woodman Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Witam Planuję zakup kija STC podobno mają zawy?źone CW Moje pytanko jest takie czy MHF czyli 7 do 21 gram?łw i MHF czyli 10,5 do 28 gram?łw są odpowiednikami wędek innych firm o takim samym CW czy są sztywniejsze ? Chodzi mi gł?łwnie o to czy to zawy?źone CW oznacza wi?źkszą niz deklarowana przez producenta moc dolnika czy raczej szczyt?łwki są bardziej sztywne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 13 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Podaj interesujący Cię model wędziska, bo w kr?łciakach generalnie wygląda to inaczej ni?ź w salmon & steelhead. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woodman Opublikowano 13 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2011 Interesuje mnie 9 st?łp czyli 2,74 cm właśnie salomon&stellheadOg?łlnie mi chodzi o czułość szczyt?łwki czy jest podobna np. w MHF 10,5 do 28 gram jak w innych wędkach o cw 10-30 gram ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 7-21 to MF czyli medium fast , 10,5-28g to MHF medium heawy fast.Zasadniczo to dwa r?ł?źne kije o innej mocy.U?źytkowałem MHF w długości 2,60m kij dynamit!!!!Tak dla zobrazowania gł?łwki 35g+guma 10cm słał na niebotyczne odległości.Wytrzymywał więcej ni?ź deklarowany cię?źar.Sprzedałem bo poszedłem w innym kierunku .Kolega ma tego co Cię interesuje i powiedział ?źe nie chce innego kija (2,75 8-17lb, 10,5-28g).Kij ten jest dynamiczny, mo?źe mniej jak w długości 2,6m ale nic mu zasadniczo nie brakuje.Zasadniczo kije SC są niedoszacowane czyli więcej mogą jak podaje producent.Ale jak patrzę na ceny u Żbika w sklepie to trochę powalają na kolanka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woodman Opublikowano 14 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Ceny ka?źdego sprzętu w Polsce powalają na kolana tak jakbyśmy byli najzamo?źniejszym społeczeństwem w europie i obu amerykach bo tam to samo te?ź w sklepach kosztuje sporo mniej Nasi handlowcy tłumaczą kosztami a przecie?ź u nich podatki hurtownie i pośrednicy tez zarabiają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radeqs Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Zasadniczo kije SC są niedoszacowane czyli więcej mogą jak podaje producent. Ale nie jest to niedoszacowanie o 50% jak często się zda?źa w przypadku kr?łciak?łw. Myślę, ?źe mo?źna zaryzykować stwierdzenie, ?źe w przypadku Croix'?łw Salmon and Steelhead podawany jest optymalny cię?źar wyrzutu, a nie maksymalny jak w przypadku naszych rodzimych marek. Myślę, ?źe rzeczny uniwersał (czyli odpowiednik rodzimego kija do 30 g) to mniej więcej 3/4 uncji w przypadku Croix'a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woodman Opublikowano 15 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Panowie ale jaka będzie praca szczyt?łwki W MHF od10,5 będzie taka jak np. w Daiwie od 10ciu ? czy sztywniejsza ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi