Wędkarz87 Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Takie szybkie pytanie,jakie k?łłka łącznikowe polecacie do zbrojenia wobler?łw boleniowych? Przeglądałem forum ale konkretnych typ?łw nie widziałem. Wobki do kt?łrych chcę zakupić te k?łłka zbrojone są zazwyczaj kotwicami nr. 6 i nr. 8 rzadziej nr. 4. Miałem wczoraj nieprzyjemną przygodę gdy na boleniach jeden delikwent po mocnym strzale zdemolował mi jakąś seryjną kotwicę w jednej z moich boleni?łwek. Poza tym czasami po udanym holu przy wypinaniu kotwicy z pyska ryby groty zwykłej kotwicy były odgięte więc wolę ju?ź więcej nie ryzykować,a ?źe lubię łowić plecionkami i holuję raczej siłowo to chyba dobra decyzja... Tak więc Ownery ST-36BC X kt?łrymi zbroję Ukleję RH chcę zastosować r?łwnie?ź w pozostałych wabikach boleniowych,szukam tylko dobrych k?łłek ?źeby wyeliminować kolejne słabe punkty Dodam ?źe nie chce bawić się w zagraniczne zakupy,więc miejcie na uwadze to ?źe w k?łłeczka chcę zaopatrzyć się w kraju,najchętniej przez Allegro. Dzięki z g?łry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Sprawdz oferte Kostala.W katalogu sa nr i wytrzymałość.Pozatym nie koroduja i nie utleniają się.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 14 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Dzięki,zaraz obadam sytuację. Choć z drugiej strony przy zakupie wolałbym nie opierać się na tym co jest napisane w katalogu a po prostu skorzystać z rady kogoś kto łowi bolenie podobnie jak ja. Tak więc jeśli ktoś inny ma coś do powiedzenia,proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Trochę bolk?łw trafilem.Niekt?łre wobki boleniowe sa uzbrojone w Kostala(czarny kolor) a inne uzbrajam w koleczka ktore kupuje w Centrum Wędkarstwa.Maja napis mocne ok 5zl za 10szt ale po pewnym czasie sie utleniają.Bolkom to nie przeszkadza a te?ź uzywam wzmacnianych Owner?łw i dobrze wspolpracują. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 14 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 A tych wzmacnianych kostala u?źywałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mariano Italiano Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Mam uzbrojone JaZ-y w te kolka i Brzule.Spisuja sie dobrze.Na lince 15lb rozginają sie kotwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jamesty Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Ja u?źywam Kostal srebrne. Trudno zakłada się kotwice nie wiem jaka to seria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 14 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Mam uzbrojone JaZ-y w te kolka i Brzule.Spisuja sie dobrze.Na lince 15lb rozginają sie kotwy.No to wystarczy W sumie to mam w sklepie pod nosem całą paletę k?łłek kostala więc chyba dalej szukać nie będę,dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 14 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Ja u?źywam Kostal srebrne. Trudno zakłada się kotwice nie wiem jaka to seria. A są proste czy przegięte? Jeśli przegięte to te wzmacniane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Witaj.W kt?łrym sklepie w Gdańsku są k?łłeczka Konstala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian22777 Opublikowano 14 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Potwierdzam. K?łłka łącznikowe Kostal są bardzo dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 14 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2011 Witaj.W kt?łrym sklepie w Gdańsku są k?łłeczka Konstala?W centrum Gdańska nie wiem,bo mieszkam na granicy Gdańska i Sopotu czyli na Żabiance i jeśli ju?ź potrzebuje kupić jakiś wędkarski stuff to jadę do Gdyni - sklepy są tam po prostu lepiej zaopatrzone,a daleko nie mam bo około 20min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapia Opublikowano 15 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2011 Dzięki za odpowied?ź i podpowied?ź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewer Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 @wedkarz87, jakie rozmiary kotwic dajesz do gum RH?no i jak ju?ź pytam, jakie k?łłeczka 4,5mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krisu23 Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 To ja wrzucę od siebie. Mam sprawdzone k?łłka Mustada z ?ź?łłtej serii średnica 4,1. Mo?źna na nich bez problemu rozginać ownery 36 w rozmiarze 6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biosteron Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 RH8 i 10 zbroimy w kotwiczki nr 8, RH12 w nr 6. K?łłeczka max 4 mm ale 3 mm lepsze. Połamania ?źr?łdło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewer Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Thx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędkarz87 Opublikowano 16 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 Ja zbroję RH10 kotwiczką nr. 6 - nr. 8 wydaje mi się za mała i za delikatna,mam nadzieję ?źe nie czynię jakiejś profanacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewer Opublikowano 16 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 No właśnie o to mi chodziło, o Wasze patenty a nie to co m?łwi Robert - bo to mi pisał wysyłając mi gumy Mi r?łwnie?ź nr8 wydaje się za mała do RH10, dlatego pytałemDzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi