 Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2011 Bardzo dziękuję wszystkim którzy odpowiedzieli na moje pytania zarówno tutaj jaki na priv . Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi