Fred Arbogast Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 (edytowane) Poszukuję speca który podrasuje mi takie cudo.Pierwszy sezon z nim zaliczyłem na lodzie i chciał bym poprawić kilka mankamentów.Poprawienie czułości hamulca ,wymiana najlepiej na np.karbonowa korbkę o ile by się dało? Edytowane 10 Marca 2017 przez Fred A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Poszukuję speca który podrasuje mi takie cudo.Pierwszy sezon z nim zaliczyłem na lodzie i chciał bym poprawić kilka mankamentów.Poprawienie czułości hamulca ,wymiana najlepiej na np.karbonowa korbkę o ile by się dało?33e6333a48deb48d03905680803c.jpgco to za młynek ? Ściągnąłem Koledze 2 lata temu podobne na lód, cholernie był zadowolony...marka chyba frabil...w komplecie były teflonowe tarcze hamulca , można było je samemu wedle uznania aplikować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Arbogast Opublikowano 10 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 (edytowane) Ten przyleciał do mnie z Litwy ,drugi nabyłem u nas w PL. Nazwa to RUNOS RIZ-81.Podobny jest do IRON WOLFA i do innych konstrukcji zachodnich lecz o połowę tańszy.Tak czy inaczej sprawdzony przetestowany i wiem co je boli półtorej tygodnia na lodzie po 9h dziennie przetestowałem ten model.Podkładek hamulca w zapasie nie było,ani w tym z Litwy ani u rodzimego dystrybutora.Posiada niezbyt płynne oddawanie żyłki z hamulca ,pewnie wymiana podkładek lub dołożenie teflonu załatwiło by sprawę ale ja łapek tam nie wkładam.Wolę zdać się na kogoś kto multiki ma w jednym palcu i z całą pewnością taka zabawka nie będzie żadnym wyzwaniem dla speca.Ma on jeszcze jedną wadę korbka z metalu.Jak połowisz na sporym mrozie to niezbyt miło ją dotykać bo parzy w łapki i tu właśnie myśl wymiany na carbon.Tak czy siak jak ktoś się znajdzie kto chciał by pomóc w podrasowaniu proszę o pomoc. Edytowane 10 Marca 2017 przez Fred A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 No ten przyleciał do mnie z Litwy ,drugi nabyłem u nas w PL. Nazwa to RUNOS RIZ-81.Podobny jest do IRON WOLFA i do innych konstrukcji zachodnich lecz o połowę tańszy.Tak czy inaczej sprawdzony przetestowany i wiem co je boli półtorej tygodnia na lodzie po 9h dziennie przetestowałem ten model.Podkładek hamulca w zapasie nie było,ani w tym z Litwy ani u rodzimego dystrybutora.Posiada niezbyt płynne oddawanie żyłki z hamulca ,pewnie wymiana podkładek lub dołożenie teflonu załatwiło by sprawę ale ja łapek tam nie wkładam.Wolę zdać się na kogoś kto multiki ma w jednym palcu i z całą pewnością taka zabawka nie będzie żadnym wyzwaniem dla speca.Ma on jeszcze jedną wadę korbka z metalu.Jak połowisz na sporym mrozie to niezbyt miło ją dotykać bo parzy w łapki i tu właśnie myśl wymiany na carbon.Tak czy siak jak ktoś się znajdzie kto chciał by pomóc w podrasowaniu proszę o pomoc.hamulec mogę Ci zrobić, kobę pomierzymy i się dobierze jakiegoś lekkiego chińczyka z weNgla. pasuje ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fred Arbogast Opublikowano 10 Marca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Pewnie,jeśli coś da się poprawić to chętnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 10 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2017 Pewnie,jeśli coś da się poprawić to chętnie.z hamulcem na bank i bez większych problemów, jeśli korba ma standardowe rozmiary gniazda to myślę , że będziesz miał w czym wybierać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblerek48 Opublikowano 11 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2017 Witam .Polecę ci kolegę z forum OD MUL TIKÓW .Masz na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi